PE SEGMENTUL REZIDENTIAL DE LUX Imoteca: "Bucureştiul are potenţial mai mare decât Parisul"

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 8 iunie 2018

Imoteca: "Bucureştiul are potenţial mai mare decât Parisul"

Piaţa rezidenţială din ţara noastră se maturizează progresiv şi începe să ofere produse de calitate, cu concepte şi realizări arhitecturale şi tehnice mai avansate şi mai elegante, susţine Rafaela Nebreda, managing partner Imoteca.

Domnia sa a declarat ieri, într-o conferinţă de presă: "2018 este un an de consolidare şi definire a pieţei de upper quarter. Încep să apară mai multe proiecte boutique dezvoltate de companii româneşti la standarde înalte de calitate, design şi arhitectură, comparabile cu multe dintre capitalele europene. Păstrăm, desigur, raportul de preţuri, fiindcă în Bucureşti nu este încă loc de extravaganţe ca de exemplu un proiect Versace, căci încă nu sunt cumpărători dispuşi să plătească zeci de milioane de euro pe un apartament. În continuare, din discuţiile cu partenerii şi clienţii noştri, previzionăm un trend ascendent calitativ şi conceptual al pieţei upper quarter, susţinut şi de o cerere în creştere".

Tarifele pentru segmentul rezidenţial de lux pornesc, în general, de la 3500-4000 de euro pe metru pătrat util, iar pentru un proiect Versace preţurile ar fi triple, potrivi reprezentantei Imoteca.

Rafaela Nebreda a mai spus că piaţa de lux din ţara noastră creşte de la o zi la alta, iar în acest ritm, pe un public bine targetat, în maxim 5 ani e posibil să ajungem să avem în Bucureşti apartamente cu semnătura Versace. Acest gen de locuinţe de designer ar putea creşte preţul maxim al locuinţelor de lux.

Prin ochii uneia dintre cele mai mari reţele imobiliare de lux din lume, Bucureştiul a părut iniţial o piaţă mică, dar astăzi are un potenţial mai mare decât Parisul.

Pe segmentul rezidenţial de lux, Bucureştiul se dezvoltă în două direcţii: una sunt proiectele boutique, de o înaltă calitate arhitecturală şi a finisajelor, multe dintre ele cu dezvoltatori români şi, pe de altă parte oportunitatea restaurării, transformării şi utilizării la maximum de potenţial a elementelor de arhitectură interbelică, segment în care Bucureştiul este încă extrem de bogat.

Imoteca The Residential Experts a lansat, ieri, ansamblul Maison Dumbrava, o clădire boutique în care farmecul aristocraţiei interbelice de odinioară se întâlneşte cu designul modern şi minimalist contemporan, pentru a contura un stil de viaţă aparte. Cele 16 apartamente cu 3 sau 4 camere sunt spaţioase şi luminoase şi sunt dispuse pe 4 etaje. Maison Dumbrava promite o serie de caracteristici unice precum înălţimea tavanelor de 4 metri, lumina naturală în toate camerele, ferestre şi uşi "floor-to-ceiling" la terase, sisteme de climatizare integrate în tavane, servicii de concierge, parcare subterană sau izolaţii fonice totale ale tavanelor şi pereţilor. Preţurile apartamentelor începând de la 300.000 euro plus TVA. Ansamblul este dezvoltat în zona Grădina Icoanei, de MAD PROJECT&PLANNING SRL, companie cu capital românesc.

Rafaela Nebreda a mai precizat: "Ca un element de noutate, faţă de anii trecuţi, anul acesta sunt din ce în ce mai multe proiecte în lucru care presupun transformarea sau restaurarea unor clădiri cu personalitate arhitecturală în clădiri de apartamente de lux. Acest trend este benefic atât pentru prezervarea unei coerenţe arhitecturale în centrul şi nordul oraşului, cât şi prin provocările pe care le propune arhitecţilor şi dezvoltatorilor, ducând astfel la un nivel nou ideea de dezvoltare imobiliarara upper quarter."

David Lindley, CEO Fine&Country Worldwide, a precizat că atunci când au intrat pe piaţa din ţara noastră au fost siguri că lucrurile vor evolua pozitiv, ceea ce s-a şi confirmat foarte rapid, în mai puţin de un an au fost lansate proiecte interesante şi altele sunt în curs de discuţii, cu o evoluţie spectaculoasă ca abordare şi calitate.

Imoteca este agentul exclusiv de marketing şi vânzări pentru unele dintre cele mai reprezentative proiecte rezidenţiale din România şi unica agenţie românească care a reuşit să obţină licenţa pentru brandul internaţional Fine&Country.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb