Noul preşedinte rus promite să lupte împotriva corupţiei şi inflaţiei

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 mai 2008

Noul preşedinte rus promite să lupte împotriva corupţiei şi inflaţiei

Dmitri Medvedev, succesorul lui Vladimir Putin, a depus, ieri, jurământul, devenind noul preşedinte al Rusiei. Liderul de la Kremlin a promis să lupte împotriva corupţiei şi inflaţiei, alături de predecesorul său. Putin urmează să devină, astăzi, premierul Rusiei.

Ceremonia de depunere a jurământului, desfăşurată la Kremlin, a reunit 2.500 de oficiali guvernamentali şi ambasadori. Medvedev, în vârstă de 42 de ani, apropiat al lui Putin pentru multă vreme, a devenit prim-vicepremier sub mandatul predecesorului său. Totodată, noul lider al ruşilor a fost, vreme de mai bine de şase ani, preşedinte al gigantului gazelor naturale, "Gazprom", funcţie la care va trebui să renunţe.

Dmitri Medvedev a declarat: "Cred că cel mai important obiectiv al meu va fi protejarea libertăţii civile şi economice".

Medvedev vine în fruntea unei ţări care a intrat în cel de-al zecelea an de creştere economică. Rusia, cel mai mare exportator mondial de energie, a beneficiat de pe urma preţurilor record de pe piaţa ţiţeiului şi gazelor, media expansiunii economice a ţării fiind de 7% pe an. O astfel de creştere a generat majorarea salariilor, aprecierea monedei naţionale (rubla) şi a alimentat inflaţia. Medvedev a promis să reducă inflaţia, însă nu a oferit detalii în acest sens.

La rândul lor, analiştii sus­ţin că, din punct de vedere economic, marea problemă a Rusiei este inflaţia şi ea trebuie rezolvată de Medvedev, ca acesta să obţină sprijinul publicului.

Dmitri Medvedev a mai precizat: "Trebuie să instaurăm un respect adevărat pentru lege, să depăşim nihilismul legal, care împiedică serios dezvoltarea". Noul preşedinte rus vrea să elimine corupţia din guvern şi societate.

Potrivit Transparency International, oamenii de afaceri şi analiştii au perceput Rusia, în 2007, drept una din cele mai corupte ţări. Din cele 180 de ţări supuse analizei Trans­parency International, Rusia a ocupat locul 143.

Primele vizite oficiale pe care le efectua Medvedev în calitate de preşedinte al Rusiei vor fi în Kazahstan - stat bogat în petrol, şi în China, important partener comercial al Rusiei, dar şi client al aces­tei ţări, în sectorul energetic. În luna iulie, Medvedev va participa la reuniunea G8.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb