ORBAN:  "Principala problemă a sistemului de educaţie este neracordarea acestuia la piaţa muncii"

Stelian Bădescu
Politică / 2 septembrie 2017

"Principala problemă a sistemului de educaţie este neracordarea acestuia la piaţa muncii"

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, le-a spus liderilor liberali, parlamentarilor şi europarlamentarilor reuniţi astăzi la Neptun, că un domeniu prioritar din punct de vedere legislativ pentru partid în noua sesiune parlamentară este sistemul de educaţie, a cărui principală problemă, în opinia sa, este neracordarea la piaţa muncii şi la realităţile sociale şi economice.

Orban a afirmat, citat de News.ro: "Din păcate, la ora actuală, sistemul de educaţie se confruntă cu o gravă criză, iar această criză nu este numai proasta salarizare a profesorilor şi a cadrelor didactice. Principala problemă pe care o avem este neracordarea sistemului de educaţie cu realităţile din economie şi societate, cu piaţa muncii. Faptul că de pe băncile şcolilor nu ies tineri care să fie pregătiţi să facă faţă competiţiei de pe piaţa muncii. Am creat fabrici de diplome în care cei care absolvă, într-o proporţie de peste 50%, nu-şi găsesc loc de muncă în disciplina pe care au absolvit-o. În ultimii 15 ani am distrus complet învăţământul profesional, în România nu mai există meseriaşi".

El a explicat că o mare parte din investiţiile care ar putea să vină în ţară sunt ţinute la graniţă din cauza lipsei mâinii de lucru calificate. Liderul PNL dă vina pe fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi pe universitarii grupaţi în jurul ei care, spune el, au distrus învăţământul profesional "astfel încât să aibă carne de tun pentru facultăţile create pe bandă rulantă după Revoluţie numai pentru a genera o falsă formă de educare la nivel superior".

Ludovic Orban a conchis: "Pentru noi, învăţământul dual care este soluţia care deja funcţionează în România fără să ai o legislaţie aferentă, este cea mai bună soluţie pentru a relansa învăţământul profesional, pentru a putea realiza înzestrarea liceelor tehnologice şi a şcolilor profesionale sau a şcolilor de arte şi meserii care există în România. Altfel, vă spun de acum, nu vom putea sigura mâna de lucru necesară care este suportul pentru dezvoltarea economică şi care este mijlocul prin care putem să atragem investiţiile în România".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb