OMV PETROM: "Legislaţia nu oferă premisele pentru o investiţie în Marea Neagră"

Andrei Iacomi
Companii / 6 februarie 2019

"Legislaţia nu oferă premisele pentru o investiţie în Marea Neagră"

Actualizare - Deputatul PNL Virgil Popescu: "Ordonanţa Lăcomiei ne lasă fără gaze! Dragnea, Tăriceanu şi Vâlcov împing România în braţele Rusiei!"

Virgil Popescu susţine că: "Aşa cum am avertizat OUG 114 - Ordonanţa Lăcomiei pune în pericol viitorul investiţiilor în exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră. Toate eforturile care au fost făcute pentru adoptarea legii offshore au fost date peste cap de adoptarea uneia dintre cele mai dezastruoase Ordonanţe de Urgenţă".

Compania OMV Petrom anunţă că amână luarea unei decizii cu privire la decizia de investiţie pentru exploatarea gazelor naturale din perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră, din cauza "mediului legislativ actual" precum şi a "riscului politic şi de reglementare".

Deputatul a mai menţionat: "Este pentru prima dată, după aderarea României la UE când se aduce în discuţia publică faptul că România, condusă de PSD şi ALDE, prezintă risc politic. Asta va transmite un semnal în piaţă că România nu mai este un stat propice pentru investiţii, că România se îndepărtează de valorile europene şi euroatlantice, adică se îndreaptă către Est".

(V.D.)

---------

Mediul legislativ actual nu oferă premisele necesare pentru o decizie de investiţie în valoare de câteva miliarde de lei, se arată în raportul publicat astăzi de OMV Petrom (SNP), în care se face referire la proiectul de exploatare a perimetrului de gaze naturale Neptun Deep din Marea Neagră.

"Instabilitatea recentă privind mediul de reglementare ne-a determinat să ne revizuim planurile de investiţii de creştere, în timp ce căutăm claritate în legătură cu climatul investiţional din România. Planificăm investiţii de circa 3,7 miliarde de lei pentru 2019, în principal în Upstream" (n.r. explorare şi producţie), se arată în raportul OMV Petrom, în care se adaugă, "Rămânem dornici să vedem zăcămintele din Marea Neagră dezvoltate şi vom continua dialogul cu autorităţile pentru a înţelege calea de urmat".

Grupul petrolier subliniază că un cadru fiscal şi de reglementare stabil, predictibil şi favorabil investiţiilor reprezintă o cerinţă esenţială pentru dezvoltarea investiţiilor OMV Petrom, atât onshore (pe uscat) cât şi offshore (în largul mării).

Reprezentanţii emitentului adaugă în raport: "La sfârşitul anului 2018, Guvernul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă nr. 114, introducând măsuri care afectează mai multe sectoare. Printre aspectele principale care afectează activitatea noastră se numără stabilirea de preţuri reglementate la gaze naturale şi energie electrică pe o perioada de trei ani, precum şi majorarea contribuţiei financiare aplicate cifrei de afaceri din activităţile de gaze naturale şi energie electrică. Actualmente, suntem în curs de evaluare a impactului asupra operaţiunilor noastre, deoarece legislaţia secundară încă nu a fost emisă".

Pentru anul trecut, OMV Petrom a obţinut un profit net consolidat de circa patru miliarde de lei, cu 64% peste cel din 2017, potrivit datelor preliminare prezentate astăzi de companie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Procentul de alocare a dividendelor din profitul net in valoare de 38% este destul de mic. Alții de stat exagerează cu 90%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb