P3 Logistic Parks a încheiat tranzacţii pentru peste 107.000 mp în prima jumătate a anului

F.D.
Companii / 5 octombrie 2023

P3 Logistic Parks a încheiat tranzacţii pentru peste 107.000 mp în prima jumătate a anului

P3 Logistic Parks ("P3") a încheiat prima jumătate a acestui an cu tranzacţii pentru peste 107.000 metri pătraţi, conform unui comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, P3 a consolidat şi relaţiile cu clienţii existenţi, înregistrând o rată majoră de reînnoiri contractuale în prima jumătate de an. De fapt, 93% din cererile de închiriere au venit din partea partenerilor de lungă durată, aceştia optând nu doar pentru reînnoirea contractelor existente (68.000 metri pătraţi), ci şi pentru extinderea suprafeţelor închiriate (32.000 metri pătraţi). Printre companiile cu care P3 a semnat reînnoiri şi extinderi de contract în prima jumătate a anului se numără HOPI®, Logistic E Van Wijk, SLS Cargo.

Cristina Pop, Head of Asset Management P3 România, declară: "Suntem extrem de încântaţi de rezultatele obţinute în prima jumătate a acestui an, care confirmă eforturile noastre constante de a oferi soluţii adaptate cerinţelor fiecărui client. Din punct de vedere strategic, suntem investitori de lungă durată, prin urmare performanţa portofoliului actual este influenţat în mare măsură de modul de operare şi orientarea către client. Ne angajăm să dezvoltăm în continuare colaborări solide şi să rămânem un partener de încredere în domeniul logisticii, al spaţiilor industriale şi, mai nou, al producţiei uşoare."

Având în vedere provocările date de creşterea costurilor cu utilităţile, dezvoltatorul a continuat să prioritizeze măsurile de eficienţă energetică şi sustenabilitate pentru toate clădirile din cadrul parcului P3 Bucharest A1. Astfel, în prezent, toate depozitele sunt certificate BREEAM Very Good şi dispun de iluminat tip LED şi panouri solare.

Rezultate S1 2023 pentru P3 Group S.àr.l: Performanţă operaţională şi financiară puternică în continuare

La nivelul P3 Group S.àr.l, portofoliul a crescut cu peste 380.000 mp până la un total de 7,9 milioane mp de suprafaţă închiriabilă (GLA) în perioada de raportare, datorită achiziţiilor şi dezvoltărilor finalizate, iar gradul de ocupare a rămas în continuare foarte solid, la 98%. Aproximativ 60% din baza de active se află în Europa de Vest, cu 40% în Europa Centrală şi de Est, acoperind 11 ţări. După încheierea perioadei, P3 a intrat pe piaţa din Marea Britanie, unde are acum două active logistice în gestiune.

Venitul net din exploatare a crescut cu 21%, până la 205 milioane de euro, ca urmare a creşterii portofoliului. Pe o bază similară, creşterea venitului operaţional net a fost de 7%, datorită indexării contractelor de închiriere şi a diferenţelor semnificative la reînchiriere. Noile chirii efective au fost în medie cu 24% mai mari în comparaţie cu închirierile anterioare pe acelaşi spaţiu. Marja EBITDA s-a îmbunătăţit la 84,5%, datorită creşterii portofoliului, diferenţelor semnificative de reînchiriere şi a concentrării pe procese eficiente.

Cererile crescute pentru randament continuă să influenţeze evaluările imobiliare, dar în sectorul logisticii creşterea semnificativă a chiriilor a contrabalansat în mare măsură acest efect. Ca urmare, P3 a înregistrat o scădere comparativ redusă a valorii pe o bază similară, de 2,3% în prima jumătate a anului. Inclusiv investiţiile nete, valoarea globală a activelor (GAV) a rămas stabil în prima jumătate a anului 2023, la 8,3 miliarde de euro.

Două achiziţii cu randament au fost încheiate în prima jumătate a anului 2023, respectiv Campus 39 în Polonia şi Atlantic One în Germania, adăugând portofoliului aproximativ 216.000 mp. În plus, aproximativ 168.000 mp de noi dezvoltări au fost finalizate în prima jumătate a anului şi a fost demarată construcţia pentru încă 213.000 mp GLA.

Frank Pörschke, CEO P3, a comentat: "După cum ştim cu toţii, mediul economic global aduce provocări în 2023, dar pentru piaţa imobiliară logistică, condiţiile favorabile rămân în vigoare, iar cererea este încă puternică. Pe baza performanţei noastre operaţionale şi financiare puternice, avem convingerea că P3 se află într-o postură bine poziţionată pentru a capitaliza oportunităţile de pe piaţă. Cu proprietatea strategică pe termen lung a GIC, combinată cu platforma noastră puternică de operare internă, avem capacitatea şi capitalul de a continua pe calea noastră de creştere profitabilă şi de succes."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb