"Orange România" - dată în judecată ca să demoleze o staţie de telefonie mobilă

Ioana Rosenberg
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 24 ianuarie 2007

"Orange" susţine că îşi instalează echipamentele în conformitate cu recomandările UE

"Orange" România şi Primăria din Grebanu, judeţul Buzău, au fost date în judecată ca să demoleze o staţie de telefonie mobilă. Preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia consumatorilor, Costel Stanciu, ne-a spus că releul este amplasat la o distanţă de 15 metri de locuinţa Dumitrei Barbu şi a lui Leu Milicu.

De la instalarea echipamentului, cei doi se plâng că problemele de sănătate li s-au agravat şi că au o stare generală proastă. De asemenea, oamenii din vecinătatea staţiei au observat că pomii fructiferi se usucă, nu mai dau roade, iar animalele slăbesc.

În ţara noastră nu există încă o legislaţie care să stabilească limitele distanţelor la care pot fi montate staţiile de telefonie mobilă. În Spania, limita minimă este de 500 de metri.

Reclamanţii susţin că autorizaţia de construire acordată "Orange" a fost eliberată cu încălcarea prevederilor legale. Legea impune ca amplasarea de construcţii cu altă destinaţie decât cea a clădirilor învecinate să se facă numai cu acordul vecinilor. La eliberarea autorizaţiei de construire a releului "Orange" din Grebanu, acest acord scris al vecinilor nu exis­tă, susţin reprezentanţii Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor.

Ieri a avut loc prima înfăţişare, instanţa decizând, din cauza neprezentării SC "Orange" România SA, să acorde un nou termen, în data de 19 februarie.

De asemenea, instanţa a hotărât să implice în proces şi Consiliul Judeţean Buzău, care şi-a dat acordul pentru eliberarea autorizaţiei de construire.

Reprezentanţii "Orange" însă, spun că antenele şi echipamentele staţiilor sunt instalate în conformitate cu recomandările Consiliului Uniunii Europene.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii este angajată într-un porgram important de cercetare a câmpurilor electromagnetice, alături de instituţii din mai multe ţări, încă din 1996. Organizaţia este însărcinată să emită anumite avize asupra efectelor câmpurilor electromagnetice asupra sănătăţii umane.

Ultimul raport din mai 2006 reafirmă concluzia că la ora actuală nu există dovezi ştiinţifice care să conducă la existenţa unui pericol pentru cei care locuiesc în apropierea unei staţii de telefonie mobilă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb