Nicuşor Dan acuză corupţia de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti

Elena Deacu
Companii #Imobiliare / 6 august 2015

Preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan, acuză lipsa de transparenţă şi corupţia de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti (APMB), care respinge prezenţa reprezentanţilor presei şi ai societăţii civile la şedinţele în care sunt discutate proiecte de interes public.

Acuzaţia a fost lansată chiar la sediul instituţiei, unde preşedintele ASB a încercat să participe la şedinţa Comisiei tehnice care discuta avizul de mediu pentru proiectul mall-ului din spatele Palatului Ştirbei de pe Calea Victoriei. Conducerea Agenţiei nu a permis accesul jurnaliştilor şi membrilor societăţii civile la lucrările comisiei, atitudine taxată de preşedintele ASB.

"Agenţia îşi maschează corupţia prin lipsă de transparenţă. Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti este o instituţie profund coruptă, numeroase avize date fiind anulate de instanţele de judecată. Ei sunt obligaţi să pună toate proiectele care le vin la avizare pe site, dar abia din toamna trecută, la presiunea noastră, au început să pună programul şedinţelor", a declarat Nicuşor Dan.

Preşedintele ASB consideră că proiectul mall-ului din spatele Palatului Ştirbei "este o investiţie speculativă, pe o suprafaţă cât se poate de mare. Sunt prevăzuţi 30.000 de metri pătraţi, din care vreo 12.000 pentru spaţii comerciale, ceea ce, din punctul de vedere al traficului, ar nenoroci atât Calea Victoriei, cât şi străzile din spate, Banului şi Budişteanu. Din punct de vedere estetic, este total nepotrivit cu Palatul Ştirbei, monument de categoria A".

Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti a amânat acordarea avizului pentru proiectul controversat al mall-ului, invocând motive de formă şi nu de fond, potrivit aprecierilor lui Nicuşor Dan. Preşedintele ASB crede că "e vorba de o simplă tergiversare. Suntem convinşi că Agenţia are în plan să dea avizul, pentru că nu s-a opus niciunui proiect de acest gen în Bucureşti. Au amânat avizul din cauza presiunii publice, iar acum aşteaptă un moment favorabil, în care agenda publică va fi alta. Noi vom menţine însă atenţia opiniei publice asupra proiectului şi vom face tot posibilul pentru a-l împiedica".

Proiectul mall-ului din spatele Palatului Ştirbei a fost contestat în numeroase ocazii de către diverse organizaţii neguvernamentale din România, care au semnalat aspectele negative ale acestuia şi impactul nociv asupra oraşului: construcţia în zone protejate cu derogare de la indicatorii urbanistici regulamentari, agresiune asupra unui monument istoric, dispariţia spaţiului verde, intensificarea traficului de maşini şi a poluării în zonă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb