Obligaţiunile Nemo Express intră la tranzacţionare la BVB, săptămâna viitoare

A.I.
Piaţa de Capital / 25 iunie 2021

Obligaţiunile Nemo Express intră la tranzacţionare la BVB, săptămâna viitoare

Titlurile au o dobândă fixă de 7% pe an şi maturitatea în 2023

Obligaţiunile companiei de servicii de curierat Nemo Express Logistic (simbol NEMO23E) intră la tranzacţionare, începând de luni, 28 iunie, pe Sistemul Multilateral al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), conform unui raport de astăzi al operatorului pieţei noastre de capital.

La finele lunii iulie a anului trecut, compania încheiase un plasament privat de titluri obligatare, în valoare totală de 1,57 milioane de euro, cele 15.765 de obligaţiuni negarantate, denominate în euro, având o rată a dobânzii fixă de 7% pe an şi scadenţa în 29 iunie 2023. Listarea obligaţiunilor a fost realizată prin intermediul Intercapital Invest, în calitate de Consultant Autorizat.

Conform companiei, fondurile atrase vor fi utilizate pentru dezvoltarea activităţii prin onorarea unor cereri de colaborare, ceea ce implică investiţii în software şi o serie de cheltuieli cu achiziţii de mijloace de transport, combustibil, angajarea de personal suplimentar etc. Investiţiilor vor ajuta la creşterea numărului de clienţi, a volumului de marfă şi implicit la creşterea cotei de piaţă.

Nemo Expres Logistic a fost înfiinţată în 2013 şi oferă servicii de curierat cu acoperire naţională, având în prezent un număr de 1.087 de angajaţi şi colaboratori, din care 330 sunt angajaţi direct.

Anul trecut, compania a avut venituri totale de 121,06 milioane de lei, în creştere cu 12,2% faţă de cele din 2019, în timp ce profitul net a fost de 4,09 milioane de lei, cu mult peste cel din anul anterior, de 0,94 milioane de lei.

Cel mai mare acţionar al companiei este Dan-Dumitru Şerbănescu, cu 51% din acţiuni, Capital Fleet Services deţine 39%, în timp ce Florian Stănilă are 10% din Nemo Expres Logistic.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Interesant, 7% fara sa faci nimic, fara sa alergi ca disperatul dupa bottom si dupa top, fara sa astepti un dividend incert de 3%-4%.

    1. Cand ai cele mai proaste servicii de curierat e normal sa platesti dobanzi mari ca sa atragi credulii ca ceva-ceva tot s-ar putea schimba.

      Mai deunazi era o firma care se indatora cu 5,5% in euro, iar aceasta diferenta spune multe. 

      Hai noroc, Protarule: io cu vin de calitate si tu tot cu lapte artificial! 

      La ce firma te referi? La ZebraPay? (au incheiat plasamentul, inca nu sunt in ring). Sunt multe care ofera 5.5%. Zilele astea BT desfasoara plasament privat la BitSoft tot cu 5.5% dobanda. Diferanta spune multe, parca tot mai bun e 1% de la Fidelis, nu? : ))

      Dupa ce'ai baut apa toata ziua pe santier, seara treci pe vin? : )) 

      In euro se dau 5-5,5%, in lei intre 7 si 9% la obligatiuni. fidelis e penibil prin comparatie, ar fi trebuit sa iasa tot cu 2%, ca prima oara. ar fi avut super succes.

      Si pentru aia 7-9% iti asumi un risc. intre timp poti sa cauti top si bottom, nu te opreste nimeni. 

      Protarule, straveziu mai esti.

      Si vezi ca apostroful inca n-a luat locul cratimei, cel putin nu pana cand Academia Romana, in intelepciunea ei, va urma exemplul dat de Academia Franceza, si va elimina 2.000 de greseli comune pentru ca oamenii nu pot vorbi si scrie corect. 

      Te pomenesti ca si tu esti unul din cei care si-au luat doctoratul in Romania ...

      Sunt listate obligatiuni in euro care au dobanzi si de peste 5.5%, la care daca adaugi devalorizarea de curs a leului de 2-2.5% pe an, ajungi undeva pe la 10% pe an, si avantajul unui impozit de 5%, nu de 10%.

      Un risc este, dar mi se pare un risc mai mic decat cel de a tranzactiona prea mult in ideea de a bate piata (care mi se pare cam sus), dar care inca mai poate creste, ce'i drept. 

      Buna observatia cu devalorizarea, insa la impozit ai 10% chiar si la obligatiuni. 5% este doar la dividende.

      Da, corect. Ambele au impozitare la sursa, dar cota de impozitare e diferita.

      ..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb