Oltean, Blaga, Anastase, Udrea, Flutur - în echipa PDL care discută cu UNPR protocolul de colaborare

Ziarul BURSA #Politică / 6 martie 2012

Emil Boc spune că PDL nu va încheia la nivel naţional niciun fel de alianţă pentru locale, dar organizaţiile judeţene pot decide să încheie alianţe pe plan local, sub denumirea "Mişcarea Populară", cu sigla inima.

Emil Boc spune că PDL nu va încheia la nivel naţional niciun fel de alianţă pentru locale, dar organizaţiile judeţene pot decide să încheie alianţe pe plan local, sub denumirea "Mişcarea Populară", cu sigla inima.

PDL a decis să încheie un protocol de colaborare cu UNPR, a declarat, duminică, preşedintele PDL Emil Boc, arătând că cele două formaţiuni se vor susţine reciproc în alegerile locale şi că această decizie a fost luată ca urmare a relaţiei privilegiate dintre cele două partide. "PDL a decis, având în vedere relaţiile privilegiatate, să încheie un protocol de colaborare, de susţinere, nu alianţă electorală, cu UNPR, fiind mandatată conducerea partidului să finalizeze acest protocol, ca urmare a relaţiei privilegiate pe care o avem în actul de guvernare împreună cu partenerii de la UNPR", a precizat Boc. El a mai spus că acest protocol cu UNPR este de susţinere reciprocă la alegerile locale.

De asemenea, Emil Boc a mai spus că PDL nu va încheia la nivel naţional niciun fel de alianţă pentru locale, dar organizaţiile judeţene pot decide să încheie alianţe pe plan local, sub denumirea "Mişcarea Populară", cu sigla inima.

BPN al PDL a stabilit ieri echipa partidului care va începe discuţiile cu reprezentanţii UNPR pentru redactarea unui protocol de colaborare între cele două formaţiuni, din echipă făcând parte Ioan Oltean, Vasile Blaga, Roberta Anastase, Elena Udrea, Gheorghe Flutur, Sorin Frunzăverde şi Anca Boagiu. Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a precizat, după şedinţa BPN al partidului, că protocolul dintre PDL şi UNPR trebuie "să presupună" ca acolo unde UNPR are primari în funcţie aceştia să se bucure de sprijinul organizaţiilor PDL şi invers.

Sever Voinescu a mai spus că sunt şi situaţii particulare care vor fi dis-cutate, menţionând că echipa PDL va începe în această săptămână dis-cuţiile cu reprezentanţii UNPR.

Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde, membru al echipei democrat-liberalilor care va discuta cu UNPR, a declarat că nu s-a stabilit un termen foarte clar de semnare a protocolului dintre PDL şi UNPR, dar a apreciat că acesta ar trebui semnat în următoarele două săptămâni.

"Protocolul merge pe colaborare, pe susţinerea candidaţilor care sunt în acest moment primari, preşedinţi ai Consiliilor Judeţene în funcţie, desemnarea celui mai bun candidat acolo unde nu avem nici noi nici ei primari, respectiv preşedintele Consiliului Judeţean şi, sigur, lăsăm la latitudinea organizaţiilor locale să găsească şi alte modalităţi de colaborare", a spus Frunzăverde.

El a precizat, la întrebările ziariştilor, că "Dolj este un caz special şi va fi tratat ca atare" şi că s-ar putea să mai apară unul sau două asemenea cazuri.

Cezar Preda: Ceea ce s-a hotărât duminică mai rău ne încurcă decât ne lămureşte

Preşedintele PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, consideră că decizia luată duminică în Colegiul Director al partidului este "o chestiune care mai mult încurcă decât lămureşte": "Ceea ce s-a hotărât aseară (duminică seară - n.r.) e o chestiune care mai rău ne va încurca decât ne va lămuri. Deşi avem dreptul şi posibilitatea la nivel judeţean să luăm decizia cea mai bună pentru partid, nu va putea fi luată o decizie unitară în tot judeţul, pentru că sunt primari care doresc să candideze sub siglă, sunt candidaţi primari care nu au cu cine să se asocieze. Nu văd cum ar putea judeţul să aibă o coloratură tărcată de la localitate la localitate".

Pe de altă parte, Cezar Preda a declarat că protocolul cu UNPR pentru alegerile locale este un proiect "fezabil", însă decizia finală va fi luată pes-te două sătămâni: "În ceea ce priveşte protocolul cu UNPR de susţinere la alegerile din vară, acolo unde ne vom înţelege, acesta e un lucru fezabil şi cred că-l vom face. Decizia o vom lua însă peste două săptămâni, duminică avem Biroul Permanent Judeţean, iar vinerea cealaltă Colegiul Director Judeţean, unde vom lua deciziile instituţional".

În ceea ce priveşte candidaţii PDL la Consiliul Judeţean Buzău şi la Primăria municipiului reşedinţă de judeţ, liderul PDL Buzău a evitat să spună dacă va candida pentru una dintre cele două funcţii, precizând că decizia finală va fi luată în urma sondajelor.

Surse politice susţin că, între propunerile trimise de PDL Buzău la centru, pentru una dintre cele două funcţii s-ar afla atât Cezar Preda, cât şi senatorul Ion Vasile din partea UNPR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb