OFICIAL DE LA MOSCOVA Rusia pierde 32 de miliarde euro anual din cauza sancţiunilor

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 noiembrie 2014

Rusia pierde 32 de miliarde euro anual din cauza sancţiunilor

Rusia ar urma să piardă 32 de miliarde de euro (40 de miliarde de dolari) pe an din cauza sancţiunilor impuse de Occident pe fondul conflictului din Ucraina, estimează ministrul de finanţe de la Moscova, Anton Siluanov, care anticipează şi un minus de până la 80 de miliarde de euro din cauza scăderii preţului petrolului.

"Pierdem circa 40 de miliarde de dolari din cauza sancţiunilor geopolitice şi 90-100 de miliarde de dolari pe an din cauza scăderii cu 30% a preţului ţiţeiului", a spus ministrul rus în cadrul unui forum desfăşurat la Moscova.

Occidentul a impus mai multe valuri de sancţiuni Rusiei, ceea ce a dus economia ţării în pragul recesiunii, în condiţiile în care aceasta este dependentă de exporturile de materii prime. Sancţiunile blochează accesul unora dintre cele mai mari companii şi bănci din Rusia la pieţele internaţionale de capital şi la tehnologie, precum cea din industria apărării sau energie.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat sâmbătă Occidentul că încearcă "să schimbe regimul" în Rusia prin sancţiunile dure menite să distrugă economia.

Totodată, duminică, preşedintele rus, Vladimir Putin, a sugerat că ţara sa ar putea suporta "consecinţe catastrofale" din aceste sancţiuni, din scăderea preţului petrolului şi din deprecierea puternică a rublei. Oficialul de la Kremlin a avertizat, însă, că acestea se vor resimţi şi la nivel global, prin efecte secundare. "Lumea modernă este interdependentă. În mod cert, scăderea importantă a preţului petrolului, precum şi deprecierea monedei naţionale nu vor aduce rezultate negative sau consecinţe catastrofale numai pentru noi", a atras atenţia Putin.

Ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, a declarat recent că Rusia analizează posibilitatea reducerii producţiei sale de petrol în încercarea de a susţine preţurile. Rusia, cel mai mare producător de petrol din afara OPEC, a discutat deja cu Arabia Saudită şi Venezuela pe marginea necesităţii susţinerii pieţei petroliere.

Rusia obţine aproape 50% din veniturile sale bugetare din livrările de petrol.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb