Nouriel Roubini: riscurile cu care se confruntă băncile europene au crescut ca urmare a pierderilor din Europa de Est

F.A.
Macroeconomie / 21 februarie 2009

Sistemul bancar european se confruntă cu riscuri crescute din cauza pierderilor înregistrate pe pieţele emergente din Eurpa, iar criza ar putea necesita un efort de ajutorare la nivelul întregii regiunii, a apreciat vineri economistul Nouriel Roubini, informează Bloomberg.

\"Problema sistemului bancar din Europa a devenit mai severă. Există deja o serie de ţări care au deja probleme\", a declarat Nouriel Roubini, citând cazul Letoniei, Estoniei, Lituaniei, Ungariei, Belarusului şi Ucrainei. Profesor de economie de la Universitatea din New York, Nouriel Roubini, a apreciat că statele europene ar putea să ajute statele membre care nu sunt capabile să-şi salveze propriile bănci. \"Chiar şi Uniunea Europeană se gândeşte în prezent să ajute acele state şi sistemele lor bancare. Există probleme semnificative în termeni de datorie şi de asemenea probleme cu sistemul bancar în ţări precum Irlanda. De asemenea, ţări precum Grecia au un nivel semnificativ al datoriei publice\", a declarat Nouriel Roubini, poreclit şi \"Dr. Catastrofă\" pentru pesimismul său.

Recent agenţia de rating Moody\"s Investors Service a avertizat că unele din cele mai mari bănci din Europa riscă o reducere de rating din cauza creditelor din Europa de Est. Moody\"s consideră că există presiuni de scădere a ratingurilor în regiunea Europei de Est ca urmare a înrăutăţirii calităţii activelor şi a dependenţei băncilor occidentale de finanţarea pe termen scurt. Fondul Monetar Internaţional a oferit asistenţă financiară în valoare de 52 de miliarde de dolari Letoniei, Ungariei, Serbiei şi Ucrainei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3062
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9723
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.4124

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb