Optimismul investitorilor susţine pieţele de capital

Ancuţa Stanciu
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 septembrie 2009

Optimismul investitorilor susţine pieţele de capital

Marţi, creşterile au continuat pe aproape toate pieţele de capital.

În Europa, trendul este condus de întreprinderile franţuzeşti. Air-France-KLM a dat publicităţii raportul său de activitate pentru luna august, cifrele aratând o uşoară creştere a numărului total de pasageri, în ciuda diminuării cererii pentru clasa premium, astfel încât compania plănuieşte să reducă avionele sale de pasageri la o singură clasă pe unele rute, în speranţa unui profit mai mare. Aşadar, Air-France-KLM s-a apreciat puternic, cu 7,39 de procente, după orele 16. Principalul canal francez de televiziune, TF1, este în aceste zile un subiect bine reprezentat în presă, datorită faptului că se straduieşte să achiziţioneze câteva întreprinderi similare mai mici, dacă va primi avizul de la Consiliul Concurenţei francez. Afacerea ar propulsa TF1 în fruntea companiilor din domeniu, iar investitorii au reacţionat în avans, TF1 apreciindu-se cu 6,38 procente. Aceste valorizări, precum şi procentele mici ale perdantelor, au făcut indicele Euronext100 să mai urce cu jumătate de procent pe parcursul zilei de tranzacţionare, astfel că, după orele 16, acesta era de 634,16 puncte. La Paris, indicele CAC 40 arată cam aceeaşi creştere de 0,41 de procente, el măsurând 3.667,89 de puncte. Tot în baza Air-France-KLM, s-a apreciat şi piaţa de la Amsterdam, unde AEX se află în creştere cu 0,90 de procente până la valoarea de 301,09 de puncte. În Belgia, BEL 20 are de câştigat în urma aprecierilor mai line, dar mai multe: indicele BEL 20 mai adăugase un procent la valoarea sa şi ajunsese la 2.423,80 de puncte.

La Londra creşterea este similară şi se datorează unui război de ciocolată: Cadbury a primit în urmă cu două zile o propunere de la Kraft Foods de injecţie de capital pe care a refuzat-o public în nişte termeni de o indignare demnă de vechimea companiei - "Propunerea subevaluează fundamental brandul nostru" - şi care au făcut să curgă multă cerneală în presă, şi din partea susţinătorilor purităţii naţionale a tradiţionalei ciocolate, dar şi din partea ofensaţilor susţinători ai investitorului multinaţional. Reacţia pe piaţă a fost în consecinţă: Cadbury a crescut, Kraft Foods a scăzut. FTSE 100 se află în avantaj, atingând recordul pe ultimele 11 luni: în urcare cu 0,44 de procente, a atins valoarea de 4.955,11 puncte.

În China, investitorii au devenit din ce în ce mai încrezători în măsurile guvernamentale de susţinere a economiei. Oficialităţile sunt pe cale să publice, în data de 11 septembrie, cifrele oficiale în ceea ce priveşte comerţul, producţia industrială şi inflaţia pentru luna august, iar până atunci se aşteaptă o piaţă volatilă în zonă. CSI 300 a crescut 2,15 procente, iar la Hong Kong s-a înregistrat o creştere la fel de optimistă de 2,14 procente. În Japonia, indicele TOPIX s-a apreciat puţin, cu 0,19 procente. Piaţa Australiei a crescut, de asemenea, în urma publicării parametrilor de încredere a investitorilor în profitul din afaceri, Banca Naţională a Australiei câştigând 3,8 procente şi impulsionând indicele S&P/ASX 200 în sus cu 1,5 procente.

Una peste alta, indicii americani au deschis în uşoară urcare: NYSE Composite a început la 6.637,16 punte, pentru a urca în primele minute de tranzacţionare odată cu Citigroup Inc. şi fondul corespunzător indicelui S&P 500

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb