ORBAN: "Cooperarea dintre România şi Statul Israel este construită pe un fundament solid"

J.P.
Politică / 9 iunie 2021

"Cooperarea dintre România şi Statul Israel este construită pe un fundament solid"

Cooperarea dintre România şi Statul Israel este construită pe un fundament "solid" de respect reciproc şi de "profundă" prietenie, a declarat miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, conform Agerpres.

Parlamentul s-a reunit miercuri pentru un discurs al preşedintelui Statului Israel, Reuven Rivlin, aflat în vizită de stat în România.

"Domnule preşedinte, soarta a făcut să ne vedem într-un interval foarte scurt de două ori şi mi-a rămas vie amintirea frumoasei întâlniri pe care am avut-o într-un Ierusalim în care, practic, hotelul era numai pentru delegaţia română deschis. Mă bucur enorm că sunteţi astăzi aici şi aşteptăm cu drag mesajul pe care îl transmiteţi. Cooperarea dintre cele două ţări este construită pe un fundament solid de respect reciproc şi de profundă prietenie, aşa cum a subliniat ieri la Bucureşti preşedintele Statului Israel. Domnule preşedinte, vă mulţumim pentru aceste cuvinte calde şi vă asigurăm că şi pentru noi are o însemnătate deosebită relaţia dintre statele noastre, pe care ne dorim să o continuăm în aceeaşi manieră excelentă", a afirmat Orban.

El a adăugat că potenţialul de aprofundare a cooperării bilaterale este "enorm", iar Statul Israel are o expertiză remarcabilă în domenii deosebit de relevante pentru viitor.

"Salut iniţiativa de a stimula dialogul şi cooperarea dintre companiile româneşti şi cele israeliene în beneficiul ambelor părţi. Vă asigur că, la nivel parlamentar, vom sprijini atât consolidarea relaţiilor dintre ţările noastre, cât şi toate propunerile care conduc la o viaţă mai bună pentru cetăţenii noştri", a transmis Ludovic Orban.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cand vine vorba de unul dintre "stapanii strategici", si Sica isi scoate imediat limbile la inaintare, mai ales ca au avantajul de a fi umezite de la atata vodka!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb