NUMIRI PE BANDĂ RULANTĂ Cornel Coca-Constantinescu, noul prim-vicepreşedinte ASF

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 octombrie 2014

Cornel Coca-Constantinescu, noul prim-vicepreşedinte ASF

Cornel Coca-Constantinescu va avansa de pe poziţia de membru ne-executiv pe cea de prim-vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, după ce a primit, ieri, avizul Parlamentului.

Totodată, Marius Vorniceanu, consilier la Curtea de Conturi, a fost avizat să preia funcţia de vicepreşedinte pentru sectorul asigurărilor, în locul lui Corneliu Moldoveanu care a fost demis de parlamentari, pe motiv că este urmărit penal, încă din luna martie, pentru trafic de influenţă.

Postul de membru ne-executiv în Conducerea Autorităţii va fi ocupat de profesorul Daniel Armeanu.

Anterior numirii sale pe noua funcţie, Cornel Coca-Constantinescu nu a eliberat postul de membru ne-executiv pe care îl ocupa, astfel că parlamentarii vor fi nevoiţi să facă o nouă numire pentru poziţia vacantată.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost înfiinţată, în aprilie 2013, prin comasarea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi a Comisiei de Supraveghere a Pensiilor Private.

De atunci, Consiliul ASF a suferit numeroase modificări, pe fondul schimbărilor legislative, a incompatibilităţilor membrilor numiţi de Parlament cu funcţia, dar şi al arestărilor în dosare de corupţie.

Postul de prim-vicepreşedinte a devenit liber după ce Daniel Dăianu a fost numit pentru postul de membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României, iar Marian Sârbu, care l-a înlocuit, a demisionat, în iulie, ca urmare a faptului că judecătorii Curţii Constituţionale a României (CCR) stabiliseră că numirea domniei sale fusese neconstituţională.

Corneliu Moldoveanu este urmărit penal în dosarul "Carpatica Asig", pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat şi folosirea influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite, respectiv complicitate la această infracţiune.

În acelaşi dosar a fost arestat şi fostul preşedinte ASF, Dan Radu Ruşanu, care este acuzat că a întreprins demersuri pentru înlăturarea, din cadrul Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, a lui Daniel Tudor care deţinea funcţia de vicepreşedinte pe sectorul de supraveghere a asigurărilor şi înlocuirea acestuia cu inculpatul Mîrzac Marian.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb