Norvegia estimează la 180.000 de morţi şi răniţi pierderile armatei ruse în Războiul din Ucraina

Norvegia estimează la 180.000 de morţi şi răniţi pierderile armatei ruse în Războiul din Ucraina

V.G.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 23 ianuarie 2023

Războiul care devastează Ucraina de aproape un an s-a soldat cu aproape 180.000 de morţi sau răniţi în armata rusă şi cu 100.000 în rândul armatei ucrainene, plus 30.000 de civili ucişi, potrivit unor estimări prezentate de către şeful Statului Major norvegian, generalul Eirik Kristoffersen, care consideră că, în pofida acestor pierderi, "Rusia este în măsură să continue destul de mult timp", relatează AFP, potrivit News.ro.

"Pierderile ruseşti încep să se apropie de aproximativ 180.000 de militari morţi şi răniţi", a anunţat ieri şeful Statului Major norvegian Eirik Kristoffersen, într-un interviu la postul TV2, fără să precizeze originea acestor date.

Norvegia, ţară vecină cu Rusia, este un stat membru NATO de la înfiinţarea Organizaţiei, în 1949.

"Pierderile ucrainene sunt probabil de peste 100.000 de morţi şi răniţi. În plus, în Ucraina au fost ucişi aproximativ 30.000 de civili în acest război îngrozitor", a anunţat generalul norvegian.

Rusia şi Ucraina nu prezintă bilanţuri fiabile ale pierderilor lor.

În noiembrie, şeful armatei americane Mark Milley, anunţa că armata rusă a suferit pierderi de peste 100.000 de moţi sau răniţi, iar armata ucraineană probabil la fel. Aceste date nu pot fi verificate din surse independente.

"În pofida acestor pierderi grele, Rusia este în măsură să continue destul de mult timp", a declarat şeful Statului Major norvegian, evocând capacităţi de mobilizare şi de producţie de armament ale Moscovei.

"Ceea ce îngrijorează cel mai mult este dacă Ucraina va fi capabilă să menţină Forţele Aeriene ruse în afara războiului, care au fost ţinute până în prezent în afara conflictului de către apărarea antiaeriană ucraineană", a mai declarat şeful Statului Major norvegian.

Majoritatea atacurilor ruseşti din ultimele luni au fost efectuate cu rachete cu rază lungă de acţiune.

Generalul norvegian îndeamnă la livrarea rapidă a unor tancuri de luptă Ucrainei - un dosar frânat până în prezent în principal de către Germania.

"Dacă vor trebui să treacă la ofensivă în timpul iernii, au nevoie de tancuri de luptă rapid", a subliniat la TV2 Eirik Kristoffersen.

În pofida unor apeluri urgente ale Ucrainei şi mai multor ţări europene, Germania a refuzat vineri să furnizeze Kievului tancuri de tip Leopard.

Aceste tancuri sunt prezente în mai multe alte ţări europene, inclusiv în Norvegia, însă livrarea lor Ucrainei este necesar, în mod teoretic, să fie aprobată de către Germania.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Ce cifre simpatice ptr. moralul Ucrainei

    1. Mujicilor ati inceput razboiul cu 120-150000, in August 2022, + 134000, in Septembrie 2022, + 330000 si acum urmeaza inca o mobilizare, +500000:-)...Va rariti vazand cu ochii:-)

      Cifre minore pe langa mobilizarea de

      1 000 000 vara 2022,si de atunci in

      continu, de la 16 ani momentan 

      Daca s-ar fi rarit, ucranii nazisti erau acum in Crimeea.

      In realitate, mobilizarea din Ucraina acum atinge si categoriile esentiale, lucratori guvernamentali, chiar si pe cei cu handicap. Ucranii au trimis somatie unui sarman om fara maini. Acesta a fost trimis la control medical de specialitate pentru ca medicii sa se convinga ca intr-adevar nu are ambele maini. Poate va fi scutit de a merge pe front. 

    cheia articolului = "fără să precizeze originea acestor date"

    deci , sa credem ?  

    1. Iti spun eu ce sa crezi. Niciun oficial militar din Vest nu utilizeaza alte date decat cele furnizate de Kiev. Ceea ce spune norvegianul este o minciuna dementa ucrainiana.

      Asa cum a fost racheta din Polonia. Scrie CNN:

      "Nov 16, 2022 · Ukrainian military officials told their American and other Western counterparts that they attempted to intercept a Russian missile near the site of a fatal blast in Poland on Tuesday, CNN reported. While Kiev initially blamed the explosion on Russia,..." 

    Au numarat norvegienii, mortii rusilor? Si cum sau procedat? I-au trimis pt numaratoare pe marii lor "specialisti" in rapirea copiilor straini, Barnevernet?

    Daca au murit toti rusii pe front ce rost mai are sa inarmati Ucraina. Mass media arunca tot felul de cifre senzationale fara nicio baza reala. A spus X, a spus Y, o manipulare ordinara facuta de presa la comanda stapanilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb