Pădurea Letea, din Rezervaţia Delta Dunării, s-ar putea usca din cauza apei sărate care va pătrunde din Marea Neagră pînă în dreptul comunei tulcene Periprava, acesta fiind unul din efectele reamenajării canalului Bîstroe de către Ucraina.
"Noi, deja, am introdus martori în grindul Letea, pentru a lua probele necesare stabilirii gradului de salinitate al apei din pînza freatică şi vom monitoriza cu atenţie efectele asupra pădurii Letea", a declarat, ieri, Romulus ştiucă, directorul Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare "Delta Dunării", citat de Rompres.
În Pădurea Letea se găsesc 500 de specii de plante şi peste 3.000 de animale, dintre care 2.000 sunt insecte, adică peste 70% din speciile de animale din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD), grindul Letea fiind considerat de specialişti drept unul din cele mai interesante medii naturale din România, el luînd naştere din suprapunerea şi alăturarea cordoanelor litorale formate ca urmare a acţiunii îndelungate a valurilor mării.
În 1930, o parte a Pădurii Letea a fost pusă sub ocrotire, iar în 1938 a devenit rezervaţie naturală. În 1980, Pădurea Letea a fost declarată Rezervaţie a Biosferei, iar zece ani mai tîrziu a fost inclusă ca zonă strict protejată în RBDD.