Operatorii locali de WiMAX ar putea să îşi schimbe canalele de frecvenţă până la vară

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 19 martie 2007

Operatorii deţinători de licenţe locale WiMAX, de 3,5 gigahertzi trebuie ca, până la 31 mai, să îşi exprime disponibilitatea de a accepta schimbarea canalelor de frecvenţe, se arată în proiectul de consultare publică al Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (MCTI).

După acest prim pas, Inspectoratul General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (IGCTI) va elibera noi licenţe titularilor în drept, care vor conţine noile canale alocate în urma reorganizării utilizării spectrului. Totodată, IGCTI va publica pe pagina de internet, pînă la 15 iunie, lista judeţelor şi a canalelor locale disponibile în fiecare judeţ, precizând dacă respectivele canale sunt disponibile în tot judeţul sau nu, cu indicarea zonelor unde acestea nu sunt dis­ponibile.

MCTI a deschis o consultare publică privind strategia naţională de acces la reţelele WiMAX, în vederea reducerii decalajului digital. Propunerea este intitulată "Documentul de strategie privind implementarea sistemelor BWA (Broadband Wireless Access - acces pe suport radio de bandă largă) la nivel naţional".

MCTI şi IGCTI au elaborat un proiect strategiei de implementare a sistemelor BWA de tip WiMAX la nivel naţional, în urma consultărilor publice dintre cele două instituţii, cu scopul de a contribui la diminuarea decalajului digital şi a constitui o alternativă lucrativă pentru implementarea unor soluţii noi de acces la utilizatori.

Utilizarea sporită a serviciilor de comunicaţii în bandă largă este un obiectiv major al activităţii viitoare a Guvernului României, având în vedere faptul că răspândirea beneficiilor societăţii informaţionale depinde tot mai mult de disponibilitatea accesului la internet în bandă largă în rândul cetăţenilor şi companiilor şi luând în considerare obiectivele României de a se integra pe deplin în Uniunea Europeană, de a se adapta la cerinţele economice comunitare dar mai ales de a creşte competitivitatea economică, coeziunea socială şi calitatea vieţii cetăţeanului.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb