PÂNĂ LA JUMĂTATEA LUNII APRILIE, ME organizează dezbateri în perspectiva elaborării noii Strategii Energetice a României până în 2030

Andrei Stan
Companii #Energie / 30 martie 2016

Ministerul Energiei (ME) organizează, până la jumătatea lunii aprilie, dezbateri în perspectiva elaborării noii Strategii Energetice a României până în 2030, informează un comunicat al Executivului trimis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Ministerul Energiei a prezentat în şedinţa de Guvern de astăzi stadiul procesului de elaborare a noii Strategii Energetice a României până în 2030, cu proiecţii în perspectiva anului 2050, proces reluat în noiembrie 2015, în conformitate cu atribuţiile conferite şi obiectivele asumate în programul de guvernare.

Prima etapă, de actualizare a datelor, informaţiilor şi analizelor privind sectorul energetic românesc, a fost finalizată în termenul asumat, 15 februarie, iar documentul elaborat privind starea sistemului energetic românesc a fost publicat, pentru consultare publică, pe site-ul Ministerului Energiei.

În prezent, este în curs de desfăşurare etapa de analiză calitativă, care se va finaliza pe 15 aprilie şi constă în desfăşurarea unor sesiuni specializate de lucru cu specialişti în energie, petrolul şi gaze naturale, eficienţă energetică, energie termică şi cogenerare, managementul cererii de energie, guvernanţă energetică, securitate şi diplomaţie energetică. Seria acestor întâlniri a fost precedată de reuniuni ale Consiliului Consultativ şi ale Consiliului Director ale Strategiei Energetice, se mai arată în comunicat.

Următoarea etapă de elaborare a noii strategii, cea de analiză şi modelare cantitativă, va consta în elaborarea şi analiza unui număr de trei scenarii de dezvoltare ale sectorului energetic românesc în perspectiva anului 2030, aliniate la obligaţiile de energie şi de mediu asumate de ţara noastră. Serviciile de modelare cantitativă vor fi angajate prin achiziţie publică, iar elaborarea caietului de sarcini este în stadiu final.

Termenul pentru recepţia acestui studiu de modelare cantitativă este 15 august, urmând ca pe baza lui şi a raportului integrat al etapei de analiză calitativă să fie finalizat, până la 15 septembrie, raportul sintetic final al noii Strategii Energetice şi anexele tehnice aferente.

Nouă Strategie Energetică a României va urmări obiective aliniate cu angajamentele europene şi internaţionale ale ţării noastre privind contracararea fenomenului de încălzire globală şi dezvoltarea surselor de energie verde şi este centrată pe imperativele securităţii energetice naţionale şi ale competitivităţii pieţelor de energie şi a economiei în ansamblu, precizează Executivul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb