PACT: "Premierul care îşi ia salariul în plic încalcă legea pe care tot el a votat-o"

M.I.
Politică / 31 august 2017

Mihai Tudose (Sursa foto: Gov.ro)

Mihai Tudose (Sursa foto: Gov.ro)

Prin refuzul său de a primi salariul pe card, premierul Mihai Tudose încalcă legea pentru întărirea disciplinei finanaciare, care nu permite plata din casierie a unui salariu mai mare de 10000 de lei chiar şi în mai multe transe (avans şi lichidare), salariul premierului fiind de aproximativ 15.000 lei, potrivit unui comunicat de presă al PACT trimis Redacţiei.

În document se arată: "Legea 70/2015 pentru întărirea disciplinei financiare privind operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, prevede la art. 4, alin. 4: «Operaţiunile de plăţi în numerar efectuate de persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), către persoane fizice, reprezentând contravaloarea unor achiziţii de bunuri sau a unor prestări de servicii, dividende, cesiuni de creanţe sau alte drepturi şi restituiri de împrumuturi sau alte finanţări se efectuează cu încadrarea în plafonul zilnic de 10.000 lei către o persoană. Sunt interzise plăţile fragmentate în numerar către o persoană, pentru tranzacţiile mai mari de 10.000 lei»".

PACT menţionează că premierul comite o ilegalite şi că acesta dă dovadă şi "de ipocrizie".

În comunicat se arată: "Pe lângă faptul că premierul comite o ilegalite, menţionăm că acesta dă dovadă de asemenea şi de ipocrizie. Legea 70/2015, care plafonează plăţile cu numerar şi stimulează operaţiunile prin metode moderne de plată a fost votată în Parlament de PSD, inclusiv de domnul Mihai Tudose, pe atunci simplu deputat. Rezultatul votului asupra Proiectului de Lege 548/2014 pentru întărirea disciplinei financiare privind operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată poate fi consultat aici. Legea 70/2015 este o lege binevenită pentru România, care aliniază ţara noastră la tendinţele internaţionale de a descuraja operaţiunile cu numerar, reducând astfel evaziunea fiscală şi crescând transparenţa operaţiunilor economice. În Uniunea Europeană, ţări precum Suedia şi-au propus renunţarea totală la plata cu numerar în următorii ani.

Atacul premierului la adresa băncilor este unul nejustificat, care poate avea consecinţe nefaste asupra investiţiilor străine în România. Într-un moment în care toate ţările din UE promovează reducerea operaţiunilor cu numerar, premierul Tudose întoarce România în trecut, demonstrând încă o dată că actualul Guvern are mari dificultăţi în a înţelege realitatea economică şi socială".

PACT îi cere explicaţii publice lui Mihai Tudose şi îi solicită să clarifice poziţia sa faţă operaţiunile cu numerar.

Sursa citată precizează: "PACT îi cere explicaţii publice domnului Mihai Tudose şi îi solicită să clarifice poziţia sa faţă operaţiunile cu numerar: este cea a deputatului din 2015, care vota legea pentru descurajarea plăţilor cu numerar sau cea a premierului din 2017, care preferă să-şi primească salariul în plic?".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. BAI DIVERSIONISTILOR, EL N-ARE VOIE SA FACA PLATI MAI MARI DE10 000 RONI, DAR NICI-UNDE NU SCRIE CA N-ARE VOIE SA-SI PRIMEASCA DREPTURILE SALARIALE SAU PENSIA {SMECHERULUI) DE 45.000 DE RON

    1. Nu ai inteles : prin refuzul lui de a primi banii pe card isi determina angajatorul sa comita o ilegalitate. Dar nu e chiar asa cum scrie in articol pentru ca plafonul este zilnic, si poate angajatorul ii plateste doar lui numerar avans pe data de 1 de 9.000 lei si pe 25 lichidare 6.000. Avand in vedere ca nu a precizat articolul in ce transe preste si cand salariul....concluzia este pripita

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb