"Panasonic" lansează laptopuri pentru condiţii extreme

M.M.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 24 februarie 2009

"Panasonic Computer Solutions Company", producătorul laptopurilor ultra-rezistente din gama Toughbook, lansează versiuni îmbunătăţite pentru modelele Panasonic Toughbook 30 cu clamshell şi Toughbook 19 convertibil în TabletPC, anunţă un comunicat al companiei. Ambele modele dispun de ecrane LCD cu un grad sporit de luminozitate (până la 1.000 nit - măsura luminozităţii exprimată în candele/m2), de tehnologie de polarizare circulară şi sunt tratate antireflexie pentru îmbunătăţirea vizibilităţii chiar şi în cele mai dure condiţii de lucru - ecranul poate fi vizibil chiar şi în plin soare.

Fie că sunt folosite de echipele de intervenţie rapidă, în ambulanţe, în vehiculele militare aflate în misiune sau pe şantiere, cele două laptopuri Panasonic Toughbook au cel mai mare grad de rezistenţă de pe piaţă şi funcţionează în condiţii extreme de mediu şi de activitate, ne asigură oficialii companiei. Aceştia explică: "Laptopurile rezistă la căderi de la aproape 1m de sol, la temperaturi extreme, la şocuri şi vibraţii dar şi la infiltrări cu apă sau alte lichide. Mai mult, cele două modele beneficiază acum de o autonomie de până la 10 ore."

Astfel, datorită capabilităţilor de care dispun, laptopurile pot fi utilizate în aer liber sau chiar într-un vehicul aflat în mişcare, în plin soare (datorită tehnologiei de polarizare circulare) sau în condiţii de luminozitate foarte ridicată, fiind utile atât celor care lucrează în construcţii cât şi în armată, servicii medicale de urgenţă sau alte domenii la fel de solicitante.

Ambele modele beneficiază acum şi de un grad superior de securitate dar şi de funcţii de remote management pe care le oferă tehnologia Intel Centrino 2 cu vPro. Mai mult, atât Toughbook 30 cât şi Toughbook 19 au memorie extinsă, o capacitate mai mare a harddiscului şi o autonomie cu 40% mai mare decât în versiunile anterioare. De asemenea, optional, acestea pot fi livrate cu medii de stocare SSD.

Noile Toughbook 30 şi Toughbook 19 pot fi trecute şi în modul "economic", în care utilizatorul poate întrerupe toate sursele de lumină ale echipamentului (ecranul şi toate celelalte LEDuri) prin simpla apăsare a unei taste (Fn), fără să fie nevoit să oprească laptopul. Mai mult, utilizatorului are posibilitatea de a configura singur ce funcţii trebuie întrerupte în momentul în care tasta este apăsată (cum ar fi ecranul, LEDurile, iluminarea tastelor, volumul sunetului, funcţiile wireless precum WiFi sau Bluetooth).

De asemenea, utilizatorul poate configura laptopul astfel încât, în modul "economic" ecranul să se stingă complet sau să îşi reducă luminozitatea la nivelul cel mai de jos.

Modelele ranforsate precum Toughbook 30 şi Toughbook 19, proiectate să fie utilizate în medii externe şi în vehicule, sunt echipate cu ecrane tratate cu tehnologii avansate anti-reflexie. De asemenea, toate modelele Toughbook includ opţiuni de control individual pentru nivelul luminozităţii astfel încât utilizatorii pot regla echipamentele în funcţie de iluminarea ambientală şi de mediul de lucru.

Ranforsarea

Aceste modele de laptopuri certificate de către Departamentul de Apărare al Statelor Unite sunt ranforsate cu carcase din aliaj de magneziu, tastaturi şi porturi încastrate astfel încât să nu permită infiltrarea apei sau a altor lichide în sistem, dispun de sisteme de încălzire a hard-discului în timpul utilizării laptopului la temperaturi foarte scăzute, conectori interni flexibili şi tehnologii care le conferă rezistenţă la şocuri. Beneficiind de toate aceste avantaje, laptopurile din seria Panasonic Toughbook sunt recunoscute ca fiind cele mai rezistente din întreaga industrie producătoare de astfel de echipamente mobile.

Panasonic Corporation cu sediul la Osaka, Japonia, renumită pentru produsele sale sub marca Panasonic, este lider internaţional în dezvoltarea şi fabricarea de produse electronice pentru o gamă variată de clienţi, afaceri şi nevoi industriale. Firma ocupă locul al treilea în indexul Fortune 500 Electronics & Electrical Equipment.

Reprezentantul Panasonic pe piaţa locală este, din anul 1996, PANASONIC ROMANIA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb