Actualizare 20:00 Fost agent secret DGIA: "La Hexi Pharma se produc droguri de mare risc, iar adevăratul Condrea a fugit în Venezuela"
O fostă agentă secretă a Serviciului Secret al Armatei (DGIA), Raisa Ekaterina Ivatenko, a postat pe pagina sa de Facebook două informaţii explozive: patronul Hexi Pharma ar fi fugit în Venezuela, iar la Hexi Pharma se produceau droguri de mare risc, potrivit ziuanews.ro.
Aceasta a scris: "Este cel mai mare scandal din ultimii 15 ani (de la nevasta generalului Heroina încoace, cea care pusese mâna pe Antibiotice Iaşi, cândva, şi producea industrial droguri ce apoi împânziseră Europa), iar voi zburdaţi după diluări de dezinfectanţi!
Pentru posteritate:
1. Nu, moartea celui îmbrăcat în hainele patronului de la Hexi precum şi fuga în Venezuela a patronului Hexi, nu au efect asupra descoperirii complicilor privind dezinfectanţii, căci Hexi era beneficiarul licitaţiilor controlate de către unii politicieni la înalt nivel, şi aceştia obligau managerii celor 300 de spitale să achiziţioneze dezinfectanţii. Managerii spitalelor ştiu cine sunt aceştia, prin urmare nu patronul Hexi deţinea adevărul absolut despre reţeaua de corupţie din sistemul medical, dispariţia lui fiind inutilă.
2. Atenţie: Hexi produce droguri. Droguri am zis! Reţeaua e internaţională şi beneficiarii banilor din Cipru nu sunt corupţii români ci exact colegii de la Bruxelles ai minunatului guvern tehnocrat, iar informările SRI (în fapt adevăratul apărător al intereselor României, dar în care toţi daţi acum cu pietre într-un mod absolut jegos!) au fost pe două direcţii referitoare la Hexi Pharma:
a) diluarea dezinfectanţilor (prin care Hexi a atins siguranţă naţională), şi
b) producţia de droguri de mare risc, industrial, în fabrica Hexi, apoi transportul acestora în ţări europene, din plasarea acestora încasând banii spălaţi în Cipru nişte unii de la Bruxelles!
Mai devreme sau mai târziu, complicii din România ai reţelei internaţionale de producere şi comercializare a drogurilor de la Hexi, vor fi arestaţi, indiferent că ei îşi fac veacul acum prin Cotroceni sau prin clădirea Guvernului României, iar prima care va da cu subsemnatul pentru săvârşirea infracţiunii de trădare va fi ministra Prună de la Justiţie, ea trebuind să clarifice de ce tocmai când informările SRI cu privire la cloaca de droguri de mare risc ajungeau la Cotroceni, ea dădea ordonanţe de urgenţă prin care limita atribuţiile SRI în filaj şi urmărire informativă printre altele şi pe vectori de reţele de trafic de droguri! Intenţia ei de a distruge Serviciul Secret al României fiind evidentă!"
Raisa Ekaterina Ivatenko este acum angajată că şi consilier parlamentar pentru deputata Liliana Mînca. Fosta agentă a Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei, după cum anunţă chiar ea pe Facebook, Raisa Ekaterina Ivatenko are un doctorat în Strategie Militară în Antiterorism la Academia Militară Khabarovsk din Rusia şi a trăit în Angola şi Rusia.
(S.A.)
------------
Actualizare 19:19 Parchetul General: "Moartea lui Dan Condrea a fost violentă"
Procurorii de la Parchetul General susţin că moartea patronului Hexi Pharma a fost una violentă, nu s-au constatat leziuni care pot avea alt mecanism de producere decât accidentul auto, iar Dan Condrea a fost recunoscut "fără echivoc" de concubina sa.
Concluziile provizorii ale autopsiei efectuate de către Serviciul de Medicină Legală Ilfov au relevat faptul că "moartea victimei a fost violentă, iar leziunile traumatice constatate s-au putut produce prin loviri de corpuri şi planuri dure, cât şi prin strivire de componentele unui autovehicul, ca urmare a unui impact cu un obstacol (politraumatism rutier) şi sunt în legătură de cauzalitate directă necondiţionată cu decesul", potrivit unui comunicat al Parchetului General.
"Totodată, concluziile provizorii au stabilit că nu s-au constatat leziuni fără caracter vital sau leziuni care pot avea alt mecanism de producere decât cel menţionat mai sus. În cauză urmează a fi efectuate analize ADN. Victima a fost recunoscută fără echivoc de către concubina sa, inclusiv după semne particulare", se mai precizează în comunicat.
Parchetul General anunţă că în cadrul anchetei urmează a fi efectuate analize ADN.
De asemenea, la cercetarea la faţa locului au fost identificate telefoanele lui Dan Condrea, asupra cărora sunt în derulare proceduri de percheziţie informatică, precum şi cartea de identitate şi permisul de conducere ale acestuia.
(L.B.)
-------------
Actualizare 17:21 Parchetul General: Hexi Pharma, contracte cu 152 de unităţi medicale în valoare de 51 milioane lei
Firma Hexi Pharma a încheiat contracte, în perioada 2014 - 2016, de vânzare de produse biocide cu 152 de unităţi medicale, iar valoarea acestora este de aproximativ 51 milioane lei, potrivit unui comunicat al Parchetului General.
"Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că, în intervalul 2014 - 2016, Hexi Pharma a încheiat contracte de vânzare de produse biocide cu un număr de 152 de unităţi medicale din România. Valoarea contractelor încheiate de Hexi Pharma cu aceste unităţi medicale - având ca obiect vânzarea de produse biocide cu privire la care s-au constatat nerespectări ale concentraţiei substanţelor active - este de circa 51 milioane lei"
(S.A.)
-----------
Actualizare 15:53 Angajaţii Hexi Pharma: "Accidentul patronului Dan Condrea a zdruncinat pe toată lumea''
Angajaţii companiei Hexi Pharma, transmit familiei lui Dan Condrea, care a decedat duminică seară într-un accident de maşină, condoleanţe.
"Este incredibil cum trebuie să moară oameni pentru ca o situaţie ca cea a Hexi Pharma să fie privită raţional şi să nu se mai exagereze cu apelative crude la adresa unor oameni. Dan a fost colegul nostru, nu şeful nostru. Nimeni nu ştie cum veneam din plăcere la muncă, căci eram o echipa unită, iar Dan ne ajuta pe fiecare, indiferent de problemă. Într-adevăr, nu era cea mai deschisă persoana şi nu ii plăcea vorba multa şi fără rost, dar era un om. Suntem încă în şoc şi nu ne putem reveni. Tot ce putem spune e ca le transmitem membrilor familiei sincere condoleanţe", au declarat reprezentanţii Hexi, potrivit unui comunicat remis redacţiei.
(L.B.)
------------
Actualizare 13:37 Spitalul Militar dezminte că ar fi folosit dezinfectanţi Hexi Pharma, contrazicându-l pe Tolontan
Serviciul Medical de Urgenţă şi Transport Sanitar (SMUTS) din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central, care deserveşte şi Administraţia Prezidenţială, a anunţat astăzi că nu a folosit dezinfectanţi Hexi Pharma, potrivit unui comunicat de presă.
"Serviciul Medical de Urgenţă şi Transport Sanitar din cadrul SUUMC, care deserveşte şi Administraţia Prezidenţială, nu a folosit dezinfectanţi Hexi Pharma, ci doar în anii 2013 şi 2014 a avut în dotare antiseptice cu aplicare locală (soluţii pe bază de iod, respectiv soluţie apoasă şi tinctură). Nu au fost folosite produse Hexi Pharma la cabinetul dedicat Administraţiei Prezidenţiale", se arată în comunicat.
Potrivit jurnaliştilor de la GSP, dezinfectanţii diluaţi au fost cumpăraţi de la Spitalul Militar, adică de la unitatea medicală care asigură asistenţa sanitară a preşedintelui.
(S.A.)
----------
Actualizare 13:22 Tolontan, despre ce spun sursele: "Pare o conspiraţie şi un complot la un nivel chiar peste SRI"
Cătălin Tolontan i-a spus jurnalistului Cătălin Prisăcariu, în cadrul unei emisiuni la TVR 2, că ceea ce ce i-au dezvăluit sursele cu privire la "forţa teribilă" din spatele omului de afaceri Dan Condrea, care a făcut ca Hexi Pharma să distribuie în spitale dezinfectanţii diluaţi fără ca vreo instituţie să se sesizeze, pare "o conspiraţie şi un complot la un nivel chiar peste SRI".
"Azi (ieri, n.r.) am avut ocazia să port o discuţie cu Cătălin Tolontan, intermediată de TVR 2. L-am întrebat, printre altele, dacă sursele lui (care au fost foarte bune) i-au dezvăluit care a fost forţa teribilă din spatele lui Condrea care a făcut ca Hexi Pharma să umple spitalele din România cu apă chioară vândută pe post de dezinfectanţi, fără ca vreo instituţie să deranjeze această crimă. Iar Tolontan a spus că ce i-au dezvăluit sursele «pare o conspiraţie şi un complot la un nivel chiar peste SRI»", a scris jurnalistul Cătălin Prisăcariu pe blogul său.
Cătălin Tolontan a adăugat: "Şi de aceea nu vreau să vorbesc despre asta - şi sursele au fost multe (...). Se întâmplă un lucru foarte bizar şi îl admit, răspund ca un jurnalist unui alt jurnalist: toţi discutăm cu oameni care par duşi de foarte multe ori, aşa se întâmplă întotdeauna, şi atunci, trebuie să alegi, practic, ceea ce pare credibil din ce povestesc ei, să testezi, să ai răbdare să vezi care dintre ele se confirmă. Din păcate pentru sănătatea noastră mentală, tot ce au spus sursele - inclusiv sursele care sunt tulburate, dacă nu chiar duse - s-a confirmat până acum. Aşa încât, să avem răbdare, să mergem din aproape în aproape şi să vedem."
(S.A.)
----------
Moartea lui Dan Condrea provoacă o mutaţie a perspectivei din care a fost privită, până acum, afacerea Hexi Pharma, care a cuprins doar incriminări la adresa firmei şi a patronului său, însă transformarea acestuia din urmă în victimă a unui accident obligă la publicarea tuturor detaliilor necunoscute în legătură cu acest scandal, astfel că este posibil ca, prin contribuţie colectivă, eventual, cazul să dobândească o imagine diferită.
Noi înşine ne aflăm în posesia unei declaraţii a lui Dan Condrea, pe care până acum nu am considerat-o publicabilă, aşteptând clarificările pe care el le-a promis. Acum, însă, a-i publica declaraţiile devine o obligaţie faţă de interesul public.
În data de 18 mai 2016, la întrebarea "Cine ar vrea să ia locul din piaţă societăţii Hexi Pharma?", Dan Condrea a afirmat următoarele:
"Anios, cine....
Ei au orchestrat cu măiestrie această campanie.
Poţi să îi transmiţi lui Tolontan să stea liniştit că nu vom mai produce biocide. Am văzut că s-a enervat că încă eram pe lista ministerului....
Gata. Hexi nu va mai fi pe piaţă.
Cu stimă,
Dr. Dan Condrea"
Contactaţi de ziarul BURSA pentru comentarii privind insinuarea lui Dan Condrea, reprezentanţii GB Indco, importatorul Anios în România, nu ne-au transmis punctul lor de vedere, până la închiderea ediţiei.
Contextul de acum cuprinde şi declaraţiile de ieri ale procurorului şef DNA Laura Codruţa Kovesi, care a spus: "În corupţia din sistemul de sănătate sunt implicate şi firme sau companii străine, de aceea pentru DNA constituie o prioritate tragerea la răspundere penală atât a persoanelor juridice române, dar şi străine, care se ocupă de comercializarea medicamentelor şi echipamentelor medicale. (...) Este important că avem în lucru cauze în care cooperăm cu parteneri instituţionali din alte ţări, care investighează şi ei companiile, (...) iar schimbul de informatii este esenţial".
Întrebat dacă în afacerea Hexi Pharma am putea să avem de-a face cu un personaj în spatele căruia s-ar putea afla un serviciu secret, deputatul Sebastian Ghiţă a spus: "Nu ştiu. Sau interese private ale unor ambasadori străini. Sau reţele transfrontaliere de corupţie. În sistemul medical din România se întâmplă de ceva ani nişte lucruri pe care le vedem toţi, le discutăm toţi şi a venit momentul ca instituţiile statului să ne spună ce se întâmplă".
Prejudiciu de 16 milioane de euro la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate
În actualele condiţii, domeniul sănătăţii este zguduit de un alt scandal, în care este implicată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus ieri urmărirea penală faţă de Vasile Ciurchea, fost preşedinte al Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), Valeriu Simion, fost vicepreşedinte al CNAS, Leana Stoea, fost director general adjunct al CNAS, Mihai Bejat, fost director la Direcţia Tehnologia Informaţiei din cadrul CNAS, Ovidiu Munteanu, fost director la Direcţia Juridic şi Contencios din cadrul CNAS.
De asemenea, procurorii au demarat urmărirea penală şi pentru Irinel Popescu, preşedinte al Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) în perioada ianuarie-decembrie 2009, Constantin Maria Mihaela, director general adjunct, Medveş Istvan Lucian, director la Direcţia Tehnologia Informaţiei, şi Mihai Liliana Maria, director la Direcţia Juridic, Contencios şi Acorduri Internaţionale.
Toţi aceştia sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.
SC HP România SRL, ca persoană juridică, este urmărită penal pentru infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu.
Procurorii susţin că, în perioada 2007-2009, între CNAS şi HP România SRL au fost încheiate mai multe acte adiţionale la un contract de informatizare a instituţiei, prin care au fost achiziţionate servicii suplimentare de asistenţă tehnică şi instruire on-site pentru Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) şi pentru softul care asigură planificarea resurselor (ERP) la preţuri supraevaluate, respectiv la valori de 804 euro/zi-om în cazul a două dintre actele adiţionale şi de 760/zi-om, în cazul unui alt act adiţional, dintre cele care fac obiectul prezentului dosar.
DNA precizează într-un comunicat: "Din probele administrate a rezultat că aceste acte adiţionale au fost încheiate în următoarele condiţii: fără să se aplice o procedură de achiziţie conform legii;
CNAS a acceptat propunerile SC HP ROMÂNIA fără o analiză proprie a necesarului şi a preţului ofertat, fără o negociere reală şi fără o fundamentare a tarifului din partea furnizorului; ofertele SC HP ROMÂNIA SRL nu au fost analizate în cadrul Comisiei de negociere/de analiză şi evaluare tehnico-economică de optimizare a SIUI; aceste servicii au fost subcontractate până la prestatorii direcţi, la preţuri din ce în ce mai mici, astfel încât pentru serviciile efectiv efectuate, prestatorii au încasat cel mult 200 de euro/zi-om.
Se estimează că, prin contractarea, presupus nelegală, a serviciilor adiţionale, a fost creat un prejudiciu de 16.847.405,96 euro inclusiv TVA (reprezentând diferenţa între valoarea serviciilor facturate de SC HP ROMÂNIA SRL şi costul real al acestor servicii de 200 euro/zi-om), bani care ar fi fost plătiţi de CNAS în mod nelegal".
În programul de guvernare a lui Dacian Cioloş, unul dintre obiective este încurajarea dezvoltării asigurărilor private de sănătate, cu posibilitatea opţiunii asiguratului pentru redistribuirea unei părţi din contribuţiile de sănătate pentru asigurările private.
Sante International, G.B. Indco şi Hexi Pharma controlează aproape 2/3 din piaţa dezinfectanţilor
Peste 60% din piaţa dezinfectanţilor din ţara noastră este dominată de trei mari jucători: Sante International cu o cotă de piaţă de 33%, G.B. Indco cu 17% şi Hexi Pharma cu 13%. Următoarele companii după cota de piaţă sunt în ordine: Sanprodmed (8%), Sterisystems (7%), Intercoop (6%), Trident Medical Company (4%), Al Carina (3%), G & M 2000 (3%), Biostec Clinilab (2%), Pharmaseptica Hygiene (2%), Euromedica Inc. Group (1%), Diacena Medical (1%), Electro Service 2002 (0,5%), potrivit unei analize realizate recent de ICAP România, furnizor de soluţii integrate de afaceri.
Din punctul de vedere al cifrei de afaceri, primii trei jucători din piaţă au înregistrat, la finalul anului 2014, următoarele sume: Sante International - peste 49 de milioane de lei (o creştere de 40% faţă de anul precedent), G.B. Indco - peste 25 de milioane de lei (o creştere de 48% faţă de anul precedent) şi Hexi Pharma - aproape 19 milioane de lei (o creştere de 8% faţă de anul precedent).
În total, cifra de afaceri pe întreaga piaţa a dezinfectanţilor a ajuns, în decembrie 2014, la aproape 148 de milioane de lei. Deşi aproape jumătate din companiile analizate au văzut un avans al cifrei de afaceri în ultimii doi ani, piaţa de profil din România a scăzut cu 5% în 2014 faţă de 2013.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 24.05.2016, 08:24)
Interesanta ipoteză!
Adică Condrea ar fi victima inocenta a companiilor rivale din industria de profil?!?
Dar ce facem cu banii obținuti necinstit prin diluarea substanțelor?
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 24.05.2016, 08:36)
de ce crezi ca acest 'baiat destept' a vrut insolventa firmei
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 24.05.2016, 08:46)
poate sa fie o victima si fara sa fie inocenta
1.3. de ce ICECHIM e o firma neutila... (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de The Brute în data de 24.05.2016, 10:14)
daca legislatia AR FI considerat necesara o verificare a respectarii standardelor ASA ceva nu AR FI fost posibil. De ce se inchid PE capete institute de cercetare cand doar cu niste amarate de procente din cifra de vanzare a colosilor comerciala se poate realiza un mediu competitional elegant SI credibil. ...
1.4. Institutele de cercetare se inchid pentru ca (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de eu în data de 24.05.2016, 10:54)
Nu produc nimic. Nu poti sa tii zeci de ani institute care nu produc nimic, intestate de "cercetatori" care ies la pensie fara sa fi oferit nici macar o idee utila cuiva. In conditiile in care industria chimica romaneasca este pe butuci cu 2-3 combinate (care nici ele nu se simt bine) din 46 cate erau in 89, consideri ca are sens finantarea instiutelor de pe vremea comunismului?. In comunism incercam sa producem cat mai multe produse chimice si medicamente aici, acum se importa. Ce nevoie ai de institute de cercetare ca sa faci niste analize banale. Intr-un deceniu in care TOATA lumea minte, in TOATE industriile de la auto la chimie nici macar laboratoare de analiza bine utilate si compentente nu sunt acceptabile.
1.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 24.05.2016, 13:44)
Poate vrei sa spui ca in Romania se inchid pentru ca nu "produc" nimic.
Asa, nici profesorii nu produc nimic, nici doctorii sau ziaristii.
Tarile care au investit, in trecutul lor si in prezent, cel mai mult in educatie si cercetare au acum cel mai inalt nivel de trai:
2. Ghytza
(mesaj trimis de Dyogene în data de 24.05.2016, 14:13)
Cea mai odioasa chestie in tot non-subiectul asta este re-aparitia lui Sebastian a lu Ghita in circoteca numita media. Unul din multele personaje de care trebuie sa uitam, trebuie incarcerat undeva si sters din arhive.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 24.05.2016, 14:25)
asta daca nu il sinucide si pe el cineva. cred ca de asta este si disperat de altfel
3. Totusi,
(mesaj trimis de Pribeagul în data de 24.05.2016, 16:52)
o asemenea diluare a produselor, distribuite ani de zile, la nivel de tara, unor zeci de mii de specialisti, imi pare si acum de-a dreptul incredibila. Asa ceva depaseste si inexplicabilitatea actiunilor care se petrec in Zona Crepusculara.
Daca asa ceva a fost posibil trebuie sa lasam in urma orice ambitie umana civilizatoare si nobila si sa ne indreptam incet, incet si in liniste spre mormint.
4. Detalii care intrigă
(mesaj trimis de Cristi C în data de 24.05.2016, 22:02)
Există un proces 17676/299/2008 în care sentința dată în urma divorțului și încredințarea minorului este următoarea:
"Dispune lamurirea dispozitivului sentinţei civile nr. 2235 din 10.02.2009 pronunţată de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti în Dosarul nr. 17676/299/2008 in sensul ca, la alineatul 5, suma de 3000 Eu la care a fost obligata parata cu titlu de contributie de intretinere catre reclamant, pe seama minorei, este datorata lunar, incepand cu data introducerii actiunii pana la majoratul minorei sau noi dispozitii."
Deci, soția lasă copilul în seama lui Condrea și îi plătește o pensie alimentară de 3000 € / lună. Dna doctor trebuie să fie un doctor de succes.
Dna Laura Marilena Georgescu (fostă Condrea) este medic de familie, potrivit unor surse. Care lucrează în București dar care nu are contract cu nicio casă de asigurări. Ciudat, nu? Iubita lui Condrea, ULIANA OCHINCIUC, este medic oftalmolog și poate fi găsită chiar și în publicații precum și în cabinete medicale.
Ei bine, nu există medic de familie înregistrat la Casa de Asigurare pe acest nume. Deci, profesează dna Georgescu? Sau este o altă "persoană" inventată de servicii? Cine nu are istoric și nu apare ca absolvent al Fac de Medicină "Carol Davila" ar putea fi o creatură a neantului.
5. fără titlu
(mesaj trimis de marius în data de 24.05.2016, 23:30)
multa vorba goala peste tot, buna pentru abaterea atentiei ... esenta este ca intr-un un sistem in care coruptia domneste, este posibil orice, oricat de halucinant ar parea dintr-o perspectiva normala; mai lipseste un superman care sa le rezolve rapid pe toate