Pandemia "reinventează" organizarea unui concert celebru

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură / 18 decembrie 2020

Pandemia "reinventează" organizarea unui concert celebru

Anul 2020 a fost anul pandemiei, iar 2021 începe sub semnul distanţării fizice. Concertul de Anul Nou de la Viena va avea loc fără spectatori. Încercând să salveze puţin atmosfera, radioteleviziunea austriacă a demarat un proiect pentru ca publicul din întreaga lume să poată reacţiona, în direct, la reprezentaţia artiştilor.

Tradiţionalul Concert de Anul Nou al Filarmonicii din Viena va avea loc pe 1 ianuarie 2021, începând cu ora 12:15 (ora Bucureştiului). După 1993, 1997, 2000, 2004 şi 2018, concertul de anul acesta reprezintă a şasea oară când Riccardo Muti dirijează prestigiosul eveniment. Programul cuprinde lucrări de Franz von SuppP, Johann Strauss Jr., Josef Strauss, Carl Zeller şi Karl Millöcker. Concertul va fi transmis în mai mult de 90 de ţări şi va fi urmărit de milioane de telespectatori din întreaga lume. În contextul actual, provocat de pandemia de coronavirus, pentru a nu priva orchestra de reacţiile spectatorilor, ORF (Radioteleviziunea austriacă) a imaginat un proiect special ce se adresează publicului din întreaga lume. Pentru prima dată, milioanele de oameni ce urmăresc acest concert vor putea reacţiona, în direct, la performanţa artiştilor. Printr-o colaborare cu Poet Audio din Graz, producător de sisteme de sunet wireless de înaltă calitate, cele două părţi ale concertului vor putea fi aplaudate live. Cei care doresc se pot înscrie deja, pe www.mynewyearsconcert.com, pentru a-i putea ovaţiona pe muzicienii Filarmonicii din Viena. Platforma poate fi accesată de pe computer, tabletă sau smartphone. Aplauzele vor fi difuzate atât în sala Musikverein, cât şi în transmisiunea în direct a ORF. Sunetul aplauzelor va fi generat de un software special instalat pe şase servere şi va putea fi auzit în cele 20 de boxe amplasate în Sala de Aur. Mai mult, pot fi încărcate în avans, pe site-ul mynewyearsconcert.com, fotografii prin care spectatorii îşi exprimă entuziasmul pentru concert. O selecţie a acestor imagini, cu informaţii despre localizarea geografică a spectatorilor, va fi prezentată de ORF în timpul aplauzelor LIVE. În ianuarie 2020, la pupitrul Filarmonicii din Viena a stat pentru prima dată dirijorul leton Andris Nelsons. Orchestra a prezentat în premieră la cel mai mediatizat concert din lume o lucrare a lui Ludwig van Beethoven, iar versiunea "Marşului lui Radetzky", care încheie în fiecare an evenimentul, a fost modificată. Despre distanţarea dintre artişti, organizatori nu au vorbit, încă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Absolut sinistru - ce a putut să facă FIARA totalitară mondială din viața noastră.

    Daca știau marii compozitori că va veni vremea in care o să-i aplaudam online, fiind închiși că niste șobolani în case, nu mai compuneau nimic, ne lăsau cu zgomotul din capul nostru.

    Eu as fi anulat definitiv concertul de Anul Nou până la redobândirea demnității umane pierduta în pandemie. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb