Noul statut al PSD ar putea să prevadă obligaţia autosuspendării din partid a celor care au probleme cu justiţia

Ziarul BURSA #Politică / 31 ianuarie 2006

Purtătorul de cuvînt al Partidului Social Democrat, Cris-tian Diaconescu, a declarat ieri că printre propunerile de modificare a statutului PSD se numără obligaţia ca acei membri care au "ceva de clarificat în justiţie" să se autosuspende atît din partid, cît şi din funcţiile publice. "Printre aceste propuneri figurează ideea de a stabili un anumit nivel dincolo de care persoanele care au ceva de clarificat în justiţie să se autosuspende din partid sau din funcţiile publice", a spus Cristian Diaconescu.

El a precizat că nu ştie care ar fi "nivelul" dincolo de care membrii PSD cu probleme în justiţie ar putea fi obligaţi să renunţe la funcţii.

Purtătorul de cuvînt al PSD a reafirmat că formaţiunea sa susţine rămînerea lui Adrian Năstase în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. "Nu s-a discutat despre posibilitatea de a nu-l susţine pe Adrian Năstase şi nu se pune în momentul de faţă această problemă", a spus Diaconescu. El a declarat, totodată, că se doreşte înfiinţarea unui nou Consiliu de Onoare pentru că actualul Consiliu de Integritate Morală "nu şi-a făcut în mod corespunzător datoria".

În opinia lui Diaconescu, Consiliul de Integritate al PSD nu şi-a făcut datoria "atît în ceea ce priveşte rezolvarea unor probleme moral-etice sau de imagine ale unor colegi, cît şi în ceea ce priveşte capacitatea de a ieşi în faţa opiniei publice şi a spune: din analiza noastră rezultă că unele acuze legate de unii colegi nu sunt întemeiate". Purtătorul de cuvînt al PSD a afirmat că formaţiunea sa se gîndeşte la o nouă structură numită Consiliu de Onoare şi Conformitate Ideologică, ce ar urma "să analizeze în ce măsură va propune Biroului Permanent Naţional să ia măsuri într-un sens sau altul în condiţiile în care apar probleme cu unii colegi". Potrivit lui Cristian Diaconescu, noua structură va fi una "mai simplă şi mai flexibilă din care să facă parte colegi care au funcţii de răspundere în PSD pentru ca asumarea răspunderii să aibă greutate"".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb