Opriş (STS): Sistemul de evitare a votului multiplu nu comportă niciun risc

George Forcoş
Politică / 3 iunie 2016

Directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), Marcel Opriş a declarat astăzi că Sistemul informatic privind monitorizarea prezenţei la urne şi prevenirea votului ilegal nu comportă niciun risc, inclusiv unul de atac cibernetic.

"Astăzi a fost o nouă verificare, ultima verificare a unui întreg sistem de resurse materiale, de echipamente şi personal, care înseamnă sistemul de evitare a votului multiplu în secţia de vot. Concluziile sunt îmbucurătoare. S-au testat şi alte aspecte, care nu au făcut obiectul testărilor anterioare. (...) S-au testat echipamentele şi aplicaţiile instalate la sediul central al STS şi al Biroului Electoral Central. Din acest punct de vedere nu există niciun risc, nici măcar, dacă vreţi, riscul de a fi atacat în ziua votului. Există măsuri luate în aşa fel încât, dacă cineva şi-ar propune să perturbe desfăşurarea normală şi raportarea, nu va reuşi", a afirmat directorul STS, potrivit unor surse din media.

Opriş a explicat că un alt scop al testului a fost şi o actualizare a bazelor de date, având în vedere că primarii, vineri, urmau să facă ultimele modificări în listele electorale permanente.

"Listele electorale permanente sunt stocate şi informatic. Scopul acestui test era ca, la finalul perioadei de testare, toţi operatorii să asiste cum se încarcă noile baze de date de la nivel central. Pentru a nu avea niciun dubiu, nu este la dispoziţia unui operator cu care bază de date să lucreze. (...) Adică nu există nicio posibilitate ca cineva, local, să influenţeze acurateţea datelor", a mai spus şeful STS.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb