PENTRU CĂ A MENŢIONAT NUMELE SĂU ÎN ARTICOLUL PRIVIND DOSARUL EADS, Schroeder îl dă în judecată pe jurnalistul Vlad Georgescu

Elena Deacu
Anticorupţie / 23 ianuarie 2015

Fostul cancelar german Gerhard Schroeder l-a dat în judecată pe jurnalistul Vlad Dan Georgescu, cerând ştergerea unor pasaje dintr-un articol scris de cel din urmă, pasaje ce ridică întrebări cu privire la rolul lui Schroeder în dosarul de corupţie privind contractele EADS.

Potrivit unui mesaj scris de jurnalist pe contul de Linkedin, Schroeder mai cere şi ştergerea pasajelor care menţionează firma BearingPoint, iar procesul urmează a avea loc în luna martie a acestui an, la o instanţă din Hamburg.

"Nimeni nu îl învinovăţeşte pe fostul cancelar Gerhard Schroeder de a face parte din reţeaua de terorism financiar şi în niciunul din articolele mele nu am scris o astfel de afirmaţie. Dar am pus întrebarea şi o repet acum, ce rol a avut Schroeder, în calitate de cancelar german, în afacerea EADS?", scrie jurnalistul.

Acesta afirmă că oricine are dreptul de a apela la ajutor juridic dacă se consideră neînţeles în media, însă procesul intentat de Schroeder ar fi unul diferit, fostul cancelar german fiind una din cele mai influente personalităţi din Germania, astfel că el şi-ar folosi această influenţă pentru a ataca publicaţii de pe internet şi un jurnalist independent, care nu beneficiază de susţinerea financiară pe care o are Schroeder.

"Acest proces este unul crucial, în care Schroeder, ajutat de parteneri şi prieteni cum ar fi miliardarul român Ion Ţiriac, încearcă să stopeze jurnalismul investigativ, printr-o încercare de a şterge pasaje importante şi, prin asta, împiedicând libertatea presei", comentează Vlad Georgescu.

Potrivit acestuia, în loc să dea răspunsuri către autorităţi şi investigatori, Schroeder apelează la calea legală de limitare prin intimidare a presei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. In primul rand eu trag concluzia ca nemtii nu sunt cu nimic(dar absolut nimic)mai breji decat romanii ! In al doilea rand este de remarcat ca Vlad Georgescu a scris mult in ultimele luni si despre alte situatii dubioase(asimilabile coruptiei). A scris intens despre afacerile necurate ale HSBC Bank ! Cu ramificatii clare spre Gheorghe IACIU(parton DORALY si actionar majoritar IMPACT DEVELOPER&CONTRACTOR SA Voluntari). Pe site-ul DORALY a stat luni de-a randul sigla HSBC(in urma unor presiuni inlocuita cu InfraRed). Si, ce sa vezi ? Despre HSBC se scrie la modul cel mai negativ cu putinta(gradul de comparatie pentru negativ nu exista din punct de vedere gramatical dar l-am folosit pentru a accentua ceea ce doream sa spun !) in toata presa mondiala : din USA la Franta, din Elvetia la Spania si Belgia, din India la Argentina ! Titluri concludente ; SPALARE DE BANI ! Atunci nu se pune in mod firesc intrebarea : in cazul sustinerii DORALY(in Romania)n-ar putea fi vorba tot despre asa ceva ? INTREB si eu, nu dau cu parul! Totusi autoritatile romanesti AR AVEA DATORIA SA INVESTIGHEZE! RAPID ! Nu de alta dar pe Gheorghe IACIU il intalnim si in DOSARUL RETROCEDARILOR FRAUDULOASE ! Parafrazand un titlu de film as spune : « Sunt faimos, sunt arman dar posibil si corupt ». Si atunci subliniez : N-AR TREBUI EXTINSE INVESTIGATIILE ? Eu zic ca da ! Sa vedem pozitia AUTORITATILOR COMPETENTE ROMANESTI !

    1. Din pacate autoritatile cRo incompetente refuza sa ancheteze cazul Doraly -HSBC cit si retrocedarea marca Bica aferenta acestui caz...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb