NIS PETROLEUM ÎNCEPE PROSPECŢIUNILE ÎN BIHOR Preşedintele CJ: "I-am anunţat că nu au venit într-un judeţ foarte prietenos cu ei"

Alexandru Costea
Companii #Industrie Extractivă / 2 aprilie 2015

Sârbii de la NIS Petroleum, companie controlată de Gazprom, vor începe prospecţiuni în judeţul Bihor, reprezentanţii companiei făcând un anunţ în acest sens în cadrul unei întrevederi pe care au avut-o ieri cu preşedintele Consiliului Judeţean, Cornel Popa, potrivit surselor din presă.

Acesta a declarat, azi într-o conferinţă de presă, că nu i s-a dat o dată precisă, dar presupune că explorările vor demara după Sărbătorile de Paşte.

"M-au anunţat că vor să înceapă prospecţiunile în judeţul Bihor. Eu i-am anunţat de la început, în loc de bun-venit, că nu au venit într-un judeţ foarte prietenos cu ei", a declarat Popa.

Potrivit acestuia, reprezentanţii companiei NIS Petroleum ar fi dat asigurări că vor fi doar explorări.

"Cred că nu suntem ultimii naivi. Explorările nu se opresc niciodată doar la explorări. Dincolo de faptul că nu vor fi foarte comode nici acestea, din punctul de vedere al ambientului. Eu susţin independenţa energetică, dar o susţin pe baza a ceea ce se poate face fără să afectăm mediul şi traiul oamenilor. Nu ne este totuna ce lăsăm după noi. Şi nu cred că lăsăm după noi tocmai ce se aşteaptă să lăsăm, mergând pe această direcţie. Aceasta este convingerea mea. Poate este greşită, dar v-am spus-o şi vreau să o faceţi cunoscută. Nu îndemn pe nimeni la acte reprobabile. Dar spun cu voce tare convingerea mea", a subliniat preşedintele CJ Bihor.

Preşedintele CJ Bihor a mai afirmat că, deşi ţara noastră are nevoie de cât mai multă independenţă energetică, avem şi alte resurse încă nepuse suficient în valoare, precum energia eoliană, hidro şi solară, subliniind potenţialul geotermal de care întreg judeţul Bihor beneficiază.

"Ştiu că putem face rost de multă energie verde. Sunt pe faţă susţinătorul exploatării acestei energii în România. Eu sunt pentru acest tip de energie şi sunt pentru exploatarea potenţialului turistic al judeţului. Spun răspicat că sunt susţinătorul dezvoltării economice în judeţul Bihor în sectorul turistic şi prin punerea în valoare a potenţialului geotermal pe care îl avem în tot judeţul", a explicat Popa.

Compania sârbă NIS Petroleum deţine două licenţe de explorare-exploatare a gazelor de şist în perimetrele Derna şi Băile Felix.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb