P3 Logistic Parks celebrează aniversarea de 20 de ani a companiei la EXPO REAL

G.B
Companii / 11 octombrie 2021

P3 Logistic Parks celebrează aniversarea de 20 de ani a companiei la EXPO REAL

Ediţia 2021 a EXPO REAL marchează un moment important pentru dezvoltatorul de proprietăţi logistice P3 Logistic Parks ("P3"), care sărbătoreşte anul acesta 20 de ani de la debutul operaţiunilor în Europa. Originară din Praga, Republica Cehă, compania a evoluat semnificativ de-a lungul timpului, P3 regăsinndu-se, în prezent, în topul primilor cinci jucători din segmentul logistic imobiliar european. Astăzi, P3 deţine aproximativ 6,3 milioane m² de spaţii de depozitare de clasă A, distribuite în 11 pieţe europene. Peste 450 de chiriaşi din retail, e-tail, 3PL tradiţional şi sectoarele auto deservesc nevoile clienţilor lor dintr-un depozit P3, conform unui comunicat remis redacţiei.

Traiectoria dinamică de creştere a P3 s-a conturat cel mai puternic începând cu anul 2016, când compania a fost achiziţionată de GIC, fondul suveran al statului Singapore. De atunci şi până în prezent, P3 aproape că şi-a dublat valoarea de piaţă, ajungând să fie evaluată la aproximativ 7 miliarde de euro, şi a dezvoltat aproximativ 1,8 milioane m² de spaţii de depozitare noi, cărora li se adaugă alţi 800.000 m², reprezentând proiecte viitoare. Evoluţia companiei a fost susţinută de condiţiile de piaţă favorabile furnizorilor de spaţii logistice, inclusiv de adoptarea accelerată a comerţului electronic şi schimbările din obiceiurile de cumpărare ale clienţilor, potrivit sursei citate.

"În România, P3 împlineşte anul acesta 10 ani. Mă bucur să văd cum în tot acest timp ne-am dezvoltat împreună cu piaţa, am evoluat şi am devenit cel mai complex parc logistic din ţară. Din 2015 şi până în prezent, P3 Bucharest A1 a susţinut dezvoltarea şi evoluţia business-ului pentru peste 40 clienţi, dintre care mai mult de 75% ne sunt alături şi astăzi. Am pus aici bazele unei comunităţi puternice şi urmărim să venim mereu în întâmpinarea nevoilor chiriaşilor noştri prin intermediul serviciilor şi facilităţilor pe care le oferim, iar astăzi, P3 este partenerul preferat de 30 clienţi care operează în industrii precum retail, e-commerce, transport şi logistică, automotive sau farma şi care au ales să pună bazele hub-urilor lor de distribuţie locală sau regională în parcul nostru" , a declarat Sînziana Pardhan, Managing Director al P3 România.

"P3 a devenit o companie dinamică şi interesantă, cu aspiraţii ambiţioase, şi îşi propune să devină cel mai mare investitor în domeniul imobiliar logistic din Europa. Suntem o companie internaţională care este la propriu "pe teren" pe diferite pieţe, un aspect unic pentru investitori. Punctele forte ale organizaţiei se regăsec în viziunea pe termen lung în ceea ce priveşte investiţiile, dezvoltarea şi managementul proprietăţilor pe care le deţinem, precum şi în gama noastră completă de servicii, de la achiziţii şi construcţii până la administrarea activelor. Dorim să oferim clienţilor noştri abilităţile şi atitudinea potrivite pentru a atinge excelenţa şi, în acelaşi timp, să oferim un spaţiu de lucru plăcut şi inpiraţional care să îi susţină în atragerea şi menţinerea talentelor în cadrul companiei", a spus Frank Pörschke, CEO al P3 Logistic Parks,

În următorii XX de ani, P3 intenţionează să crească prin extinderea continuă activităţilor sale de dezvoltare şi caută noi oportunităţi de investiţii - atât portofolii mari la nivel european, cât şi tranzacţii mai mici cu un singur activ, pe o piaţă locală.

"Piaţa în care activăm s-a dezvoltat considerabil, dar bazându-ne pe expertiza pe care o deţinem în zona de investiţii, vedem încă multe oportunităţi atractive. Vom continua să targetăm noi achiziţii menite să susţină dezvoltarea continuă a portofoliului companiei. Am finalizat recent achiziţia unui portofoliu de 112.000 m² în Spania şi suntem în prezent în discuţii pentru alte câteva oferte în Europa", a afirmat Otis Spencer, CIO al P3 Logistic Parks

"Activitatea de dezvoltare este unul dintre punctele noastre forte, aşa că o vedem ca pe o sursă principală de creştere continuă şi căutăm cele mai bune proiecte de pe piaţă. Lipsa terenurilor pretabile pentru astfel de dezvoltări este cea mai mare problemă actuală în multe ţări, însă echipele noastre lucrează îndeaproape cu diferiţi parteneri pentru a identifica şi obţine terenuri potrivite planurilor companiei şi pentru a proiecta spaţii de depozitare care să se potrivească cerinţelor specifice ale clienţilor noştri. Acolo unde este posibil, ne concentrăm asupra dezvoltărilor pe foste platforme industriale dezafectate, care reprezintă alegerea mai bună şi lucrul cel mai potrivit de făcut în ceea ce priveşte reducerea amprentei asupra mediului înconjurător. Şi, deşi suntem un jucător dedicat logisticii, abilităţile noastre de dezvoltare ne permit, de asemenea, să derulăm proiecte conexe industriei, cum ar fi ultima milă, depozitarea frigorifică sau găzduirea centrelor de date", a spus David Marquina, CDO al P3 Logistic Parks

Simbolul XX reprezintă cei 20 de ani ai P3 pe piaţă. A fost selectat drept o emblemă îndrăzneaţă, dar şi pentru a reprezenta intenţia clară a companiei pentru viitor. P3 a devenit unul dintre cele mai puternice şi mai recunoscute branduri din sectorul imobiliar, sinonim cu "servicii excelente" pentru peste 450 de clienţi şi reţeaua acestora de furnizori. La începutul anului 2021, P3 a fost desemnată, de către INSTITUTUL EUROPEAN DE MARCHE IMOBILIARE, cea mai puternică marcă din Europa de Sud şi a primit distincţia specială "Cea mai mare creştere a unui brand din Europa" din toate categoriile imobiliare, se arată în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb