Pensiile militarilor, ameninţate de două iniţiative legislative

L.A.
Politică / 15 februarie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Recent, în pregătirea campaniei electorale, la Parlament au fost înregistrate două iniţiative legislative care propun să crească vârsta de pensionare pentru pensionarii militari, autorul acesteia fiind senatorul PSD Brăiloiu Tit-Liviu, respectiv elimină pensiile militare - autorii fiind deputaţii PNL Buican Cristian şi Ştirbu Gigel-Sorinel şi senatorii PNL Bulacu Romulus şi Cîţu Florin-Vasile.

    Angajaţii din sectoarele de apărare ordine publică şi siguranţă publică nu şi-au construit singuri acest sistem de pensii. Partidele precum PSD şi PNL (PDL) au modificat de sute de ori legislaţia pensiilor, de fiecare dată au dat asigurări că amendamentele adoptate sunt echitabile social şi au sustenabilitate economică, transmite un comunicat de presă remis astăzi redacţiei noastre, de către Federaţia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor.

    Conform Casei Nationale de Pensii Publice, pentru pensii militare bugetul total este de sub un 3,45 miliarde Lei (adică 0,7 miliarde Euro). Trebuie precizat că pensiile militare, conform aceleiaşi Case de Pensii, sunt de 3 de ori mai mici decât adevăratele pensii speciale, cele care de regulă au legătură cu sfera de interes politic, se mai asrată în comunicat.

    Opinia Cititorului ( 82 )

    1. Toate pensiile speciale trebuie sa dispara (cele militare, ale magistratilor, pilotilo, parlamnetari, etc). Iar varsta de pensionare, la 45 de ani, e jenanta domnilor, bataie de joc fata de alti pensionari.

      1. Domnule fara titlu, informeaza-te despre ce au iucrat acei militari si in ce condi'ii pana la 45 de ani, despre privatiunile vietii lor, despre familiile lor, despre cuantumul salariilor care nu e de nici 50% din ce primesc colegii lor din tarile europene si dupa aia da-ti cu parerea. Mai mult, gradul de uzura fizica si psihica la care sunt expusi, indiferent ca vb despre militari, politisti sau lucratori din penitenciare. Fata de ultima categorie amintita, gandeste-te ca acei oameni executa pedeapsa cot la cot cu infractorii de toate calibrele, de ce nu va informati inainte de a va da cu parerea?

         

        Cei mai mulți militari au lucrat la Securitate. :)))))))))

        Dumneata, pentru ca lucrezi sau ai lucrat in serviciul militar ai dreptul la servicii medicale speciale, dar sotia mea are vechime de 40 de ani in anestezie si terapie intensiva, cu 6-7 nopti de garda lunar +12 ore la 2 -3 zile de sarbatoare legala pe luna, sporurile pentru acele zile sunt blocate de 3 ani si nu are parte de tratamente preferentiale (cum e si normal !)cand se imbonaveste ca cei din domeniul militar !

        Asa ca mai scutiti-ne de arogantele voastre, ca sunt si alte categorii ce o duc cu mult mai greu ! 

        tot respectul pentru soția dvs. dar spuneți numai prostii... comparațiile între profesii nu își au locul... toți trebuie să trăim onorabil, nu e vina militarilor că doctorii trăiesc rău sau a inginerilor că profesirii nu o duc bine... trebui să luptăm împreună pentru binele nostri, nu să ne urâm dau invidiem... așa că înainte gândiți, după aceea scrieți....

        o glumă proastă !

        Nu va lăsați manipulați. Eu sunt militar si o sa vorbesc doar despre salariile militarilor.Am peste 25 de ani de armata timp in care am fost mutat in sase orase diferite , iar salariul meu din prezent credetima ca nu e mai mare ca al unei infirmiere dintr-un spital municipal. Ce vi se pare asa special? Singurele salarii mari in armata sunt ale ofițerilor, ceilalți sunt doar putin peste sistemul civil. Daca aveti copii dat ii la scolile militare, nu de poliție ca la ei e mai bine cu salariile. O sa va spună ei ce bine e. Poate pe ei o sa îi credeti.

        Și mata a lucrat la Secu și tu habar nu ai.

        ...bă nene, dacă ai probleme cu pacostea, dă ce nu bagi divorț? Ce te plângi ca o muiere, taie în carne vie))))

        Vei constata beneficiile burlăciei. )))) 

        la securitate nu au fost militari, poate ai avut rude pe acolo care ne turnau mai sti?

        Soția ta este medic și are venitul cit 3 militari,si pe o garda primește 1000 de lei .Ciocul mic hraparetule

        Sotia dumitale a luat spaga de la bietii bolnavi pana i s-a acrit! De spaga respectiva ai beneficiat si dumneata.

        Militarii ,politistii ,jandarmii nu au pensii speciale ci ocupationale ,parlamentari care modifica legile dupa propriul interes au pensii speciale dupa 4 ani de dormit in parlament sau vizionat filme !!!!!!!!!!!!!!1111

        Sunteti de tot rasul!!Ce servicii medicale speciale primesc pensionari milityari??Concret!!Aroganta noastra??Cand si unde ai facut documentarea??Presupun ca esti om in etate dar esti paralel cu acele vremuri si conditiiler de munca si financiare ,din Armata.Ce este mai dureros ca te ai lasat manipulat de propaganda psd ,care tocmai asta si doreste -vrajba-sa conduca ,manipuleze si pe voi si pe noi!! In rest Sanatate!!

        Mare bou ești!

        ESTI HAKER CUMVA ORI ÎMBÂRLIGĂGIOS SAU PRPROPAGANDIST ? Când te uiți în oglindă nu o mai jigni pentru că este un obiect neînsuflețit care reflectă realitatea. Militarii nu au beneficiat de servicii medicale speciale NICIODATĂ. Spitalele militare au tratat, tratează și vor trata orice cetățean. Sti tu ceva dar nu poti sa pronunti. A inceput să-ți zbârnâie neuronul și ai impresia că poți gândi. Adevarat că centrele de evaluare a sănătății pentru categorii de misiuni ( executate de militari) sau realizat și se realizează în spitalele militare. De asemenea evaluarea stării de sănătate a militarilor din diferite categorii de forțe. Cred că deja am explicat prea mult pentu tine.

        Ai idee, măcar, ce înseamnă armata?! Sau cum e sa fi militar?!

        Ciocu mic, niciodată nu a venit acasă fără ceva în gusa

        bou

        esti un prostalan,habar nu ai cu ce se mananca,viata de militar,politist,lucrator penitenciare,bine pentru cei cinstiti..ati da cu parerea, la felul cum ai facut,e clar ca habar n u ai..

        Despre ce vorbesti omule ???? - o asistenta are actualmente un salariu net ce depaseste 3200-5000 lei , iar garzile sunt platite sau se acorda timp liber . Militarul , sau functionarul public cu statut special are cam același salariu si nici un tratament special, in nici un spital , nici chiar in cel militar, asta pentru ca medicii si asistentele de care vorbesti tu au grija sa-si umple buzunarele cu spaga de la orice militar care doreste, nu sa fie tratati preferential ci normal . Un functionar din penitenciar (de exp.) sta fata in fata cu infractori de drept comun , cu infractori condamnati pe viata , violatori si tot felul de alti nebuni , este intr-un stres permanent , îi este amenintata familia iar atunci cand lucreaza sambata si duminica , sarbatorile legale , in multe cazuri nu primeste nici macar liber de unde sa mai fie si platit .............. asa ca fugi omule cu spagarii din spitale .

         

        Bravo!

        Toate pensiile speciale ar trebui sa fie la fel ca in tarile mai dezvoltate , SUA, Germania , Franta , Anglia, etc... trebuie sa luam exemplu de la fratii nostri mai mari in ale democratiei.

        Tu ai făcut armata băi omule să vezi cum este când pleci cu lunile și mănânci numai hrană rece și să faci cu trenul patru zile .

        Corect

        Corect

        In sanatate o infirmiera si soferul de ambulanta are salariu marit la nivelul 2022 un militar are praful de la caruta

        Foarte bine punctat si argumentat.

        Soția dumneavoastră nu își riscă viața așa cum o face un polițist, un militar sau pompier

        Dar șpaga pe care o ia nu se pune ? Ca nici nu are nevoie de salariu. Las-o așa si nu mai face pe suparatu' .

        Când ești prost, te doare???

        Nu se poate compara mere cu pere. Comparatia se face cu pensia minima din tara respectiva sau pensia medie. Legat de eforturi si privatiuni, pentru asta exista salarii mari, odata ce este pensionat nu mai exista privatiuni si nici efort.

      Nu mai fiți retardați si picați in capcana asta !! Pensia militară nu este pensie specială !! Pensia militară nu se ia din contribuția civilului la pensia de stat ci din contribuția celorlalți militari ! Nu are de a face cu pensia civilă si pt retardați mai spun odată pensia militară nu este specială !

      1. Cine invidiază pensia militară se poate prezenta la birourile de recrutare. După aprox. 30 de ani o să benefice de pensia mult dorită.

        Eu sunt militar și nu cer ca dascălii să nu mai aibă 4 luni de vacanțe de exemplu. Dacă vroiam asta ma făceam dascăl.

        Apropo, pensia pe contributivitate este deseori mai mare decât cea militară.  

        ai dreptate, cine vrea să fie militar, să încerce ! Felicitări pentru gândire !

        Pensia militară e ca locul de parcare pentru persoanele cu handicap. Toți am vrea să parcam acolo dar fără a "lua"și handicapul.

        Uite săracu ăla cu nevasta asistentă. E nevoie de asistente la SMC. Succes! Ca o asistentă are salariul cât un comandant de unitate.... Nu se pune! Dar noi niciodată nu vom striga : tăiați-le salariile că noi le avem mai mici! 

        Aveti mare dreptate domnule Constantin, sunt tot felul de oameni care isi dau cu parerea dar habar n-au despre ce este vorba. Un militar sau un functionar fie el de la politie ori de la penitenciar, au anumite privatiuni pe timpul executarii serviciului, ceea ce civilii nu au, nu mai vorbim de sarbatori legale de zilele de sfarsit de saptamana, de misiuni in care se angajaeaza si este foarte posibil sa nu se mai intoarca, insa acestia si-au asumat acest rol in societtate prin Juramantul de credeinta fata de tara. Ia ganditi-va, in caz de razboi cine e mobilizat primul?

        Pensiile militare de stat sunt in toată Europa,iar la noi sunt din vremea lui Cuza.NU sunt pensii speciale.Alea speciale sunt la magistrați,demnitari...

        Bă Moromete bă, e după facultăți bă)))

        aici aveti dreptate daca ieseam pe latura civila aveam 3,68 puncte asa am 2 cu indulgenta. atunci sa vedem comentari

      Cine este impotriva pensiilor militare nu stie ce spune sau o spune din invidie sau este frustrat din tinerete,cauza fiind un examen ori mai multe pe care nu a reusit sa le treaca.

      Voi ăștia din : Armată, jandarmerie, poliție, isu, trebuie să îndepliniți 2 cerințe pt. a fi angajați!

      1. Să fiți înalți, biologic vorbind

      2. Să fiți cât mai retardați ( proști ) 

      1. ...

        Subscriu Marius......

        culmea nu sunt inalt si nici prost ,dar am lucrat in armata sa apar niste pigmei la gandire ca uni de pe aici..

        Yakoy(chiar ia-l) tu nu esti inalt,dar prost...cât încape !

        Asta e motivul pentru care plangeati cand trebuia sa face-ti armata? Ce stim sa judecam fara sa cunoastem!!!

        un handicapat mintal care se hraneste cu titlul ce si l-a pus fara rezultat fapt ce l-a facut sa pice la intrarea in armata unde nu sunt admisi castratii

        yatotu kutava,sa intelegem ca tu nu ai indeplinit cele 2 conditii ?! adica tu esti mai scund (biologic vorbind) si mai retardat,decat prevede legea ??? oricine poate fi militar,politist,jandarm,pompi er,granicer,agent pt cateva zeci de minute....de preferat pe Counter Strike.yakotu,iti dau un sfat:crede si nu cerceta ! daca vrei sa te convingi,incearca la vanatori de munte,satisfactie garantata,peste counter strike si call of duty...s-ar phutea sa-ti placa asa de mult,incat sa nu mai pleci ...

        Domnule yakoy, dumneata trebuie sa inveti manualul de utilizare a democratiei.

        sunt de fapt 3 optiuni obligatorii....a treia e sa fi trecut pe la mata sa-i dea o muie sau sa o futa in cur

      Cașcheta lasă urme pă tărtăcuță ! )))

      1. GOLANII TOT GOLANI

      Domnilor,sa fie bine,ca sa nu fie rau ! sa dispara pensiile nesimtite ale militarilor,sa nu se mai pensioneze la 40 de ani,dar sa li se retraga si restrictiile prevazute de regulamente...mai mult decat atat,propun ca fiecare civil sa faca cate o saptamana de pregatire militara pe an,pt ca in caz de razboi,sa nu-si impuste organele genitale .daca as fi nesimtit,as spune cum e in occident,asa si in romnia,dar ce vina au aia ca romnul s-a nascut poet ? sa fie pace,nu razboi !

      1. De 1000 de ori erau mai bune televizoarele pe lampi...de 1000 de ori.piatra pe piatra sa nu ramaie din prostia fara de margini !

      Astazi nu mai este un secret privind unitatile militare de mastazi si din trecut si modul in care se lucreaza.Care au fost conditiile de viata de munca si de salarizare a actualilor pensionari militari!!Ce consecinte au munca de atunci asupra vieti acestor oameni!!Nimic nu va inpedica sa va documentati , sa analizati si apoi sa va exprimati opinia!!Pozitia critica dovedeste ca va lasati manipulati de propaganda oficiala,!!!Asa ,pe orase sau cartiere .sa se organizeze intalniri intre pensionari civili si cei militari!Nu cu vorbe sa ne confruntam ci cu acte,fapte si dovezi!!!Atunci sa vedem realitatea!!In spatele anonimatului iti permiti sa scrii orice,chiar daca o viata ai stat intr un birou si la fiecare sarbatoare ai toastat !!!In rest doresc si dusmanilor mei Sanatate!!

      Astazi nu mai este un secret privind unitatile militare de mastazi si din trecut si modul in care se lucreaza.Care au fost conditiile de viata de munca si de salarizare a actualilor pensionari militari!!Ce consecinte au munca de atunci asupra vieti acestor oameni!!Nimic nu va inpedica sa va documentati , sa analizati si apoi sa va exprimati opinia!!Pozitia critica dovedeste ca va lasati manipulati de propaganda oficiala,!!!Asa ,pe orase sau cartiere .sa se organizeze intalniri intre pensionari civili si cei militari!Nu cu vorbe sa ne confruntam ci cu acte,fapte si dovezi!!!Atunci sa vedem realitatea!!In spatele anonimatului iti permiti sa scrii orice,chiar daca o viata ai stat intr un birou si la fiecare sarbatoare ai toastat !!!In rest doresc si dusmanilor mei Sanatate!!

      Daca s-ar aplica .....legea americana,

      ce bine ar fi ! 

      Colonel in armata americana a incheiat cariera militara la 55 de ani . 

      Acolo la baza e contractul. 

      PENSIA O PRIMESTE LA VARSTA DE PENSIONARE. 

      Asta e legea . 

      S-a angajat si a muncit pana atunci ca orice american de rand. 

      La varsta pensionarii a primit pensia militara cumulata cu pensia civila. 

      La noi , ca la nimeni. 

      Au iesit la pensie la 45 de ani , cu plati compensatorii babane si pensii pe masura. 

      Si sunt 2 situatii. 

      Fie si-au vazut de drumul lor , cu pensie cu tot ( ca nu se moare de foame cu 4000 lei ) unii, 

      iar altii s-au angajat pe posturi caldute la stat ( functionari publici ) de unde mai primesc si  

      salarii cat pensia . 

      Iar peste 2 mil de pensionari au pensia sub 1000 lei si nemernicii astia urla ca dubleaza  

      pensiile. 

      Rusine si unora si celorlalti ! 

      Cand ai 800 lei intr-o luna in mana, sa te vad frate ....militar cum te descurci ! 

      RUSINE ! 

      1. Asta cu 800 intr o mana nu cumva ai taiat frunza la caini o viata intreaga?Ai stat in pat cand altii construiau infrastructura in tara asta si aveau familiile la sute de km distanra.Ai stat in carciuma cand altii erau la datorie Ai stat la gura sobei cand militari ,jandarmi actionau la intemperii.Te ai uitat la telebizor cand erau scoase cadavre din apa printre sloiuri de gheata.Te ai ascuns dupa politist cand a sarit vreun smintit cu toporul etc

        La ce mizerii umane s-a ajuns in tara asta.....

        Cum poti vorbi asa , cum poti gandi asa ???? 

        Simplul motiv ca tu ai o pensie rezonabila si esti tu multumit , nu-ti da nici un drept 

        sa vorbesti in halul asta. 

        SA-TI FIE RUSINE ! 

        Se vede de la o posta ..... ca nu ai stat la gura sobei, ca nu te-ai uitat la televizor, 

        ca ai construit infratructura, ca nu ai stat in carciuma si ca ai scos cadavre din apa inghetata. 

        Multe ai mai facut la viata ta si meriti...... TOT RESPECTUL ! 

        Sunt f. multi pensionari in tara asta cu pensii de mizerie. 

        Sunt muritori de foame. 

        NU ESTE VINA LOR ! 

        Intr-adevar, din cauza salariilor mici de-a lungul anilor lucrati  

        si pensiile au fost pe masura. 

        Plus ca indexarile acordare nu i-a ajutat f. mult. 

        Una e 10 % la 3000 lei ( 300 lei) si alta e la 800 lei ( 80 lei ) 

        Tot cei cu pensii mari au benericiat de bani mai multi. 

        De aici si decalajul mare. 

        De aici si nemultumirea celor cu pensii mici fata de pensionarii cu pensii mari 

        si f. mari Pentru ca pana la urma toti trebuie sa traim decent la batranete. 

        Dar nu cu 800 - 900 lei. 

        Esti pe....cai mari ! Se vede . Dar nimic si nimeni nu-ti da dreptul sa jignesti si sa fii atat de arogant. 

        Sunt oameni care au muncit o viata. 

        Tu la 45 -50 de ani ai iesit la pensie. F. BINE , sa fii sanatos. 

        Tu ai 3500 - 4000 lei pensia , altii au mai muncit 20 de ani si s-au ales cu o mzjerie si o badjocura de pensie. 

        Pana la 63 - 65 de ani ca asa e legea pentru ei. 

        Pentru unii muma , pentru altii ciuma . 

        Eu personal nu am nimic cu pensiile militare. 

        Doar ca decalajul fata de cele civile este f. mare. 

        Toate guvernarile au grija ca sistemele de forta sa fie multumite de salarizare si pensii pentru a le vavea sub comanda. 

        Si de aici ....nu poti multumi si ...merele si perele. 

        Ii favorizezi pe unii in defavoarea altora. 

        SA TRAITI BINE , DRAGI ROMANI, ORIUNDE V -ATI AFLA ! 

        ASTA ..... e mata , prostule.

        Sii, tactu a taiat frunza la caini o viata intreaga .

        NEMERNICULE ! 

        Draga Dora. ..pensia celor care au iesit la 40 de ani ( marea lor majoritate) era de 1,3 puncte. Calculeaza tu cat era in anii 1999-2000(, pentru ca atunci s-a iesit la pensie la 40 ani). Ca sa nu te mai agiti atat...In alta ordine de idei...cu acea pensie nu se putea trai, deci unii au cautat de lucru pe la privati, nu toata lumea munceste la stat( ma intreb de unde stii tu ca sunt toti functionari publici in locuri caldute). Cei care au pensie sub 1000 lei, au atat cat au contribuit si functie de pregatirea intelectuala. Daca ai pensie 800 lei, inseamna ca atat ai meritat urmare contributivitatii tale. Nu mai traim in comunism...ce sa crezi...Nu mai jigniti militatii pensionari!!!Nu stiti nimic despre viata unui militar, deci nu aveti dreptul sa emiteti pareri izvorate doar din rautatea voastra .Nu va ganditi decat la bani, bani, bani. In consecinta, tie sa-ti fie rusine!!! Nu e tarziu sa te reorientezi...fa-te militar de cariera si o sa ai parte fix de pensia aceea mare, pe care o tot invoci. SUCCES!

      Din 5 milioane de pensionari 3,5 milioane au pensie sub 1000 de lei.

      ANUL DE GRATIE 2019 ! 

      Citeste si apoi comenteaza. ( pentru 9.1. ) 

      Asa este.  

      Mama mea , dupa 35 de ani de serviciu ( tehnician ) are mai exact 871 lei . 

      Dar e mai usor sa jicnesti. 

      Nu are nici o vina . 

      Astea au fost legile cand a iesit la pensie in 2010. 

      1. Sa nu comparam merele cu perele. Pana in revolutie un tanar ofiter avea salariul aproximativ 3500 lei, iar un inginer sef sectie ( cu vechime in activitate) undeva tot la aceasta suma.

        Intrebare care este nivelul studiilor tehnicianului ? Ex. tehnicianul veterinar are studii medii. Muncitorii in general au studii medii deci si venituri mai mici si implicit pensii mai mici. Sefii de structuri din orice ramura a economiei au avut si au studii superioare si nu numai, deci implicit venituri si pensii mai mari. Muncitorii din agricultura: fara studii, studii primare, generale si uneori medii deci venituri si pensii pe masura.  

        Pentru a intelege drepturile si obligatiile militarilor cu un minim de respect si bun simt, cel putin trebuie sa studiezi statutul acestora și ansamblul normelor legale care reglementeaza managementul carierei lor, apoi să participi alături de ei la activitățile specifice: ex. ceremonii militare ( care sunt cele mai frumoase pentru cei ce privesc), utilizarea tehnicii de lupta, antrenamente, controale medicale periodice eliminatorii cuantificate in evaluarea anuală , teste fizice si psihice cuantificate in evaluarea anuală, solicitări fizice si psihice si nu în ultimul rand misiuni de lupta.  

        Altfel este usor sa inducem in subiectele zilei ( subiecte care ne consuma si ocupa iremediabil viata) doar pentru ratig in mass media, ideea ca militarii au pensii ”nesimtite”. E usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune. De asemenea este usor sa castigi simpatia maselor prin fals intelectual care in aparenta suna bine ”MILITARII AU PENSII NESIMTITE”.  

        INDEMN: GANDITI INAINTE DE A ARUNCA CU NOROI SAU MAI SIMPLU UITATI-VA IN OGLINDA SI INTREBATIVA CE MESERIE AM, CE VENITURI AM SI CINE A FOST SI ESTE RESPONSABIL DE ACEST LUCRU.

        Probabil ca in acceptiunea, unora militarii au pensiile ”nesimtite” ca le au pensiile cat ale tehnicienilor, ale muncitorilor, ale asistentilor medicali, ale agricultorilor samd. Fiecare si-a adus aportul in societate atat cat a putut, a dorit sau a ales si pentru aceasta respect orice om si meseria pe care si-a ales-o.  

        Se preconizează stagiul militar obligatoriu.Atunci sa va vedem.Veți fugi ca dracul de tămâie. Toți astia care faceți pe zmeii va veți da loviți.

      Poporul care nu vrea sa hraneasca propria armata in scurt timp va fi obligat sa hraneasca una straina.

      1. Si , dupa tine , poporul trebuie sa moara de foame cu pensii de mizerie pentru a hrani armata ?????

        Conform art. 16 din Constitutia Romaniei: 

        (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. 

        (2) Nimeni nu este mai presus de lege. 

        Ei, cu asta cum ramane : pentru unii muma , pentru altii ciuma ? 

        Sa moara poporul, nu-i asa ? 

        Colegule nu cunosti asa ca documenteaza-te! Militarii activi contribuie pentru pensiile rezervistilor. Lucru care l-au facut si rezervistii. Asa functioneaza sistemul

      Conform declarației Min..Muncii după recalculare un mecanic de locomotivă pensie 4000 lei, un militar tanchist pensie 2500 lei. Orice comentariu este de prisos.

      1. Sper sa ajungeti sa aflati ce sunet scoate un glont care trece pe langa tine sau sau cum arata o grenada care cade la cativa metri de tine. Sper sa nu va vedeti copii cum invata sa mearga nemernicilor.

        Daca ai fost iesit afara in teatrele de operatiuni , asta s-a facut la cererea ta , pentru care ai fost remunerat, plus salariul in tara .

        Cunosc situatii in care s-au dat spagi la nivel inalt ca sa poata pleca. 

        Dar in tara de 75 de ani e PACE, 

        Doar ca ARMATA A TRAS IN POPOR in 1989.

        In rest, CIOCUL MIC . 

        Maiculitaaaaaa, ce DASTEPT esti, anonimule!

        Actualizarea pensiilor militare a fost o batjocura. Ofiterii si subofiterii iesiti la pensie de peste 10-15 ani au pensile jumatate fata de colegii lor iesiti la pensie mai recent , pentru aceiasi functie, vechime, grad, solda de merit etc. Este o inechitate. Se promite ca se va rezolva. Oare ?

        Recomand CONTROL PSIHIATRIC urgent !

        Pentru domnul Gabi .

      Pensiile militarilor si politistilor ar trebui sa fie la fel ca in tarile mai dezvoltate , SUA, Germania , Franta , Anglia, etc... trebuie sa luam exemplu de la fratii nostri mai mari in ale democratiei, nu trebuie sa ne dam noi destepti si sa inventam roata, de fapt ar trebui sa-i copiem in toate domeniile.

      Habar nu aveți cei care criticați.Cei care au plecat din armata ci Ordonanța 7 in primi ani ar trebui considerati eroi am fost păcăliți de politicieni.daca noi nu plecam ROMANIA nu intra in NATO Da au pensii mari generalii,ofițerii care și-au dat doctorate,si tot felul de titluri .EU DE EXEMPLU Am iesit in prima serie august 1998 si am o pensie de 1700 lei

      IAR Cât am fost in armată am fost in agricultura,la canal,mutat de 7 ori in alte garnizoana,Nevasta mea nu a putut să aibă un serviciu stabil,copii mei o luau mereu de la capăt cu scoala Ne comparați pa noi militarii cu grade mici cu milițienii de pe vremea lui ceausescu cand li se deschideau toate ușile, cu asistentele care plecau cu traistă plină acasă dati cu pietre in cine nu trebue, fără Armata si azi eram in comunism. DUMNEZEU SA VA AIBA IN GRIJĂ  

      Vad ca am ajuns sa de uram uni pe altii, sa ne blamam si sa ne jignim...nu le facem decat jocul celor de sus...indiferent de coloratura politica...

      INAINTE VREME erau militari de carieră doar ofiterii si subofiterii, toti sau marea lor parte scoliti corespunzator. Azi toti cei care nu le place munca, fripturistii care vor salarii mai mari si un loc caldut, aventurierii care vor sa omoare niste baietasi prin Irak sau Afganistan au intrat in armata. Unii au intrat de prosti, nu că ailalti ar fi mult mai destepti, dar despre categoria asta se profita cel mai mult si sunt si arma cea mai periculoasa impotriva statului si a natiunii, caci sunt usor de manipulat, preiau si isi insusesc ideile ce li se induc, anume ca in Irak si Afganistan ei lupta pentru tara noastra cu terorismul, ca acesta sa nu se extinda si sa ajunga in Romania. Bai fraierilor, armata SUA dupa al doilea razboi mondial calareste prin toata lumea si terorismul i-a lovit si o sa ii mai loveasca. Terorismul international actual este un raspuns (feed-back) la politicile imperialiste ori neoimperialiste practicate de unele state. Romania este pusa in pericol tocmai prin asocieri/parteneriate cu imperialistii. De prosti din astia s-a folosit si regele cand a tras cu tunurile in populatia civila in 1907, s-a folosit si regimul Antonescu pentru pogromul de la Iasi si deportarea evreilor si tiganilor in conditii de exterminare in masa, s-au folosit si comunistii pentru a scapa de rivalii vechiului sistem politic ori pentru a descuraja orice impotrivire la sistem, se folosesc in prezent si marile coorporatii care inventeaza/creaza razboaie si conflicte politice internationale ori pentru a-si pregati noi contracte/comenzi si piete de desfacere, ori pentru a pune stapanire pe resurse naturale, ori pentru embargou economic pentru a elimina potentiali concurenti,si desigur in principalul lor atribut de a prolifera vanzarea de armament si de a creste astfel profiturile industriei de armament unde actionari sunt presedintii SUA si mare parte din senatorii imperiali. Nu pensiile lor ma sperie, ci aceasta categorie de prosti cariora li s-a spalat creierul si care daca in anumite conditii li s-ar ordona sa lichideze poporul acestia ar executa ordinul. Asa ca acei militari care mai ganditi si nu ati ales cariera militara "ca sa salvati tara de teroristi" , vedeti ca aveti printre voi si pe indivizii astia la care mintea se manipuleaza usor, iar daca vreti sa faceti cu adevarat datoria fata de tara prin respectarea juramantului militar, aveti obligatia sa le corectati gandirea colegilor vostri incat acestia sa inteleaga ca declarativ oficial, daca se cere, militarul trebuie sa spuna ca lupta impotriva teroristilor ori a extraterestrilor, dar in mintea fiecaruia trebuie sa fie clara ideea ca o face pentru bani si ca asa ii sunt conditiile contractuale de munca, ca in Irak si Afganistan nu lupta pentru tara ci pentru interese neoimperialiste din care Romania nu are nimic de castigat, iar el ca militar este manipulat atat pentru imaginea operatiunii cat si pentru ca sa nu isi faca procese de constiinta ori sa gandeasca implicatiile executarii ordinelor care i se dau.

      1. Se pare că, bursa.ro, găzduiește postări care intră în contradicție cu politica internă și externă a României dar și a aliaților din NATO și Uniunea Europeană. De ce, tolerați anonimii, mai ales pe cei care sunt în siajul serviciilor secrete ruse,. Sunteți vârful acestora de lance? Nu mă interesează dacă vă place ori nu, ceea ce am scris. Se bălăcăresc militarii activi și în rezervă, de toți fătălăii și frustrați fizic ori intelectual( care nu au satisfăcut serviciul militar). În nici o orânduire, nu s-a permis denigrarea acestei profesii care presupune riscuri majore de tot felul dar și sacrificii diverse. Păcat că și Dvs, obțineți venituri atrase tot de la populație, nu din producția materială, pe care le dirijați apoi contra noastă. De ce oare? Vă plătește cineva din exterior mult mai bine? Atâta am avut de spus!. Nu am dat cu, parul ca Orban!

      Mori de ras cu “militarii” astia :)) Citesti si mori de ras :)) Eu stiu 5 militari personal, niciunul nu face(a) nimic la “munca”, de exemplu unul e maistru, s-a pensionat la 44 de ani, fura carburant din unitate cot la cot cu superiorii, asa a cumparat si el 2 apartamente mici ca sa fie, dupa o “viata la munca” nu e in stare sa recunoasca un motor de echipament dupa zgomotul specific produs...mai am pe unul, face ture de 24 de ore, noaptea doarme linistit, are pat acolo, pazeste un telefon care nu suna niciodata. altul e mai gradat dar are 110 kg la 1.75...de la atatea table si sah...stres mare in unitate, mai ales daca desi sta la 30 de km si face naveta ia si banii pentru chirie in oras :)) cred ca o fi fost greu pana pe la 30-35 de ani in armata, dar nici noi n-am dus-o prea bine :)) hai, va pup pe portofel si lasati vrajeala ieftina ca stim si noi cum e “armata” de fapt :))

      Domnilor militari activi, in rezerva si in retragere,

      In prezent pensiile militarilor sunt stabilite asa cum a dorit marele securist vulpea, ce a avut (are) atata putere inca in Romania incat a SCHIMBAT UN ACT JURIDIC EMIS DE PARLAMENTUL ROMANIEI, o lege emisa de parlament, lege promulgata, publicata in M. Of, inainte ca aceasta sa intre in vigoare, cu un text placul lui. Si Consiliul Legislativ al Romaniei, CCR si instantele "independente", spre cinstea lor, se fac ca nu vad, nu exista, nu se constata, nu se observa asa ceva.  

      Apoi, ca nu a fost indeajuns, o femeia ce a dus tara la dezastru financiar cu tampeniile ei, vulvuta, a mai lovit din ura sexuala odata pensiile militarilor cu OUG 59. Astazi nepotul vulpii, tehnocratul, scheauna pe la usa usr iar guvernul vulvutei este istorie.  

      A mai ramas doar nelegitimul parlament a lui Dragnea. Si probabil ca pana la dizolvare urmeaza sa mai loveasca odata in pensionarii militari.  

      Pensii militare amenintate, cine a mai auzit de asa ceva in istoria Romaniei! 

       

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    16 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9754
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
    Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb