Numărul vicepreşedinţilor ANAF, redus de la patru la trei, potrivit unei propuneri legislative

M.A.
Miscellanea / 20 mai 2020

Numărul vicepreşedinţilor ANAF, redus de la patru la trei, potrivit unei propuneri legislative

Senatul a adoptat, marţi, în plen, o propunere legislativă privind unele măsuri pentru îmbunătăţirea şi reorganizarea activităţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) prin care numărul vicepreşedinţilor instituţiei este redus de la patru la trei.

Potrivit raportului de admitere al Comisiei de buget a Senatului, însuşit marţi de plen, "la nivelul ANAF se reduce numărul de vicepreşedinţi de la 4 la 3, în vederea eficientizării procesului decizional aferent prin scurtarea circuitului informaţional care va asigura "o mai mare coerenţă decizională şi va diminua efortul depus pentru atingerea obiectivelor raportat la rezultatele obţinute".

De asemenea, propunerea legislativă, iniţiată de un grup de parlamentari PSD, USR, ALDE şi UDMR, stabileşte încadrarea personalului Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) în cadrul general aplicabil funcţionarilor publici, dând posibilitatea ANAF să atragă funcţionari publici potrivit activităţii de antifraudă fiscală.

Se propune, totodată, desfiinţarea funcţiilor publice specifice din cadrul DGAF şi înfiinţarea unor funcţii publice generale care să asigure redistribuirea personalului specializat în mod fluent, urmărind crearea posibilităţii de a redistribui personalul atât între structurile ANAF, cât şi între structurile administraţiei publice.

Şedinţa plenului Senatului de marţi s-a desfăşurat cu o prezenţă restrânsă în sală, 33 de parlamentari, majoritatea lucrând de la distanţă.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz, transmite Agerpres.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. "stabileşte încadrarea personalului Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) în cadrul general aplicabil funcţionarilor publici, dând posibilitatea ANAF să atragă funcţionari publici potrivit activităţii de antifraudă fiscală."

    - Miroase foarte urat a inceput de coruptie si manipulate pe trendul economic descendent. Fovorizant alte companii si ingropand alte companii in amenzi si sesizari. 

    Miroase de la o posta a intemeiere de grup infractional in cadrul ANAF, folosit ca arma de manipulare economica a companiilor ce vor avea incasari frumoase pe trend depresiv; din care vor incerca sa directioneze pe rute ocolitoare fonduri din acele companii favorizate, controlate, catre parteneriate politice, sponsorizari, si alte tipuri de spalare de bani si mituiri viitoare. 

    ANAF se impute in timp ce o sa devina ma autoritar in piata fata de micii comercianti o sa favorizeze tot pe cei cu puteri politice si monetare, imi vine greata cand stiu ca am si eu o firma mica si ma bat la cap cu tot felul de chicinete idioate.

    1. Ai grija ca te-a infectat puternic prostia din ANAF si dupa cum ai scris nu cred ca mai scapi....

    Au taiat numai 1, eu cred ca trebuia un meci de box intre ei si televizat pe baza de subscriptie la privati. Care raminea in picioare la sfirsit era singurul director, ca atita trebuie peste toate curvele politice angajate in structura ANAF-urii mamei lor de SPAGARI !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb