ONE închide prima etapă a operaţiunii de majorare a capitalului social cu 71 milioane de lei

G.D.
Piaţa de Capital / 29 iulie 2022

ONE închide prima etapă a operaţiunii de majorare a capitalului social cu 71 milioane de lei

One United Properties, principalul investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din România, anunţă închiderea primei etape a operaţiunii de majorare a capitalului social, în urma căreia a atras 71 milioane de lei, conform unui comunicat remis redacţiei. Operaţiunea de majorare a capitalului va continua cu a doua etapă - plasamentul privat, care vizează investitorii instituţionali locali şi internaţionali.

"Le mulţumim tuturor investitorilor noştri pentru încrederea acordată într-un moment în care pieţele globale au cunoscut frământări, înregistrând volatilităţi semnificative. Rezultatul excelent al subscrierilor acţionarilor existenţi, peste estimările noastre iniţiale, confirmă încrederea pe care am reuşit să o construim de-a lungul anilor. Pe măsură ce continuăm operaţiunea de majorare a capitalului social printr-un plasament privat, reconfirmăm perspectivele bune pentru sectorul imobiliar românesc, precum şi existenţa unor oportunităţi unice pe piaţa de astăzi. În ciuda provocărilor globale, performanţa pe care am înregistrat-o până acum în 2022 este dovada că atât segmentul rezidenţial, cât şi cel de birouri continuă să crească în România şi suntem pe cale să livrăm rezultatele pe care le-am promis acţionarilor noştri la începutul acestui an. Mai mult decât atât, chiar dinainte de închiderea majorării de capital, am reuşit să valorificăm oportunităţi rare în piaţă, extinzându-ne portofoliul rezidenţial cu două noi dezvoltări în care vom construi peste 1.100 de apartamente şi portofoliul comercial cu 12.000 mp de birouri de calitate, închiriate integral", a declarat Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.

Potrivit sursei citate, capitalul atras în cadrul operaţiunii de majorare va sprijini strategia de creştere a One United Properties, permiţând companiei să capteze oportunităţi suplimentare din piaţă. Noul capital propriu va fi investit cu prioritate în noi dezvoltări rezidenţiale situate în principal în Bucureşti. Compania îşi propune să investească capitalul atras în zece noi dezvoltări. Primele acorduri, pentru două locaţii din Bucureşti, au fost deja semnate în ultima lună. Dezvoltarile care vor fi construite pe acele terenuri sunt One City Club, situat in sectorul 2 al Bucureştiului, care va găzdui aproximativ 200 de apartamente organizate într-o comunitate cu regim redus de înălţime, precum şi One Herăstrău City, localizat în sectorul 1 al Capitalei, unde One United Properties intenţionează să construiască 900 de apartamente organizate în şapte turnuri înalte.

Pe lângă investiţiile în noi dezvoltări rezidenţiale, compania a achiziţionat şi o nouă clădire de birouri, One Victoriei Plaza. Noua clădire de birouri are o suprafaţă închiriabilă brută de 12.000 mp şi este închiriată în totalitate către First Bank pentru o perioadă rămasă de aproximativ 12 ani. Venitul anual din chirie generat de clădire este de aproximativ 1,9 milioane de euro şi este indexat cu inflaţia anuală. Odată cu această tranzacţie, portofoliul comercial al One United Properties va ajunge până la sfârşitul anului 2022 la o suprafaţă de 190.000 mp, din care portofoliul de birouri se va ridica la 148.000 mp. Achiziţia One Victoriei Plaza este în linie cu strategia One United Properties de a creşte veniturile recurente din portofoliul comercial.

În prima etapă a operaţiunii, acţionarii existenţi au subscris acţiuni nou emise în baza drepturilor de preferinţă ONER01. Investitorii au subscris un total de 50.021.464 acţiuni ONE. În etapa 1 a operaţiunii de majorare a capitalului social, preţul de subscriere pentru o acţiune nouă a fost stabilit la un preţ de maximum 1,42 lei, dar preţul final de subscriere pentru o acţiune nou subscrisă în etapa 1 va fi publicat după închiderea etapei 2. În cazul în care preţul final de subscriere în etapa 1 este stabilit ca fiind mai mic decât preţul maxim de subscriere, compania va returna investitorilor diferenţa dintre preţul maxim şi preţul final.

Prima etapă a majorării capitalului social, care a avut loc între 27 iunie şi 27 iulie, a fost intermediată de BRK Financial Group. Pentru plasamentul privat, One United Properties lucrează cu UniCredit Bank, Raiffeisen Bank şi Swiss Capital.

Operaţiunea de majorare a capitalului social care se desfăşoară în prezent este a cincea majorare de capital pentru One United Properties, care în iulie 2021 s-a listat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, în urma unui IPO de succes finalizat cu atragerea a 252 milioane de lei. La un an de la IPO, investitorii au tranzacţionat acţiuni ONE în valoare de peste 362 milioane de lei, compania devenind astfel al nouălea cel mai tranzacţionat emitent de la Bursa de Valori Bucureşti între iulie 2021 şi iulie 2022, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Doar atat au putut sa atraga?

    Adica 15% din propunere?

    si curcile rad de voi. 

    1. Cam greu de subscris de moment ce pretul din piata a fost pe toata perioada sub cel din oferta, uneori chiar si cu peste 10%. Dai doi bani dividende si vrei sa ceri de 50 de ori mai mult

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb