ONRC: Procesarea cererii de înmatriculare a unei firme durează 16 ore în România; în Slovenia sau Turcia durează o oră

George Forcoş
Companii / 20 iunie 2016

Procesarea cererii de înmatriculare a unei firme durează 16 ore în România; în Slovenia sau Turcia durează o oră

Procesarea cererii de înmatriculare a unei firme sau a unei cereri de menţiuni durează, în medie, 16 ore în România, în timp ce în Belgia, Danemarca, Slovenia şi Turcia durata este de o oră, se arată în "The International Business Registers Report 2016", citat de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

"Ţările europene unde este înregistrată cea mai mică medie a timpului pentru procesarea unei înmatriculări sau menţiuni, respectiv o oră, sunt Belgia, Danemarca, Slovenia şi Turcia. În România, pentru procesarea unei cereri de înmatriculare sau a unei cereri de menţiuni sunt necesare, în medie, 16 ore, spre deosebire de anul trecut, când procesarea unei menţiuni se realiza în 32 de ore", informează ONRC, potrivit Agerpres.

Potrivit raportului, înmatricularea durează, în medie, 16 ore şi în Austria, Germania, Italia, Lituania şi Marea Britanie.

Conform ediţiei din acest an, spune ONRC, datele arată că nu este o diferenţă majoră între timpul necesar înmatriculării unei firme şi cel pentru operarea menţiunilor, ceea ce înseamnă că procedurile sunt oarecum similare pentru cele două tipuri de operaţiuni.

"Pe de altă parte, rezultatele de anul acesta confirmă tendinţa înregistrată încă de anul trecut, şi anume că modalitatea de transmitere a documentelor influenţează timpul de procesare, respectiv timpul de procesare al unei solicitări scade dacă formatul este digital. Cea mai utilizată metodă pentru depunerea cererilor de înmatriculare rămâne, în continuare, formatul hârtie - 28,3%, urmată de variantele electronice: imagini - 16,3%, internet - 12,1% şi date - 8,4%. De asemenea, studiul publicat anul acesta a scos în evidenţă că, la nivel global, informaţiile de bază referitoare la profesioniştii înregistraţi în registrul comerţului (informaţii despre o anumită firmă, identificarea unei firme sau a numelui acesteia) reprezintă categoria cea mai solicitată de informaţii, cu un procent de 61%, pe când informaţiile despre modalitatea de înregistrare a unei firme (18%) sau legislaţia în domeniu (2%) nu au prezentat la fel de mult interes", precizează instituţia.

The International Business Registers Report 2016 este un studiu comparativ rezultat al colaborării organizaţiilor internaţionale ale registrelor comerţului, respectiv: ECRF (European Commerce Registers' Forum), CRF (Corporate Registers Forum), IACA (International Association of Commercial Administrators) şi ASORLAC (Association of Registers of Latin America and the Caribbean). Raportul a reunit respondenţi din 89 de ţări, împărţite în patru categorii în funcţie de regiunea geografică în care sunt situate: Europa, Africa şi Estul Mijlociu, regiunea Asia - Pacific, precum şi America de Nord şi America de Sud.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6867
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3098
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0072
Gram de aur (XAU)Gram de aur391.1865

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb