OPERATORII ROMÂNI DE TRANSPORT "Transportatorii nu mai suportă din propriul buzunar ajutorul de stat oferit categoriilor defavorizate"

F.A.
Companii #Transporturi / 8 august 2013

Din cauza că Ministerul Transporturilor (MT) a sistat plăţile către transportatorii rutieri de pasageri aferente transportului gratuit şi parţial redus al categoriilor defavorizate asociaţiile şi transportatorii nu mai pot asigura reducerile/gratuitaţile, se arată într-un comunicat al Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT).

MT înregistrează datorii faţă de operatorii de transport mai vechi de un an de zile, valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 100 milioane lei, se mai arată în comunicat.

La numeroasele intervenţii făcute de FORT către Ministerul Transporturilor, Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor nu au fost oferite nici un fel de soluţii, menţionează sursa citată.

În luna decembrie 2010, într-o situatie similară, Ministerul Finanţelor şi ANAF au acceptat soluţia propusă de federaţie, permiţând compensarea datoriilor Ministerului Transporturilor către transportatori cu datoriile pe care aceştia din urmă le înregistrau faţă de bugetul de stat. Soluţia pormovată şi acceptată atunci a redus cu aproximativ 30% datoriile Ministerului Transporturilor, ajutând în acelaşi timp operatorii de transport să depăşească dificultăţile financiare cu care se confruntau, se menţionează în comunicat.

"Din păcate, în lipsa unui răspuns care să ofere garanţia plăţii datoriilor sau orice altă măsură compensatorie, transportatorii membri FORT au decis să nu mai suporte din propriul buzunar ajutorul de stat oferit categoriilor defavorizate", a declarat preşedintele FORT, Doru Marian Crac.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb