Patronatul cere deputaţilor să dezbată Legea berii

F.A.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 4 februarie 2010

Patronatul Societăţilor Independente Producătoare de Bere din Ro-mânia a solicitat, din nou, printr-o scrisoare adresată conducerii Camerei Deputaţilor, punerea pe ordinea de zi a legii privind aprobarea unor măsuri financiare pentru IMM-urile din industria berii.

"Deoarece acest proiect de lege se află în faza de reexaminare la cererea preşedintelui României încă din 7.02.2007, vă rugăm să dispuneţi punerea în discuţie doar a aspectelor reieşite din cererea de reexaminare şi nu întreaga lege, care a întrunit o dată sufragiul necesar", se arată în scrisoarea transmisă conducerii Camerei, citată de Agerpres.

Berarii remarcă, în documentul adresat Biroului Permanent, că "din păcate", legea menţionată se află pentru raport suplimentar la Comisia pentru buget, finanţe şi bănci.

Patronatul precizează că termenul de depunere a raportului a expirat pe 15.09.2009, "iar de la primirea cererii de reexaminare de Camera Deputaţilor şi până în prezent au trecut mai mult de doi ani".

Berarii susţin că fiecare zi de în-târziere creează prejudicii IMM-urilor din această industrie şi duce la pierderea a peste 2.000 de locuri de muncă, "fără a mai vorbi de concentrarea pieţii numai în mâinile marilor societăţi producătoare de bere".

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Regulamentului Camerei Deputatilor – obligatoriu, potrivit art. 13 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor – ar fi respinsa de instanta ca inadmisibila, in temeiul art. 1 din Legea nr. 554/2004, ceea ce ar echivala cu negarea principiului suprematiei Constitutiei si al obligativitatii legii. Autorii exceptiei precizeaza ca nu urmaresc influentarea actului de legiferare, a votului final al parlamentarilor pentru un anumit proiect de lege sau generarea unei imixtiuni a puterii judecatoresti in sfera puterii legiuitoare, ci doresc verificarea pe cale judecatoreasca – singura posibila, de altfel – a modului in care autoritatea legiuitoare a gestionat procedura imperativa de legiferare, cu consecinta obligarii acesteia de a respecta prevederile legale in vigoare in aceasta materie.

    Aceasta lege contestata indelung de Central Europe Consulting S.R.L, Asociatia Berarii Romaniei, nu reprezinta decat o reparatie a unei injustii cauzate de neaplicarea Directivei 83/1992 a Comisiei Economice a Uniunii Europene privind sistemul diferentiat de accizare in domeniul berii.

    E mai usor sa concediezi decat sa creezi conditii pentru oamenii care voteaza! Asta au invatat parlamentarii ca inseamna PUTEREA. NICI PARLAMENTUL, in frunte cu Roberta Anastase, NICI PRESEDINTELE, NU RESPECTA nici macar CONSTITUTIA !!!! Au luat tot, iar acum nu mai au loc pe piata cei care vor sa faca intradevar pentru oamenii de rand. Interesele ale cui sunt?

    Ce reprezinta acele datorii? Fiscalitate corecta, Europeana, sau un pietroi atarnat la niste fabrici deja decapitalizate dinainte de 2000! Ce-i mana pe ei in lupta? Ce voia acel Apus? De ce nu este nimeni intemnitat si sa plateasca acele datorii! Nu sunt motive? ...Fals! ...Motive sunt...acelea de a crea doar o imagine virtuala a incorectitudinii, a falimenta CEVA cu finete... PENTRU CA ASA ,,,se desfinteaza concurenta, se castiga poate si piata...etc. Daca este ceva necurat cu aceste datorii, de ce nu se iau masuri LEGALE. ... Arestatii pe vinovati!... De ce se amana aceste masuri, normale in UE, de sprijinire a IMMURILOR si regiunilor sarace, timp de ani...Evident pentru a intari proverbul ...Boala lunga moarte sigura...Dar Doctorul ce spune...amana tratamentul ca de ... judecam dupa ureche, imagine, orice...numai dupa criterii profesioniste NU...unii nu vor sa transeze aceasta situatie? ...Altii asteapta sa moara! (de foame, de una de alta). Pana cand? " Hristos sa fiti , nu veti scapa nici in mormant"...Dar pana la Dumnezeu te fura toti sfintii....Nu din cer, de pe pamant...INTERES!!! Acesta e cuvantul, ...cine are interes sa se intample asa! Simplu... Cel care are de castigat!!! Dar acestia sunt LEGALI!!! N-AU DATORII!!! ETC... Ce daca s-au falimentat in Romania zeci de fabrici, s-au altele au fost luate pe degeaba??? Mergem tot inainte ca RUSII, dar pana unde... Toti sfarsim la fel in acelasi loc,,,viermii...argila... pamant. Iubiti-va si nu risipiti bogatia vietii numai pentru a fi posesori de bani, dati Cezarului ce este a cezarului si fiti posesori de CREIER!

    Daca a salva peste 2.000 de locuri de munca pentru muncitorii roamani din judete foarte sarace ale tarii (Teleorman, Turnu-Severin, Bacau, Ramnicu-Valcea) reprezinta o "lege pentru infractori", atunci ce reprezinta "Ordonanta Nokia", avand in vedere facilitatle pe care Statul Roman i le-a pus "pe tava" (vezi scutire de impozit pe profit si taxe locale timp de 30 ani si altele)? Rvenind la ceea ce se incearca a se intitula defaimator "lege pentru infractori", trebuie sa stie ca practic aceasta lege reprezinta o reparatie a unei injustitii cauzate de neaplicarea unui regim corect de accizare. Care au fost rezultatele neaplicarii acestui proces de neaplicare? Iata care: circa 90 de fabrici de traditie in de fabrici de traditie in producerea berii (vezi Grivita, Baia Mare, Pitesti, Reghin, Scornicesti etc) inchise dintr-un total de 120 existente in 1994; Cate locuri de munca pierdute? 15.000... Cred ca atunci cand se comenteaza, trebuie sa se cunoasca realitatea si apoi sa se dea "sentinte

    producătorul olandez Heineken a renunţat, în decurs de câţiva ani, la unităţile de la Reghin, Arad şi Griviţa (Bucureşti). Heineken a achiziţionat între timp Bere Mureş, unul dintre principalii producători locali, întărindu-şi poziţia pe piaţa românească. Recent, compania a anunţat că, pentru a creşte eficienţa, va renunţa la producţia de malţ începând cu 19 octombrie, respectiv la secţiile de la Haţeg, Craiova şi Miercurea-Ciuc. Azuga>Baiamare?pitesti?ooo si hatsegana?blaj? no monopoll,no multinational????

    legislatia eruopeana in materia ajutoarelor de stat pentru salvarea si restructurarea IMM-urilor! Oare, cunoasteti dvs. Tratatul de la Roma de Instituire a UE, art 87-89? Ar fi poate bine sa-l consultati, caci asa va veti da seama ca legea berii este in totala concordanta cu acesta, deci cu legislatia europeana. Mai mult, chiar si Curtea Constitutionala a Romaniei a declarat-o in totala concordanta cu legislatia europeana prin Decizia 59/2007! Si, domnule deputat, acest 10% din productia berii reprezentand doar cateva fabrici locale tip IMM, oare stiti de ce este atat de mic? Ei, bine, deaorece nu s-a facut o accizare corecta in Romania , conform Directivei 83/92 a CEE, aceasta existand inca din 1992 in Europa, iar in Romania se aplica, din pacate, doar din 2005! Aceasta e cauza pentru care au disparut atatia producatori locali (in 1994 existau peste 125) si prin aceasta lege se incearca remedierea unei situatii injuste cauzate, asa cum am mai spus, de o accizare incorecta. Poate ca ar trebui sa va reamintiti de cate ajutoare de stat au beneficiat cei ce reprezinta productia berii in procent de 90 pe care tot ii aparati, domnule deputat! Spre stiinta domniei voastre, suma totala a ajutoarelor de stat de care au beneficiat multinationalele de bere, este de peste 200 milioane de EUR de la statul roman! Si, de cand sunteti atat de grijuliu cu ceea ce spune Presedintele Romaniei? Ei, bine, prin aceasta lege, nu lucrati in interesul "anumitor segmente", ci lucrati in interesul pastrarii a peste 2.000 de locuri de munca, in contextul actualei crize economice. Sau, sa intelegem ca, dvs. in calitate de ales al tarii, nu va pasa ca mai mult de 2.000 de oameni isi vor pierede locurile de munca?

    lEVALUAREA FINANCIARA POZITIVA PENTRU BUGETUL SOCIETATILOR MULTINATIONALE – A FACILITATILOR OBTINUTE DE ACESTEA, SINGURII MEMBRI AI ASOCIATIEI “BERARII ROMANIEI” MASURI luate prin legea 35/1991 si legea 71/1994 VALOARE in EUR Pct.1 Scutirea de plată a impozitului pe profit pentru o perioadă de 5 ani de la data începerii activităţii productive 17.420.000 Pct.2 si Pct.3 Reducerea cu 50% a impozitului după perioada celor 5 ani pentru lărgirea şi modernizarea bazei tehnico-materiale a tehnologiei de fabricaţie sau extinderea activităţii în scopul obţinerii de profituri suplimentare si reducerea cu 25 % a impozitului pe profit pentru dezvoltări ale investiţiilor existente 12.000.000 Pct.4 Scutirea de la plata taxelor vamale pe o perioadă de 7 ani de la data când s-a făcut aportul în natură sau plătite din surse proprii atrase sau împrumutate 80.000.000 Pct.5 Scutirea de la plata taxelor vamale, pe o perioada de 7 ani calculată de la data înmatriculării societăţii comerciale, a materiilor prime, materialelor consumabile, pieselor de schimb şi componentelor importate pentru producţia proprie a societăţii, plătite din surse proprii, atrase sau împrumutate 43.000.000 Pct.6 Acciza mai mica decât cea minima acceptata de UE 60.000.000 TOT AL 212.420.000 | Raspunde la comentariu

    vosganian,nini supunaru,marton arpat,Russanu pnl,Horea Dorin Uioranu cluj pnl,Boc,Flutur,euroconsalting srl,petre lacatos,Russanu , Bogdan Olteanu constantin Bratu,Realitate tv!!!! lobi multinational =DNA..............

    Oare, cand Parlamentul nostru va invata sa respecte legile tarii, la fel ca si noi, muritorii de rand, care suntem bagati in seama doar cand ni se cere sa-i votam si sa inceteze a se mai crede mai presus de lege???!!!

    Evident, ca nesimtirea si aroganta depuatilor nostri duc la pierderea multor locuri de munca, printre care si a "amaratilor" astia de producatori mici de bere si nu numai.... Oare d-nei presedinta R. Anastase ii pasa? Se vede ca nu, la fel cum nu i-a pasat fostului presedinte arogant B. Olteanu, mai nou devenit ... bancher!!! Si oare cum sa-ti pese de niste amarati, cand tu stai bine mersi intr-un loc cald si foarte confortabil, cand nu stii ce inseamna teama pentru locul de munca, teama pentru ca nu ai ce sa le dai copiilor de mancare, grija pentru nesiguranta zilei de maine!

    Pana cand sa va mai rabde Dumnezeu, domnilor... parlamentari??!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb