Noul ministru al transporturilor susţine că firmele străine construiesc mai prost la noi în ţară decât în Europa

Alina Toma
Ziarul BURSA #Politică / 20 iunie 2006

Proaspăt numitul ministru al transporturilor, Radu Berceanu, a constatat, în cele câteva zile de preluare a portofoliului, că întârzierile la marile lucrări de infrastructură se datorează dezorganizării. Domnia sa a declarat ieri într-o conferinţă de presă: "În acest sfârşit de săptămână am făcut o mică verificare pe DN1 unde am constatat că dezorganizarea a condus la depăşirea termenelor de execuţie. Cred că antreprenorul ar trebui să-şi schimbe urgent modul de lucru. Am fost într-un control neanunţat şi pe Autostrada Soarelui, unde nu lucra nimeni. Constructorii de la < Astaldi > mi-au spus că un week-end se lucrează unul nu. Rămâne de văzut dacă vor termina tronsonul de 35 km până la finele lunii".

Noul ministru al transporturilor susţine că nu va mai accepta depăşiri de termene de execuţie şi majorări ale sumelor trecute în contracte. Radu Berceanu ameninţă constructorii cu penalităţi usturătoare şi susţine că toate lucrările care nu sunt de calitate vor fi refăcute din banii firmelor. Domnia sa a precizat: "Sunt firme italiene care într-un fel lucrează în străinătate şi în alt fel în Româ-nia. Vreau aceeaşi calitate şi în ţara noastră. Am să port discuţii şi cu cei care fac recepţiile lucrărilor pentru că am impresia că s-au împrietenit cu constructorii şi nu mai constată deficienţele. Iar proiectanţii, ca să stea ei liniştiţi, îşi iau măsuri de siguranţă şi scumpesc structurile foarte mult. Şi termenul de execuţie este mai mare în acest fel".

Domnul Berceanu crede că dacă toţi constructorii şi-ar res-pecta ofertele (termen de execuţie, calitate, costuri) cu care câştigă licitaţiile, atunci lucrările la infrastructură ar evolua mult mai bine. Noul ministru al transporturilor a mai anunţat că l-a demis din funcţie pe directorul general al Aeroportului Băneasa. Domnia sa susţine că vor mai fi demiteri dacă nu este mulţumit de performanţele directorilor.

Radu Berceanu, actualul ministru al transporturilor, susţine că Gheorghe Dobre, fostul ministru, ştia foarte bine ce se întâmplă în minister şi ştia bine şi ce avea de făcut. Domnia sa crede că nu a avut forţa politică necesară să dinamizeze şi să ducă la bun sfârşit proiectele. "Ca ministru cu un asemenea portofoliu eu voi sta întotdeauna lângă premierul Tăriceanu", a adăugat Radu Berceanu.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb