Nouă hoteluri se vor construi în România, în viitoarele 12 luni

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 18 martie 2009

Nouă hoteluri se vor construi în România, în viitoarele 12 luni, alte 15 sunt în faza de planificare, în timp ce, în momentul de faţă, patru hoteluri de mari dimensiuni se află în lucru, a declarat ieri Sorin Ionescu, managerul Fivestart Hospitality. În ciuda crizei financiare mulţi dezvoltatori au găsit în această perioadă o oportunitate în a deschide hoteluri, activele de acest gen având preţuri cu până la 20% mai mici faţă de perioada similară a anului trecut.

Cu toate acestea, industria ospitalităţii va creşte în acest an cu doar trei procente, în condiţiile în care creşterea de anul trecut a fost de 12%. La începutul lunii martie, preşedintele Romanian Convention Bureau, Paul Mărăşoiu, a declarat pentru Newsin că aproximativ 500 de noi camere de hotel vor intra anul acesta în circuitul industriei ospitalităţii din Capitală, ajungându-se astfel la un număr total de 8.900 de camere.

Operatori din industria hotelieră spun că preţurile nu ar trebui reduse pe perioada crizei

Reducerea tarifelor hoteliere ar fi una dintre cele mai mari greşeli ale industriei de profil în condiţii de criză, consideră directorul de vânzări al companei de consultanţă STR Global, Brenadette Kolai. "Gradul de ocupare al hotelurilor din România a scăzut în luna ianuarie cu 30% faţă de perioada similară a anului trecut. În acest context tendinţa hotelierilor a fost de a scădea tarifele pentru a menţine gradul de ocupare, însă aceştia ar trebui să înveţe din greşelile celorlalţi, care au avut de suferit după acest demers. S-a observat că în cazul în care un hotel scade preţurile revenirea la tariful iniţial a durat câţiva ani", a precizat Kolai.

La rândul său, managerul Fivestar Hospitality, Sorin Ionescu, a precizat, dând ca exemplu un studiu internaţional, că hotelurile care au scăzut tarifele în urma diminuării gradului de ocupare au înregistrat scăderi ale fluxului de clienţi, în timp ce unităţile care şi-au menţinut preţurile au întregistrat o creştere a numărului de clienţi.

Hotelierii români se aşteaptă la o scădere cu 6% a industriei de profil

Hotelierii din România se aşteaptă la o scădere a nivelului performanţei din indus­tria de profil cu 6%, în 2009, comparativ cu anul trecut, a declarat, ieri, fondatorul companiei croate de consultanţă Horwath, Miroslav Dragicezic.

Pe de altă parte, potrivit studiului companiei, citat de Dragicezic, hotelierii români sunt cu 25 - 27% mai puţini pesimişti faţă de media globală în ceea ce priveşte perspectivele industriei de profil. Într-un studiu al companiei Deloitte, publicat la începutul lunii martie, rata de ocupare a hotelurilor din Bucureşti a înregistrat una dintre cele mai mari scăderi din Europa în 2008, coborând cu 19,6% la 57%, din cauza deteriorării încrederii consumatorilor, lipsei de finanţare şi diminuarea cheltuielilor de afaceri.

De asemenea, analiza companiei de consultanţă arată că în timp ce oferta pe piaţa de hoteluri din Bucureşti a crescut semnificativ, anul trecut, prin inaugurarea de noi unităţi precum Ramada Plaza sau Radisson SAS, veniturile pe cameră disponibilă au coborât cu 12,7% la 76 euro.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Turis­mului, în prima jumătate a anului numărul turişilor care au călătorit în străinătate a cres­cut cu 5%. Situaţia s-a răsturnat în a doua jumătate a anului, când s-au înregistrat diminuări ale pieţei turismului, ceea ce a rezultat într-o creştere anuală totală de 2%. Chiar dacă acest procent s-a situat sub creşterea de 7% înregistrată în 2007, numărul turiştilor care au călătorit în străinătate a crescut cu 16 milioane, stabilindu-se astfel un nou record de 924 milioane de turişti la nivel global. Reprezentanţii Deloitte explică, în acelaşi timp, că în prima jumătate a anului 2008, marea majoritate a regiunilor au raportat creşteri de două cifre în dolari americani, hotelurile părând să supravieţuiască crizei eco­nomice globale. Cu toate acestea, începând din vară încrederea consumatorilor s-a deteriorat şi turismul a început să se resimtă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb