Până la 15% din salariaţii industriei alimentare ar putea fi disponibilizaţi în 2009, pe fondul crizei economice a declarat azi, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară (FSIA), Dragoş Frumosu.
Acesta a declarat că 10-15% din salariaţii industriei alimentare ar putea fi disponibilizaţi din cauza scăderii cererii din piaţa de profil.
"Pe fondul crizei, vânzările de produse alimentare au scăzut cu circa 10-15% în luna ianuarie 2009, comparativ cu anul precedent ceea ce duce la o reducere a producţiei şi implicit a personalului. Principalele sectoare care sunt vizate sunt sectorul berii şi băuturilor răcoritoare. De asemenea, asistăm la închideri de schimburi în industria cărnii şi a procesării laptelui!" a spus Dragoş Frumosu.
Potrivit acestuia circa 700-1.000 de angajaţi lucrează doar când sunt chemaţi de firmă şi li se va plăti circa 75% din salariu.