Noi reduceri de personal la "Peugeot"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 decembrie 2012

Vânzările "Peugeot" au scăzut cu 3,9% în trimestrul al treilea din acest an, la 12,9 miliarde euro.

Vânzările "Peugeot" au scăzut cu 3,9% în trimestrul al treilea din acest an, la 12,9 miliarde euro.

Compania franceză renunţă la încă 1.500 de posturi până în 2014

PSA "Peugeot Citroen", al doilea constructor auto din Europa, va elimina încă 1.500 de locuri de muncă până în 2014, ca urmare a declinului vânzărilor de profil în regiune. Reducerea personalului vine după alte 8.000 de concedieri anunţate în iulie.

Jonathan Goodman, purtător de cuvânt al companiei franceze, a anunţat că, în cadrul noii runde de plecări, persoanele care părăsesc compania nu vor mai fi înlocuite.

Per total, "Peugeot" vrea să renunţe la 11.200 de posturi de la divizia auto din Franţa, respectiv 17% din total, în următorii doi ani. Compania închide o fabrică din apropierea Parisului, vinde active şi negociază o alianţă strategică cu societatea americană "General Motors" Co. Aceste măsuri sunt luate pe fondul declinului pieţei auto din Europa, în 2012, până la cel mai redus nivel de după 1995 (după volumul vânzărilor).

Christian Lafaye, liderul sindicatului FO, a declarat că angajaţii companiei "Peugeot" au fost înştiinţaţi, în 11 decembrie, că numărul lucrătorilor pe care îi are compania în Franţa va scădea la 55.900 în 2014, ca rezultat al celei mai recente runde de reducere a personalului.

În luna octombrie, "Peugeot" a obţinut garanţii de stat de 7 miliarde euro pentru consolidarea diviziei sale de creditare, "Banque PSA Finance". Drept urmare, statul are un reprezentant în comitetul de conducere al companiei, la fel şi sindicatele. Ca parte a acordului cu statul, compania auto va trebui să se abţină de la plata dividendelor atât timp cât beneficiază de ajutor financiar.

"Peugeot" are nevoie de garanţii ca să-şi dimiuneze costurile împrumuturilor. Conform estimărilor companiei, datoria netă a "Peugeot" va fi, la finele lui 2012, de circa 3 miliarde euro, faţă de o ţintă de 2,5 miliarde euro stabilită în luna iulie. La sfârşitul lunii iunie, datoria producătorului auto era de 2,4 miliarde euro.

În primele nouă luni din 2012, vânzările "Peugeot" au scăzut cu 13% în Europa. În aceste condiţii, societatea a înstrăinat active şi a emis acţiuni noi de un miliard de euro ca să obţină lichidităţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb