Operatorul de telefonie al Poştei Române - POSTelecom - va deveni operaţional în toamna acestui an

Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 31 martie 2004

Noul operator de telecomunicaţii al Poştei Române - POSTelecom va deveni operaţional în toamna acestui an, urmînd să ofere servicii de telefonie şi de transmisii de date la tarife cu cel puţin 10% mai mici decît cele oferite de operatorii din pia-ţă, a declarat ieri Radu Cernov, director general al POSTelecom.

"În prezent sîntem în negocieri pentru obţinerea împrumutului de 110 milioane dolari, fără garanţii guvernamentale, din partea Băncii de Comerţ Exterior a Chinei, pe care estimăm să le finalizăm în luna mai a acestui an", a spus Cernov, citat de Rompres.

Împrumutul va fi acordat pe o perioadă de 10 ani, dobînda fiind în curs de a fi stabilită. Cei 110 milioane dolari vor fi utilizaţi pe o perioadă de trei ani, ţinta noului operator fiind de a capta cîteva sute de mii de utilizatori la nivelul întregii ţări, nu numai din sectorul de business, ci şi din cel rezidenţial. Potrivit lui Cernov, în prima etapă POSTelecom va acoperi 14 din cele mai importante oraşe din ţară.

Compania chineză ZTE Corporation va fi responsabilă atît cu soluţia tehnică, proiectarea reţelei, livrarea echipamentelor şi finanţare, cît şi de introducerea unor parteneri strategici în vederea asistenţei manageriale şi operaţionale a proiectului.

"Aceasta va deţine un procent semnificativ de acţiuni după finalizarea şi demararea opera-ţiunilor cînd vom şti exact cum va arăta perspectiva pe termen mediu a noului operator", a explicat Cernov.

În prezent Compania Naţională Poşta Română deţine 80% din POSTelecom, Grupul Industrial Român (10%), Banca Comercială Română (5%), SIF Oltenia (2,5%) şi SIF Banat Crişana (2,5%).

Soluţia aleasă este una mixtă, şi anume pentru partea de transport naţional va fi închiriată capacitatea de la unul din operatorii deja prezenţi pe piaţă (Orange, Romtelecom, Teletrans, CFR, SNR). Pentru Bucureşti şi alte zone urbane se intenţionează utilizarea unei soluţii radio, în frecvenţa de 3,5 Ghz, pînă la utilizatorul final întrucît planul de urbanism nu mai permite în următorii ani să-pături pentru introducerea firelor.

"Utilizatorul final se va conecta la teminalul obişnuit pe care îl deţine deja", a spus Cernov. Acesta a precizat că din punct de vedere al infrastructurii va exista şi reţea la nivel urban de fibră optică care va conecta între ele staţiile radio care asigură acoperirea în teritoriu, aceasta urmînd a fi dimensionată în funcţie de trafic şi de ce strategie comercială va exista.

În prezent POSTelecom are un capital social de trei milioane de dolari, dar în acest an se intenţionează majorarea la apro-ximativ 15 milioane dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb