"Nissan" concediază 20.000 de salariaţi

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 februarie 2009

Vânzările "Nissan" pe piaţa SUA, cea mai mare pentru compania niponă, au scăzut cu 31% în luna ianuarie.

Vânzările "Nissan" pe piaţa SUA, cea mai mare pentru compania niponă, au scăzut cu 31% în luna ianuarie.

"Nissan Motor" Co., al treilea constructor auto din Japonia, va elimina 20.000 de locuri de muncă la nivel mondial (8,5% din personal), întrucât se confruntă cu prima pierdere trimestrială din ultimii nouă ani, ca urmare a declinului cererii. În plus, aprecierea yenului afectează valoarea veniturilor obţinute de companie în afara graniţelor.

În perioada octombrie-decembrie 2008, compania japoneză a înregistrat o pierdere netă de 83,2 miliarde de yeni (914 milioane de dolari), faţă de un profit de 132,2 miliarde de yeni în intervalul similar din 2007. Analiştii estimau pierderi de 129 miliarde de yeni.

De asemenea, "Nissan" şi-a redus estimările pentru anul fiscal care se încheie la 31 martie 2009, anunţând că aşteaptă pierderi de 265 miliarde de yeni (2,91 miliarde de dolari). În luna octombrie, compania anticipa că va realiza un profit net de 160 de miliarde de yeni în acest an fiscal. Societatea a anulat dividendul pentru cel de-al doilea semestru.

Directorul executiv al "Nissan", Carlos Ghosn, a declarat: "Presupunerile noastre cele mai sumbre privind starea economiei globale au fost confirmate. Scăderea încrederii consumatorilor şi imposibilitatea accesării creditelor sunt factorii cu influenţa cea mai negativă".

Ghosn a solicitat guvernului sprijin financiar pentru constructorii auto. Potrivit spuselor sale, compania niponă ar putea solicita executivului credite cu dobândă mică, în condiţiile în care vânzările de profil de pe piaţa locală sunt slabe.

"Nissan", deţinută în proporţie de 44,3% de compania franceză "Renault" SA, îşi reduce producţia pe plan intern. Aceasta va totaliza circa 1,1 milioane de vehicule în anul fiscal ce se încheie luna viitoare, cu 21% mai puţin decât îşi planificase iniţial compania.

GM şi "Chrysler" - în faliment?

Producătorii auto americani "General Motors" Corp. (GM) şi "Chrysler" LLC ar putea fi forţaţi de guvernul SUA să intre în faliment, ca să asigure astfel rambursarea împrumuturilor federale de 17,4 miliarde de dolari. Reprezentanţii celor două companii spun că această situaţie ar duce la distrugerea producătorilor de autoturisme.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb