OMV şi-a majorat participaţia în Petrol Ofisi de la 41,58% la 95,75%

F. A.
Companii #Bunuri Industriale / 23 octombrie 2010

OMV şi compania turcă Doğan Holding au agreat azi creşterea participaţiei OMV în cadrul Petrol Ofisi, una dintre companiile lider în domeniul comercial şi de vânzări pe piaţa produselor petroliere din Turcia, de la 41,58% la 95,75%, OMV obţinând astfel control integral asupra companiei. Această achiziţie constituie un nou pas în strategia de dezvoltare a OMV şi are ca obiectiv transformarea Turciei într-un al treilea centru operaţional al grupului energetic integrat, alături de Austria şi România. Alături de operaţiunile Petrol Ofisi, centrala electrică pe bază de gaz din Samsun şi proiectul conductei de gaze naturale Nabucco transformă Turcia într-o punte strategică spre regiunea Mării Caspice şi Orientul Mijlociu, bogate în resurse, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Wolfgang Ruttenstorfer, Directorul General Executiv al OMV, a declarat: "Suntem încrezători într-o bună colaborare cu toţi angajaţii Petrol Ofisi. Petrol Ofisi este una dintre companiile lider pe piaţa turcă, beneficiind de un brand consacrat, cu tradiţie, precum şi de o relaţie strânsă cu ţara în sine. Petrol Ofisi are o reţea naţională de staţii de distribuţie carburant şi suntem mândri că putem continua povestea de succes a companiei şi astfel consolida poziţia companiei în Turcia, ţară cu un rol economic tot mai mare în regiune."

OMV a preluat participaţia de 54,17% de la Doğan Holding contra sumei de 1 miliard de euro. Finalizarea tranzacţiei, care este supusă aprobării din partea autorităţilor competente, inclusiv a celor anti-trust, va avea loc, cel mai probabil, în următoarele trei luni. OMV şi Doğan Holding au decis pe 22 octombrie 2010 distribuirea de dividende acţionarilor Petrol Ofisi înaintea finalizării acordului. Conform participaţiilor deţinute, OMV va primi 203 milioane de dolari, Doğan Holding 265 milioane de dolari, 21 milioane de dolari urmând a fi plătiţi investorilor care deţin acţiuni libere pe bursă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb