PAULA PÎRVĂNESCU, MMACA:  Îmbunătăţirea accesului la finanţare - esenţial pentru creşterea IMM-urilor

M.T.
Companii / 5 aprilie 2019

Îmbunătăţirea accesului la finanţare - esenţial pentru creşterea IMM-urilor

Îmbunătăţirea accesului la finanţare este esenţial pentru creşterea şi inovarea întreprinderilor mici şi mijlocii, care reprezintă coloana vertebrală a economiei, a susţinut secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat Paula Pîrvănescu, în cadrul evenimentului "Oportunităţi de finanţare pentru Private Equity în România.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, reprezentantul MMACA a vorbit participanţilor la eveniment despre atractivitatea climatului investiţional autohton, precizând că valoarea investiţiilor străine în ţara noastră a înregistrat o creştere cu 3,98% în 2018 faţă de 2017, ajungând la o valoare de 4,797 miliarde de euro.

Totodată, secretarul de stat a prezentat măsurile concrete avute în vedere la nivelul MMACA pentru susţinerea antreprenoriatului şi facilitarea accesului la finanţare pentru întreprinzătorii români, printre care s-au numărat Legea business angels, Legea privind dezvoltarea finanţărilor participative (crowdfunding), Legea privind incubatoarele şi acceleratoarele de afaceri.

În plus, în cadrul conferinţei, au fost prezentate şi poveşti de succes generate de operaţiunile de private equity. Una dintre acestea a fost cea a companiei româneşti Autonom Rent-a-car, o afacere de familie devenită cea mai mare firmă de închirieri auto din România şi singura companie de profil lider naţional din regiune.

"De altfel, afacerile de familie reprezintă o componentă din ce în ce mai puternică a antreprenoriatului românesc", se menţionează în comunicat.

Evenimentul, desfăşurat la Palatul Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti, a urmărit să promoveze în rândul companiilor cu capital românesc avantajele pe care le oferă fondurile de private equity, propunând totodată şi o dezbatere asupra obstacolelor birocratice şi legislative întâlnite.

Finanţarea de tip private equity este o formă alternativă de finanţare a companiilor, pe lângă metodele clasice de finanţare (împrumut bancar sau obligatar), care se face contra unei părţi din capitalul social al companiei. Această finanţare este realizată de investitori ce au interes în companie, se mai spune în comunicatul MMACA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb