Noul sistem de tarifare a spectrului de frecvenţe radioelectrice a intrat în vigoare de la 1 ianuarie

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 9 ianuarie 2006

Decizia Inspectoratului General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (IGCTI) privind sistemul de tarifare pentru utilizarea spectrului de frecvenţe radioelectrice a intrat în vigoare începînd cu 1 ianuarie 2006, după publicarea sa în Monitorul Oficial al României în data de 22 decembrie 2005. Potrivit IGCTI, noua politică de tarifare promovează utilizarea eficientă a spectrului radio şi accesul liber la serviciile de telecomunicaţii. "Criteriile care au stat la baza elaborării acestei decizii au fost tratamentul egal al operatorilor, dar şi faptul că IGCTI şi-a propus să-i stimuleze în utilizarea de noi tehnologii, în beneficiul pieţei", a arătat preşedintele IGCTI, Cătălin Marinescu.

Potrivit deciziei IGCTI, principalele modificări vizează tarifele pentru reţele de transport de programe audiovizuale de tipul sistemului de distribuţie MMDS (Multipoint Multichanel Distribution System), tarifele pentru reţele publice punct-multipunct pentru transmisii de date, tarifele pentru staţiile de televiziune, tarifele pentru linii de radioreleu şi tarifele reţelelor mobile digitale CDMA 450.

Pentru reţelele de transport ale programelor audiovizuale de tip MMDS, tariful se calculează acum diferenţiat, în funcţie de lărgimea de bandă, în vreme ce pînă acum tariful era fix. De asemenea, tariful pentru reţelele publice punct-multipunct în bandă 3.410-3.600 MHz a fost modificat pentru a încuraja utilizarea efectivă a frecvenţelor şi pentru a permite operatorilor să experimenteze noi tehnologii în această bandă.

Începînd de la 1 ianuarie 2006 tarifele pentru acest tip de reţea sînt fracţionate în interiorul fiecărui judeţ, astfel încît să permită operatorilor care nu au resurse pentru o reţea naţională, să dezvolte reţele cu acoperire regională. Decizia privind procedura de tarifare pentru utilizarea spectrului a fost elaborată în urma consultărilor pe care IGCTI le-a avut cu operatorii de pe piaţă, în noiembrie 2005.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb