• Protestele devin tot mai violente
Parlamentul egiptean şi-a suspendat activitatea ieri, până la revizuirea rezultatelor alegerilor legislative de la finele lui 2010.
"Cele două camere ale Parlamentului au decis să-şi suspende şedinţele pe termen nelimitat, până vor fi luate unele decizii cu privire la rezultatele alegerilor din noiembrie şi decembrie anul trecut", a anunţat agenţia Mena.
Justiţia a decis anularea rezultatelor alegerilor în numeroase circumscripţii, iar preşedintele Adunării Naţionale, Fathi Sorour, l-a însărcinat pe secretarul general al Parlamentului, Sami Mahran, să-i ceară comisiei electorale să indice numele deputaţilor vizaţi de deciziile justiţiei.
"Parlamentul urmează să declare nulă alegerea deputaţilor vizaţi de Curtea de Apel şi va anunţa un nou scrutin în circums-cripţiile respective", a afirmat Fathi Sorour.
Ieri au continuat violenţele pe străzile din Egipt, poporul res-pingând toate măsurile propuse în ziua precedentă de preşedinte Hosni Mubarak, aflat la putere de 30 de ani.
Mubarak a anunţat, marţi seara, într-un discurs televizat, că va rămâ-ne la putere, dar că nu va mai candida la alegerile prezidenţiale din septembrie.
Până atunci, Mubarak s-a angajat să restabilească ordinea şi să modifice Consituţia pentru facilitarea depunerii candidaturilor pentru scrutinul prezidenţial.
Populaţia nu acceptă, însă, o alternativă la retragerea şefului statului, iar manifestaţiile de pe străzile din Cairo au devenit mai violente ca oricând, având loc bătăi între cei care au venit să-l susţină pe Mubarak şi opozanţii acestuia.
Până acum, mişcarea antiguvernamentală care a început în 25 ianuarie s-a soldat cu 300 de morţi şi milioane de răniţi, potrivit unui bilanţ ONU.