PENTRU ACEASTĂ IARNĂ Necesarul de energie electrică şi termică - 2,32 miliarde lei

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 3 octombrie 2016

Costurile necesare achiziţiei combustibililor pentru asigurarea energiei electrice şi termice în sezonul rece vor ajunge la 2,322 miliarde lei, potrivit proiectului privind Programul de iarnă în domeniul energetic pentru asigurarea funcţionării în condiţii de siguranţă şi stabilitate a Sistemului Electroenergetic Naţional în perioada 1 octombrie 2016 - 31 martie 2017, elaborat de Ministerul Energiei şi citat de Agerpres.

Din totalul la nivel naţional, 1,886 miliarde lei reprezintă costurile pentru producătorii de energie electrică şi termică aflaţi sub autoritatea Ministerului Energiei şi 436 milioane de lei pentru cei administraţi de consiliile judeţene şi locale.

În plus, sunt prevăzute investiţii totale de 257 de milioane de lei pentru reparaţii, necesare pentru iarna 2016-2017, din care 195,4 milioane de lei pentru operatorii aflaţi sub autoritatea Ministerului Energiei şi 61,8 milioane de lei pentru cei din subordinea autorităţilor locale.

Nota de fundamentare a propunerii prevede: "Documentul a fost întocmit pe baza evoluţiei consumului realizat în anii anteriori, a analizării prognozelor realizate de Comisia Naţională de Prognoză şi Dispecerul Energetic Naţional, avându-se în vedere dimensionarea corespunzătoare şi, în acelaşi timp, necesară a stocurilor de combustibili şi a volumelor de apă în marile lacuri de acumulare, la data de 15 noiembrie 2016".

În ceea ce priveşte energia electrică, pentru perioada 15 noiembrie 2016 - 15 martie 2017, Comisia Naţională de Prognoză a prevăzut o creştere a consumului cu 5,9%, iar Dispecerul Energetic Naţional a estimat o majorare a acestuia cu o medie de 2,8%, faţă de realizările perioadei similare a anului trecut.

"În aceste condiţii şi, totodată, ţinând cont de evoluţia consumului din perioada 1 ianuarie - 1 septembrie a.c., estimarea de creştere luată în calcul este de + 2,8% faţă de realizările perioadei similare a anului trecut", spun reprezentanţii Ministerului Energiei.

În cazul energiei termice, estimările primite din partea centralelor care furnizează agent termic populaţiei, producători de energie electrică în cogenerare, acoperă un consum mediu de energie termică de 7,630 milioane de gigacalorii.

În vederea monitorizării Programului de iarnă, precum şi a activităţilor desfăşurate pentru asigurarea funcţionării sigure şi stabile a Sistemului Electroenergetic Naţional, ministrul Energiei va emite, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern privind programul de iarnă, un ordin prin care va numi Comandamentul energetic de iarnă, condus de secretarul de stat coordonator al sectorului energiei electrice din cadrul Ministerului Energiei şi având ca înlocuitori pe directorul general al Direcţiei de specialitate din minister şi directorul Dispecerului Energetic Naţional.

Comandamentul energetic de iarnă va avea în componenţă reprezentanţi din cadrul Ministerului Energiei, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei şi operatorilor economici semnificativi din sectoarele energie, petrol şi gaze, participante la realizarea Programului de iarnă. De asemenea, vor fi invitaţi reprezentanţi ai distribuitorilor de energie electrică şi gaze naturale.

Comandamentul energetic de iarnă va monitoriza prevederile Programului de iarnă pentru perioada 15 noiembrie 2016 - 15 martie 2017 şi va propune sau dispune, după caz, măsuri, în situaţia neîndeplinirii acestora. Ministerul Energiei şi Transelectrica vor prezenta Guvernului scurte informări asupra realizării programului de iarnă ori de câte ori situaţia o va impune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb