"Novartis România" - vînzări totale de 55 milioane de euro

Ancuţa Stanciu
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 24 ianuarie 2005

"Novartis", lider mondial în domeniul produselor farmaceutice şi parafarmaceutice, a înregistrat, anul trecut, vînzări de 28,2 miliarde dolari şi un venit net de 5,8 miliarde dolari. Grupul a investit aproximativ 4,2 miliarde de dolari în cercetarea şi dezvoltarea de noi produse. Grupul Novartis are sediul central la Basel, Elveţia, iar companille grupului Novartis au aproximativ 81.400 angajaţi în peste 140 de ţări în intreaga lume. Vînzările nete ale Grupului Novartis au crescut cu 14% (+9% în alte valute) atît în ceea ce priveşte produsele farmaceutice, cît şi cele parafarmaceutice. Produsele farmaceutice au continuat să cîştige cote de piaţă, vînzările nete cres-cînd cu 15% (+10% în alte valute). Vînzările la produsele parafarmaceutice au crescut cu 10% (+5% în alte valute), ţinînd cont de faptul că produsele care se vînd fără prescripţie medicală (OTC), produsele de nutriţie medicală şi pentru animale au cîştigat cote de piaţă, dar şi de faptul că evoluţia greoaie a vînzărilor nete ale Sandoz a afectat aceste cote comparativ cu anul 2003. Datorită extinderii afacerilor companiei Novartis, veniturile operaţionale ale companiei au urcat cu 11%, iar venitul net a crescut la 15%, datorită performanţelor operaţionale.

"Novartis România", locul 2 în topul companiilor farmaceutice din ţara noastră

Conform rezultatelor pentru cel de-al treilea semestru al anului 2004, publicate de Cegedim PHR Executive Summary, "Novartis România", care include pe lîngă "Novartis Pharma" şi "Lek PharmaTech", se clasează pe locul 2 în topul companiilor farmaceutice din România, cu o cotă de piata de 6,3% şi vînzări totale de 55 milioane de euro.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2003, "Novartis Pharma Romania" a înregistrat o creştere totală de 39,52% pentru medicamentele cu prescripţie medicală. Pentru aceas-tă categorie de produse farmaceutice, "Novartis Pharma Romania" raportează un volum total al vînzărilor de 17,601 milioa-ne euro şi o cotă de piaţă de 3,49%. Conform aceluiaşi studiu, rata ponderată de creştere anuală a "Novartis Pharma România" este de 50,9% (între 2001 şi 2004), cu 35,8% mai mare decît rata ponderată de creştere anuală a pieţei româneşti de produse farmaceutice cu prescripţie medicală.

Nicolae Voiculescu, Country Manager al "Novartis Pharma România", a declarat: "Novartis Pharma România a înregistrat o creştere importantă în 2004, continuînd astfel modelul ascendent al grupului. În condiţiile unei rate ponderate de creştere anuală a pieţei de produse farmaceutice din România de 10,8% (între 2001 şi 2004, excluzînd medicamentele fără prescripţie medicală), Novartis Pharma a înregistrat o creştere de 50,9%. În 2005, Novartis Pharma România intenţionează să continue acest ritm susţinut de creştere".

La întîlnirea pe teme de Cercetare & Dezvoltare, din 20 ianuarie de la Basel, "Novartis" a anunţat un progres notabil în 75 de proiecte de dezvoltare care se adresează satisfacerii unor nevoi medicale nesoluţionate pînă în prezent. În plus faţă de aceste 75 de proiecte de dezvoltare clinică, care includ 52 de proiecte în fazele a doua şi a treia şi înregistrarea a 43 de noi entităţi moleculare, Novartis a anunţat că are peste 64 de produse în stadii avansate de testare preclinică. Domeniile cheie de dezvoltare sînt oncologia şi afectiunile cardiovasculare. Dr. Daniel Vasella, preşedinte şi CEO al Grupului Novartis, a declarat: "Inovatia este esenţa strategiei noastre, iar investiţiile noastre de 3,5 miliarde de dolari în cercetarea şi dezvoltarea farmaceutică sînt printre cele mai substanţiale din industrie. Numai în SUA, investitiile ne-au permis să oferim pacienţilor 13 noi medicamente în ultimii patru ani, mai multe decît orice altă companie farmaceutică. Continuăm să ne concentrăm atenţia asupra medicamentelor noi. Şase din cele 10 componente inovative aflate în stadii avansate sau finale de testare pot deveni medicamente de primă clasă".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb