OFICIAL CE: "Reducerea de către Rusia a fluxurilor de gaze în Europa reprezintă o acţiune extrem de necinstită''

G.D.
Internaţional / 22 iunie 2022

"Reducerea de către Rusia a fluxurilor de gaze în Europa reprezintă o acţiune extrem de necinstită''

Reducerea de către Rusia a fluxurilor de gaze în Europa reprezintă o acţiune extrem de necinstită, a apreciat astăzi un oficial al Comisiei Europene, adăugând că planurile de a extinde folosirea cărbunelui în blocul comunitar sunt temporare şi obiectivele climatice rămân intacte, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

"Invadarea ilegală de către Rusia a Ucrainei a avut ca rezultat o situaţie de urgenţă în UE", a afirmat Elina Bardram, director de afaceri internaţionale şi finanţare a eforturilor de combatere a schimbărilor climatice la Comisia Europeană, la Forumul energetic de la Bruxelles.

"În urma acestei acţiuni extrem de necinstite pe care o observăm la administraţia Putin în privinţa reducerii bruşte a fluxurilor de gaze de către Gazprom, vom adopta unele măsuri importante, dar ele vor fi temporare", a spus oficialul, referindu-se la utilizarea cărbunelui.

Săptămâna trecută, livrările de gaze din Rusia prin conducta cheie Nord Stream au scăzut cu până la aproape 40% din capacitate, ceea ce a dus la creşterea preţurilor de referinţă la gaze în Europa. Guvernul german a anunţat deja o serie de planuri pentru repornirea termocentralelor pe bază de cărbune în ideea de a reduce dependenţa ţării de gazele naturale ruseşti.

"Obiectivele climatice ale UE pentru 2030 şi 2050 rămân intacte. Deşi temporar am putea extinde folosirea cărbunelui, pe termen lung direcţia este clară", a declarat Bardram, care a condus delegaţia Comisiei Europene la negocierile privind mediul de la Paris.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Birocratii marxisti europeni vorbesc de cinste?? Care dupa sanctiuni de toate felurile si inchiderea porturilor si frontierelor pt rusi, si-au permis sa puna mana si pe valuta si activele rusesti ? Ar trebui sa zica mersi ca au scapat de loviturile nucleare ale Rusiei! Deocamdata!

    Sigur că reducerea fluxurilor de gaz rusești e acțiune "necinstită".

    Însă cât de #creierless poate fi un oficial bruxeles al Cocinii Europene, care încarcă 20K euro/lună (+alte beneficii) dacă a avut impresia că Rusia va juca "cinstit"? 

    ASta după ce UE a confiscat 300 miliarde dolari - activele Băncii Centrale Ruse. Sau după ce UE înarmează și sprijină financiar Ucraina în războiul împotriva Rusiei?

    Cum sa joci cinstit cu hotii din UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb