OMS: ''Copiii au un risc mai redus de a dezvolta forme severe de COVID-19, vaccinurile ar trebui oferite ţărilor sărace''

G.U.
Miscellanea / 24 noiembrie 2021

''Copiii au un risc mai redus de a dezvolta forme severe de COVID-19, vaccinurile ar trebui oferite ţărilor sărace''

Întrucât copiii şi adolescenţii prezintă un risc mai redus de a dezvolta forme severe de COVID-19, statele ar trebui să prioritizeze vaccinarea adulţilor şi partajarea dozelor de vaccin în cadrul mecanismului COVAX pentru a ajunge în ţările mai sărace, a precizat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) într-un document care cuprinde reglementări provizorii privind vaccinarea copiilor şi adolescenţilor, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Câteva cazuri rare de inflamaţie la nivelul inimii, afecţiune denumită miocardită, au fost raportate la bărbaţi tineri cărora le-au fost administrate vaccinuri pe baza tehnologiei ARN mesager - produse de Pfizer BioNtech şi Moderna -, însă a fost vorba în general de forme uşoare, care au răspuns la tratament, a mai spus organizaţia.

Deşi riscul nu a fost complet stabilit, este mai mic decât riscul miocarditei asociate cu infecţia SARS-CoV-2, potrivit OMS.

Reglementările provizorii ale OMS au fost publicate în contextul în care mai multe agenţii de reglementare autorizează utilizarea anumitor vaccinuri în cazul copiilor, printre care agenţii din Statele Unite, China, Uniunea Europeană, India, Israel şi, cel mai recent, săptămâna trecută, Canada.

''Întrucât copiii şi adolescenţii au tendinţa de a prezenta forme mai uşoare de boală în comparaţie cu adulţii, cu excepţia cazurilor când se află într-un grup cu risc crescut pentru forme severe de COVID-19, este mai puţin urgent să-i vaccinăm pe aceştia în comparaţie cu persoanele vârstnice, cele cu boli cronice şi angajaţii din domeniul sanitar'', a precizat OMS.

Copiii se pot confrunta cu ''long COVID-19'', care presupune simptome prelungite, dar situaţii de acest fel sunt încă în curs de investigare, a mai precizat agenţia sanitară.

Printre factorii de risc pentru formele severe de COVID-19 la copiii se numără: vârsta mai mare, obezitate, probleme medicale preexistente cum ar fi diabet de tip 2, astm şi boli cardiace, se mai spune în document.

Continuarea educaţiei pentru toţi copiii de vârstă şcolară ar trebui să fie o prioritate importantă pe perioada pandemiei, deşi măsuri pentru reducerea transmiterii ar putea fi necesare în şcoli, a mai precizat OMS.

În contextul constrângerilor privind rezervele de vaccinuri, campaniile de vaccinare ar trebui să se concentreze pe protejarea grupelor cu risc ridicat de spitalizare şi deces, spune OMS.

''Întrucât multe regiuni din lume se confruntă cu un deficit de vaccinuri, ţările cu o acoperire ridicată în rândul grupelor de risc ar trebui să prioritizeze partajarea globală a serurilor anti-COVID-19 înaintea vaccinării copiilor, adolescenţilor'', se mai precizează în document.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. E greu sa mai intelegi ceva si sa ai incredere in specialisti cand vezi cu ochii tai cum se contrazic intre ei.

    Dr. Valeria Herdea de la CMR aproape ca plange cand relateaza cazurile grave de COVID la copiii pe care i-a vazut, recomandand parintilor sa nu fie inconstienti si sa-si vaccineze juniorii. 

    In articol vedem pozitia OMS, care este o super autoritate (nu?) intrucat centralizeaza date din teren la nivel de mapamond. Ce zice OMS?  

    "copiii şi adolescenţii prezintă un risc mai redus de a dezvolta forme severe de COVID-19" 

    Stimati jurnalisti, cand luati interviu doamnei doctor Herdea, de ce nu o intrebati cum se poate ca ceea ce "sfatuieste" dansa este antitetic fata de ceea ce "sfatuieste" OMS? 

    Pentru referinta, vedeti tot in Bursa, 

    "constat că sfaturile mele nu ajung la pacienţii mei înaintea altor sfaturi intens promovate pe canale media" 

    -

    DR. VALERIA HERDEA, VICEPREŞEDINTE AL COLEGIULUI MEDICILOR DIN ROMÂNIA:"Sistemul nostru de sănătate nu are pregătire pandemică" 

    1. Care contradictie?

      ”Risc mai redus” nu inseamna risc zero.

      Asa ca doamna Herdea poate plange cazurile grave de Covid la copii pe care i- vazut. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb