OPINII Un preşedinte cu fruntea-n sus

MAKE
Ziarul BURSA #Editorial / 6 septembrie 2010

Agenţiile de presă susţin că, întrebat ce ne-ar sfătui să facem în aceste timpuri de criză, Traian Băsescu ar fi afirmat, sîmbătă: "Să avem grijă fiecare de noi. Să nu aşteptăm să aibă grijă alţii, inclusiv statul".

Sunt înclinat să cred că această replică este adevărată. Oamenii caută tîlcul replicii. Oamenii caută tîlcul, pentru că, deşi pare o replică biblică, totuşi ea nu este de bun simţ. În primul rînd, pentru că, în criză nu ne-am băgat noi, de proşti şi puturoşi ce suntem, ci Guvernul şi preşedintele său, de proşti şi puturoşi ce sunt. Acest "descurcaţi-vă-ţi!" al preşedintelui nu are nimic comun cu biblicul "ajută-te, ca să te ajut", ci doar ilustrează o atitudine bicisnică, de lepădare a dublei responsabilităţi pe care o are ca şef de stat: că n-a evitat criza şi că ar trebui să ne scoată din ea.

În al doilea rînd, replica nu este de bun simţ, pentru că noi avem grijă de noi înşine şi nu dorim de la stat decît să-i meargă bine, să fie sănătos, să-l ajute Dumnezeu, dar să stea cît mai departe de noi (ca să nu ne contamineze).

Cel puţin o parte a sectorului privat nu a aşteptat cu mîna întinsă la stat - e vorba de acea parte care nu este conectată politic şi nu reprezintă nici clientela PDL, nici PSD, nici PNL, nici PC, nici UDMR, într-un cuvînt, nu este mafia coruptivă împotriva căreia şi-a îndreptat Băsescu sforăitoarele declaraţii şi gesturi.

Replica preşedintelui se potriveşte, ca sfat, acelei mafii coruptive.

Dar, întrebarea ziaristului era una cetăţenească, el nu venise acolo să ceară un sfat pentru mafie.

Răspunsul preşedintelui pare să însemne că ne consideră mafioţi pe noi toţi, cetăţenii. Recunosc că, personal, mă simt jignit şi că nu voi accepta scuze.

În al treilea rînd, în teoriile sociale şi politice moderne, Statului îi este destinat rolul de pendul, care să contrabalanseze dezechilibrele, inclusiv pe cele economice, cum ţăranul se apleacă-n stînga, cînd cotiga dă să se rastoarne-n dreapta.

Ce vrea să spună şeful statului, că-i mai prost şi mai puturos decît ţăranul cu cotiga?!

Că a dezertat de la cîrma statului?

"Să avem grijă fiecare de noi. Să nu aşteptăm să aibă grijă alţii, inclusiv statul".

Adică?!

De ce vă mai dau banii munciţi de mine?!

Ca să dansaţi la Mangalia?

N-ar trebui să mă aştept la ceva, de la stat, pe banii mei?

Aud că nu vă mai ajung.

Că vreţi mai mulţi.

Şi-l aud pe preşedinte că mi-i ia, pur şi simplu şi că să nu mă aştept la nimic pentru ei.

Hoţilor!

Se spune că, în discuţia cu Boc despre remaniere, i-ar fi zis: "Faceţi cum vreţi. Eu nu mă mai implic".

Declaraţia aceasta este congruentă cu cealaltă.

Avem un preşedinte în vacanţă.

Omul a fost copleşit şi şi-a luat vacanţă.

Pe banii mei.

El se pricepe la schimbatul Constituţiei, la Parlament unicameral, la lăsatul cu gura căscată pe Geoană, la sloganuri şi cîştigatul de alegeri în concursuri cu proşti.

Se pricepe la iţe, fiţe şi faze, dar cînd e vorba de o chestie serioasă, unde poporul chiar are nevoie de intervenţia unui preşedinte-jucător (eventual, să-şi îndrepte propria eroare, pe numele ei, Emil Boc - premierul repetent), ei bine, atunci dezertează.

Agenţiile de presă afirmă că, tot atunci, Traian Băsescu ar fi spus: "Eu trec prin criză ca şi furtunile când eram pe mare: cu fruntea sus şi nu cu capul plecat".

Bravo, Băsescule!

Şi?!

Stai, mata, aşa cu capu-n sus!

Crezi că înseamnă ceva?

Opinia Cititorului ( 25 )

  1. Articolul e foarte bun,e tare,cam cum le scrieti pe toate si sint de acord ca asa este cum spuneti,dar parca nu prea va atingeati de Basescu pina acum.

    1. Da ce acum il atinge ? doar are impresia; il doare-n cot pe Presedinte de ineptiile lui Make. 

    Tara e condusa de un mafiot cu o adunatura de virusi in jur care au paralizat aceasta nefericita tara.Ei ne fac rau zilnic prin legi aberante si masuri strambe,ne-au luat banii,sanatatea si sperantele si cu un tupeu urias ne spun apoi dupa ce ne-au lasat sportivi Descurcati-va.Incredibila scarbosenie.Sa le dea Domnul ce le dorim noi ,astia, inecatii...

    inca odata subscriu din toata fiinta mea.toata presa ar trebui sa-l arate asa cum e.UN MARE MINCINOS SI HOT.oameni buni fura cu mana altuia si MINTE CU GURA LUI.dn.MAKE,pe ce mari o fi fost ?eu am 2 cunoscuti[strungar si ofiter mecanic]care au fost pe biruinta cu el.cara titei de la arabi.habar nu are de furtunile din oc.Indian sau Pacific.minte ca un porc.S-A VAZUT CAT DE INCULT E LA ATENEU ASEARA>NU E PTR>EL ASA CEVA>LOCUL LUI E LA CIRESICA.SUBSCRIU SI LA NR.2 ASA SA LE DEA DOMNUL.

    1. Subscrii din toata inima dar n-ai inceput bine; trebuia sa incepi cu: BRAVO MAKE ! asa ii place si nu te certa pentru greselile gramaticale si de redactare; ai grija o sa fi etichetat cu PUTUROS , sau cu un pic de indulgenta te iarta ptr. ca nu l-ai certat. 

      O SA FI !!!!!!!!!! ETIC.[bravos gramatica]eu te iert,cand se grab.omul mai greseste.am inteles de la mataluta.ca pe base l-a zdruncinat la CEREBEL furtunile de pe canalele din ANVERS.[ ? ]despre lauda la dl.MAKE, nu este din partea mea,m-am referit la un adevar scris ACUM.ATAT.

    Da,atat raspunsul, cat si atitudinea sunt gresite. Regret.

    Atentie domnilor : Mafalda Make, a dezlegat misterul; criza aceasta care este mondiala este rezultatul /se datoreaza presedintilor si guvernantilor (dar toti, absolut toti) indiferent ce tara guverneaza, pentru ca toti (ABSOLUT TOTI) sunt prosti si puturosi !. Asta da concluzie; deci domnilor finantisti / economisti / sociologi / politologi / futuristi sau fripturisti, nu va mai batei capul cu analize, cercetari ; il aveti pe Make Mafalda care le stie pe toate si va lamureste. Cum ? cititi ( va rog, nu analizati ! ) articolul. 

    1. unde vezi tu ca scrie omul de criza mondiala? vad ca scrie de criza ta. de presedinte n-ai nimic de spus ca te-a trimis la origini? sau esti spalat rau pe creier?

      Ti se pare c-ar fi altcineva vinovat?

      Incerc mai pe babeste : Make (Mafalda) scrie ca in criza ne-a bagat! ( atentie domnilor ce poate un Make !) Guvernul si presedintele sau - l-am citat pe Make !!!!!!!!!!!, zau oare Make Mafalda chiar nu stie ca Guvernul are in frunte un prim ministru sau ca Presedintele nu este al Guvernului ci al nostru, al romanilor si ca daca Presedintele este prost si puturos( iarasi l-am citat pe Make !!!!!!!!, atunci noi nu mai avem dreptul sa ne numim natie ?.  

      Deci daca Make Mafalda spune ca criza se datoreaza guvernantilor si presedintilor, iaca toti guvernantii si presedintii sunt niste prosti si puturosi.

      Capisco ?. 

    Articol jalnic, parca scris pe cand erati cu ochii la unele posturi de "stiri". Dar asta e vad ca sunt multi admiratori ai posturilor.

    1. Din primele rânduri am rămas cu o singură întrebare: Cine e, mă, nene, corector, la Bursa?

      Comentariu jalnic,scris cu ochii inchisi. Deschide ochii,Sebi!

      Ia te uita ; Make are si fidele ! o fi o fidea de mancat ? sau o fidea , fidela ?

      Bai, iti zic io: la editoriale si articole de opinie, spre marele si incredibilul merit al acestei publicatii.NIMENI!

       

      In acest tip de articole nu se modifica nici o virgula din ce a considerat de cuviinta sa scrie autorul.  

      Daca ne doare mai tare grija punctuatiei decat iubim libertatea absoluta a exprimarii opiniei, iaca unul din motivele pentru care suntem acolo unde suntem. 

    Un Presedinte cu fruntea-n sus si un Make cu ochii in soare. 

    Hai ca te-a prins Make " Guvernul si presedintele sau " ? de unde ai scos-o bre ??. 

    Bursa, dati-l la reciclat pe Make !. Executarea. 

    Hotule !. 

    Multi pupinbasesti care latra la articolul scris de domnul Make.Foarte bine domnule Make.Sa ii iritati bine pe pupincuristii care isi preamaresc piratul si arunca cu laturi pe cei contra mafiotilor portocalii

    1. Poti sa-l pupi pe frunte; el are capul jos (e invers), deci sti ce vei pupa.... 

    Maestre Make, oare din cititorii care nu au gasit de cuviinta sa se repeada cu sulitele fie la matale, fie unii la altii, cati or fi inteles ca daca in locul numitului Basescu, si al PD-L se aflau Nastase, de la PSD, Antonescu, de la PNL sau Florescu, de la partidul florilor roz, in situatia data, ai fi scris EXACT acelasi material?

    1. Sanchi, nu pot crede asa ceva; doar daca cumva replica este scrisa de MAKE. 

      Cel mai bun lucru ar fi sa-i ignorati, sa le ignorati articolele; nu vedeti ca daca nu pot contrazice sustinerile noastre , tac pur si simplu - adica ne ignora (in mod sigur ne si injura) asa ca trebuie sa replicam cu aceeasi moneda : IGNORAREA. 

      Ce v-am spus: uite ca tace (tace malc !) ca doar nu va veni sa ne spuna ca Guvernul are Presedinte.

      Capisci ?. 

      Revin; am uitat sa scriu :BRAVO MAKE. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb