Oracle şi Tele Atlas îşi unesc forţele pentru a susţine inovaţia în domeniul geospaţial

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 15 iunie 2007

Experţi în tehnologie lansează un Centru european pentru inovaţii în domeniul serviciilor geospaţiale şi bazate pe locaţie, pentru a susţine dezvoltarea soluţiilor practice şi a industriei.

Oracle, cea mai mare companie producătoare de software pentru mediul enterprise la nivel mondial, şi Tele Atlas, un lider mondial în furnizarea de hărţi digitale şi conţinut dinamic pentru navigare şi soluţii bazate pe locaţie şi Partener Certificat în Oracle PartnerNetwork, au lansat o nouă comunitate, care are ca rol susţinerea inovaţiei în domeniul serviciilor bazate pe locaţie: Centrul european pentru inovaţii în domeniul serviciilor geospaţiale şi bazate pe locaţie. Centrul constă într-o comunitate multidisciplinară, axată pe lansarea de noi idei, crearea de reţele, schimbul de cunoştinţe şi susţinerea lansării de noi valori în domeniile serviciilor geospaţiale şi a celor bazate pe locaţie.

"Capacitatea de a stabili în timp real poziţia unei persoane sau a unui obiect, creează noi oportunităţi de afaceri în multe industrii. Ecosistemul furnizorilor de soluţii care oferă hardware complementar, software şi date necesare derulării serviciilor geospaţiale şi bazate pe locaţie este în dezvoltare. Colaborarea este cheia succesului. Suntem în căutarea unor parteneri care să ni se alăture în crearea unei comunităţi care poate stimula piaţa soluţiilor geospaţiale şi bazate pe locaţie", spune Xavier Verhaeghe, preşedintele Oracle Belgium & Luxembourg.

Obiectivul principal este crearea unei comunităţi dinamice, formate din dezvoltatori de aplicaţii, furnizori de hardware, oameni de ştiinţă, cercetători, utilizatori şi organizaţii client. Tele Atlas şi Oracle vor forma un comitet consultativ, care va include experţi în domeniile comercial şi academic, pentru a oferi consultanţă obiectivă, echilibrată, cu privire la activităţi şi puncte de interes.

Jack Reinelt, Director Operaţional EMEA la Tele Atlas: "Scopul nostru este să încurajăm un număr de activităţi regionale să se concentreze asupra unei soluţii, coroborat cu o conferinţă anuală a utilizatorilor, unde să se prezinte proiecte, progrese obţinute şi practici optime. Membrii comunităţii vor beneficia de oportunităţi substanţiale de dezvoltare a afacerilor şi a reţelelor. Nu numai că vor putea să identifice potenţiali parteneri şi cumpărători în ţările lor, dar vor beneficia şi de asistenţă în implementarea soluţiilor proprii pe noi pieţe din zone geografice şi domenii industriale diferite. Oracle şi Tele Atlas vor fi o parte activă a comunităţii, oferindu-le membrilor o varietate largă de servicii şi tehnologii, de la instruire până la pachete de date geospaţiale.

Atât Oracle, cât şi Tele Atlas, consideră că existenţa unei comunităţi va stimula dezvoltarea de noi aplicaţii, produse şi proiecte, iar acestea vor aduce beneficii mediilor de afaceri, cetăţenilor şi societăţii. "Considerăm că această comunitate de inovaţie deschisă, pe care o creăm prin lansarea acestui centru pan-european de inovaţii în domeniul geospaţial, susţine îndeaproape iniţiativele UE din domeniul cercetărilor şi contribuie la atingerea obiectivelor Comisiei Europene stabilite la Lisabona", spune Vasu Briquez, vicepreşedinte al departamentului Innovation & Pervasive Computing Business Solutions din cadrul Oracle EMEA. Acest Centru de inovaţii va colabora strâns cu organizaţiile de inovaţie geospaţială finanţate de UE şi cu vasta reţea de Centre de inovaţie în afaceri din Europa.

Despre Tele Atlas

Fondată în 1984, Tele Atlas furnizează hărţile digitale şi conţinutul dinamic pentru locaţii, care susţin soluţiile geografice esenţiale la nivel mondial. Informaţia este fundamentul unei palete largi de sisteme de navigaţie personale şi auto, precum şi aplicaţii care includ hărţi pentru comunicaţii mobile şi Internet, care îndrumă utilizatorii de sisteme GPS către locurile, produsele şi serviciile de care au nevoie, oriunde s-ar afla. Tele Atlas colaborează de asemenea cu parteneri de afaceri care oferă aplicaţii esenţiale pentru servicii de urgenţă, curierat şi infrastructură. Compania are 2.300 de angajaţi permanenţi şi cartografi angajaţi pe bază de contract, la birouri din 20 de ţări din întreaga lume şi utilizează o reţea complexă de mii de surse pentru actualizarea regulată a hărţilor. Tele Atlas este cotată la Bursa de valori din Frankfurt (TA6) şi la Euronext în Amsterdam (TA).

Despre Oracle PartnerNetwork

Oracle PartnerNetwork este o reţea globală de afaceri, constituită din peste 19.000 de companii care furnizează soluţii software inovatoare, bazate pe software Oracle. Prin intermediul accesului la produse, studii, servicii tehnice şi suport pentru marketing şi vânzări oferite de Oracle, programul Oracle PartnerNetwork le oferă partenerilor resursele necesare pentru succesul în economia globală. Partenerii Oracle pot oferi clienţilor soluţii de top, susţinute de poziţia companiei Oracle de lider în furnizarea de software corporaţional. Parteneri care dovedesc cunoştinţe superioare despre produse, expertiză tehnică şi un angajament în a colabora cu Oracle, se califică pentru nivelul de Partener Certificat Oracle. http://oraclepartnernetwork.oracle.com

Despre Oracle

Oracle (NASDAQ: ORCL) este cea mai mare companie producătoare de software corporaţional la nivel mondial.

Mărci comerciale

Oracle este marcă comercială înregistrată a Oracle Corporation şi/sau a afiliaţilor săi. Alte nume pot fi mărci comerciale ale deţinătorilor lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb