"Oresa" a preluat distribuitorul de papetărie şi birotică RTC Proffice Experience, din grupul RTC

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 15 noiembrie 2011

Compania suedeză de investiţii Oresa Ventures a achiziţionat integral distribuitorul de articole de papetărie şi birotică RTC Proffice Experience, parte a grupului RTC, controlat de omul de afaceri Octavian Radu.

"Proffice reprezintă o oportunitate atractivă pentru Oresa şi se încadrează în strategia noastră de investiţii. Este de mulţi ani liderul detaşat al pieţei de papetărie şi birotică în România, un sector care va reveni pe creştere odată cu ieşirea din recesiune şi creşterea activităţii economice. Acest sector are potenţial de creştere bun şi pe termen lung, având în vedere creşterea ponderii serviciilor şi industriei în economie, segmente unde consumul produselor de birou este mai mare. Compania are un depozit logistic automatizat unic în România, o echipă de management şi forţă de vânzări cu experienţă şi o bază mare de clienţi loiali, fiind bine poziţionată să beneficieze de oportunităţile de creştere a acestei pieţe", a declarat Cornel Marian, managing director al Oresa în România, potrivit Mediafax.

El a adăugat că prin această tranzacţie, Oresa a recapitalizat firma, reducând îndatorarea şi obligaţiile către bănci, şi a furnizat finanţare pentru implementarea unui program de investiţii în marketing, vânzări şi creşterea capitalului de lucru.

"Focusul nostru imediat va fi îmbunătăţirea nivelului de service pentru client", a adăugat reprezentantul Oresa. RTC Proffice Experience, cu o cifră de afaceri de peste 28 milioa-ne euro în 2010, va colabora după preluare cu firmele din grupul RTC, se precizează în comunicat.

Tranzacţia, a cărei valoare nu a fost comunicată, a fost finalizată joi. Marian a declarat recent că Oresa are în administrare fonduri în valoare de 200 de milioane de euro şi ţinteşte investiţii în valoare de 15-20 de milioane de euro.

"Din cauza crizei nu am mai putut să susţin financiar firma Proffice, la adevărata capacitate. Pentru grupul RTC, această tranzacţie înseamnă reducerea îndatorării cu peste 25%, urmând strategia iniţiată în 2010", a declarat, în comunicat, omul de afaceri Octavian Radu.

Mai multe firme din grupul RTC, precum Diverta, TCE Logistică, Fashion Retail Group şi Sebra Francize, au intrat în reorganizare judiciară în 2010 şi 2011.

Organizat pe divizii, grupul este specializat în mai multe domenii, precum papetărie, carte, transport, curierat şi distribuţie de IT.

Octavian Radu a declarat agenţiei MEDIAFAX că RTC a înregistrat în 2010 o cifră de afaceri de sub 100 de milioane de euro, cu mai mult de jumătate sub business-ul din 2008

Compania suedeză Oresa Ventures, focalizată pe investiţii private, activează în România şi în Europa Centrală şi de Est din 1995. Portofoliul din România al Oresa include în prezent şi companiile Fabryo Corporation, Somaco Grup Prefabricate şi Kiwi Finance.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb